Salade van witte kool en rauwe ham

Salade van witte kool en rauwe ham

Kool is gezond, zo helpt het je lichaam afvalstoffen te verliezen. Gelukkig kan je met deze groente in de keuken alle kanten mee op. Probeer eens deze lauwwarme salade met witte kool, appel en rauwe ham.

Ingrediënten
1 jonagold appel
Een half bakje hazelnoten, grof gehakt
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wittewijnazijn
Halve teen knoflook, geperst
Halve witte kool
1 pakje Coburger rauwe ham
2 eetlepels blanke rozijnen

Bereidingswijze
Snijd de appel door de helft, verwijder het klokhuis en snijd de helften in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in drie minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Maak een dressing van vier eetlepels olie, azijn en knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ongeveer 5 minuten knapperig. Neem de plakjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen twee minuten op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.

Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten.

Tip: Lekker met gebakken aardappelen en een rundertaartje.

Trefwoorden van dit artikel: recept, wite kool, recepten, voeding
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Bij schildklierafwijkingen is het niet verstandig dat je geen rauwe kool eet maar bv hiervoor in de plaats zuurkool (goed gekookt).

Sjaan, 23 januari 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?