Een slank hardlooplichaam

Een slank hardlooplichaam

Het woord ‘hardlopen’ alleen al roept vaak een haat-liefde reactie op. De een doet het alleen maar om de trein te halen, de ander kan geen dag zonder. Hardlopen is misschien wel de puurste vorm van sport en kan voor jou de sleutel zijn tot een gezond en lenig lichaam. Lees verder hoe je de eerste juiste stappen kunt zetten.

Goed dat je hebt besloten om verder te lezen! Er zijn genoeg dames die roepen nu toch echt te gaan beginnen met hardlopen, maar die eerste stap buiten zetten is toch even wat anders. Hier volgen wat motiverende woorden om het na de eerste stap ook nog vol te houden. Hardlopen zorgt ervoor dat je lichaam in shape komt, maakt je leniger, je verbrandt de ongewenste kilo’s en je levensverwachting blijkt volgens diverse onderzoeken te stijgen.
Ben je al wat gemotiveerder om aan de slag te gaan? Of toch nog niet helemaal overtuigd? Lees dan verder, want er volgen nu een aantal hardloopgeheimen die ervoor kunnen zorgen dat ook jij kunt gaan genieten van hardlopen.

Loop in praattempo
We denken vaak allemaal dat hardlopen vooral snel moet gaan. Niet dus! Je wordt van rustig lopen juist sneller. Je lichaam gebruikt namelijk 2 energiebronnen tijdens het hardlopen. Energie snelle suikers en energiezuinige vetten. Wanneer je op hoog tempo loopt verbrandt je lichaam vooral de suikers, die na een uur op zijn. Door te lopen in een lager tempo, zal je lichaam overschakelen op energiezuinige vetten. Hierdoor zal je conditie verbeteren, je basissnelheid toenemen en helpt het effectiever om in shape te blijven. Om in het juiste tempo te lopen kun je het best de praattest uitvoeren. Pas je loopsnelheid aan naar een tempo waarin je kan blijven praten en je zult merken dat je het langer vol houdt.

Ren niet iedere dag
Dit geldt eigenlijk voor iedere loop die je doet, maar vooral over het schema. Diverse trainers raden aan om looptrainingen af te wisselen met krachtoefeningen. Met een getraind lichaam zal je meer in balans raken. Ben jij iemand die graag iedere dag wil bewegen? Kies dan voor een afwisseling van lopen en krachttraining. Daarnaast is het belangrijk om duurloopjes af te wisselen met intervaltraining.

Geef je lichaam de tijd
Veel en lang trainen geeft een snel resultaat, maar een te zware belasting voor je spieren is niet goed. Als je langzaam aan regelmatig begint met hardlopen zullen je spieren wennen en vanzelf sterker worden. Als je te vaak en te lang traint kun je wachten op een blessure. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen de training en de hersteltijd die je lichaam nodig heeft. Staar je niet blind op de afstand of de tijd, maar focus op de stappen die je zet op langer termijn. Je kunt het best werken met een trainingsschema. Voelt het niet goed? Dan moet er wat veranderen. Je kunt beter 3 keer in de week korte afstanden lopen dan één keer ver lopen. Als je regelmatig sport kun je denken dat je conditie het wel aan kan. Dat is ook zo, maar het zijn juist de spieren en pezen die het aan moeten kunnen. Spieren hebben de tijd nodig om het constante dreunen van de stappen op de grond op te vangen.

Schrijf je in voor een evenement
Een doel stellen werkt altijd motiverend en dit behaalde doel mag ook beloond worden. Of dat nu met een heerlijke massage is of met een brownie, als het voor jou maar werkt. Nog leuke er is het om je in te schrijven voor een evenement. Hier kun je aan meedoen met een persoonlijk doel zoals een bepaalde tijd halen of gewoon de race uitlopen. Dan ervaar je pas het fijne gevoel achter de finishlijn. Dat je net bent begonnen met hardlopen mag jou absoluut niet tegenhouden om je in te schrijven! Wat dacht je van Leontien Ladies Run op zaterdag 20 september in Rotterdam Alexander? Schrijf je vandaag nog in.
 
Succes met lopen!

Trefwoorden van dit artikel: hardlopen, loopschema, slank
 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?