Oosterse aardappelsalade

Oosterse aardappelsalade

Zin in een gezonde salade die lekker vult? Een aardappeltje erbij zorgt voor een stevige maaltijd. We maken er aangenaam frisse salade van met een Oosters tintje.

Ingriënten: (voor 4 personen)

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 kg gekookte en gepelde aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram lamsgehakt (alternatief: gemengd gehakt)
  • 5 dadels zonder pit
  • 50 gram geraspte schil van een sinaasappel
  • zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 - 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 250 gram cocktailtomaatjes
  • 50 gram geroosterde en gezouten pistachenoten
  • Een bosje munt
  • 500 gram yoghurt

Bereiding:

  1. 2 eetlepels olie in een pan verhitten. De aardappelen op middenhoog vuur in ongeveer 7 minuten goudbruin bakken. Als ze klaar zijn, uit de pan halen en aan de kant zetten.
  2. Sjalot en knoflook pellen, fijnsnijden en in 2 eetlepels olijfolie opbakken tot ze glazig worden.
    Het gehakt toevoegen in de pan en op hoog vuur braden. Regelmatig doorroeren totdat het gehakt fijn en bruingebakken wordt.

    Ondertussen de dadels in vieren delen. En de geraspte sinaasappelschil fijn hakken. En dan beide bij het gehakt voegen en 5 minuten mee bakken. Dan het gehakt met zout, peper, koriander en een beetje komijnzaad kruiden.
  3. De tomaatjes halveren. De pistachenootjes grof hakken. Muntblaadjes van de steeltjes trekken en fijnhakken.

    De helft van de mint, de tomaten en pitachenoten mengen met het gehakt.

    De andere helft van de mint mengen met yoghurt. Hier een beetje komijnzaad, zout en peper aan toevoegen, zodat het naar je eigen smaak goed gekruid is.
  4. Voeg de gekruide yoghurtdressing toe aan de salade.
    De salade is klaar!

Bereidingstijd: Ca. 40 minuten
Calorieën per portie: 705 Kcal

 

 

 

 

Trefwoorden van dit artikel: recept, salade, gezond
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hallo Leontien, Oosterse Aardappelsalade, lijkt me een heerlijk recept. Wil het graag maken. Maar is 50 gram geraspte schil van een sinaasappel niet een beetje veel ? Verder schrijf je "En de geraspte sinaasappelschil fijn hakken." Hoe kun je nu geraspte sinaasappelschil fijn hakken ? Wat bedoel je nu precies Leontien ? Al vast bedankt voor je reactie. Veroni

Veroni, 04 augustus 2018
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?