Recept: Veldsla met linzen, spek en vijgen

Recept: Veldsla met linzen, spek en vijgen

Een gezonde salade vol met smaakverrassingen! Berglinzen (rijk aan ijzer, vezels en eiwitten) en de notige Veldsla combineren heerlijk met de zoete smaak van vijgen en het zoutige van gebakken spekjes.

Ingrediënten: (4 porties)

  • 7 el olijfolie
  • 100 gram buikspek in kleine blokjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 gram berglinzen 
  • 2 sjalotten
  • 4 gedroogde vijgen 
  • 5 el witte wijnazijn
  • Zout
  • Zwarte peper uit de pepermolen
  • Suiker
  • 20 gram kervel (koriander kan ook)
  • 20 gram Peterselie
  • 120 veldsla (eventueel half-om met rode veldsla)

Bereiding:

  1. 1 el olie in een pan verhitten. Spekjes erin en op middelheet vuur knapperig braden en daarna op keukenpapier laten uitlekken.
     
  2. De groentebouillon laten koken, de linzen toevoegen en dan 20 - 30 minuten zachtjes laten koken.
    Ondertussen de sjalotten pellen en fijnsnijden. De vijgen in kleine schijfjes snijden.
    De restolie van de spekjes mengen met de wijnazijn en met zout, peper en een snufje suiker op smaak brengen.
    Als de linzen klaar zijn met koken in een zeef laten uitlekken en daarna krachtig met peper en zout kruiden en nog warm met 4 eetlepels van de dressing omroeren.
    Met de rest van de dressing marineer je de sjalotten en vijgen.
     
  3. Pluk de blaadjes van de kervel en peterselie van hun steeltjes. De veldsla wassen en daarna samen met de kruiden drogen (in een slacentrifuge). Daarna vermengen met de sjalotten, vijgen en de dressing.
    Serveer de salade op een bedje van bladsla en met wat van de kruidenblaadjes garneren.

De salade is klaar om te serveren!

Bereidingstijd: 40 minuten | 412 Kcal per portie

 

 

Trefwoorden van dit artikel: recept
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Dank je voor je opmerkzaamheid! Het is aangepast. Gelukkig stond het in de rest van het recept wel correct :-)

Redactie Leontien.nl, 09 april 2014

Hoi Leontien, Zou je de titel van dit heerlijke recept even willen corrigeren? Het zijn linzen en niet linsen - in de tekst van het recept zelf staat het wel goed. Is anders zo jammer ;-) groetjes van een foodie en hardloopfan

madaboutfood2, 08 april 2014
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?