Zoete aardappel avocado tortilla’s

Zoete aardappel avocado tortilla’s

Vegetarisch eten per definitie niet lekker? Dan heb je deze tortilla's nog niet geproefd! En eens per week een vegetarische dag is super gezond!

Tortilla’s zijn overigens te vullen met tal van ingrediënten die jij lekker vindt. Is deze tortilla toch niet helemaal jouw smaak, probeer dan eens een eigen variant te maken en eens dagje zonder vlees is helemaal  niet zo verkeerd.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Soort recept: Hoofdgerecht
Porties: ongeveer 6 taco’s

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes
  • 1 theelepel olijfolie
  • ½ theelepel chili poeder
  •  1 kopje gekookte zwarte bonen
  •  1 avocado, in blokjes gesneden
  •  2 lente uitjes, gesneden
  •  zout en peper
  •  4 – 6 tortilla’s
  •  Optioneel: ½ kopje feta kaas
  •  Optioneel: 1 kleine geroosterde jalapeno, in kleine blokjes gesneden

Avocado yoghurtsaus:

  • ½ kopje griekse yoghurt
  •  1 avocado
  •  1 teentje knoflook
  •  1 eetlepel limoensap
  •  zout en peper

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng de zoete aardappelblokjes met de olie, chili poeder, zout en peper en verdeel ze over de bakplaat. Bak de aardappelblokjes gedurende 20 minuten (totdat ze goudbruin zijn). Haal ze vervolgens uit de oven en zet ze apart.
  3. Mix in een keukenmachine de yoghurt, 1 avocado, knoflook en limoensap tot een gladde massa. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Leg de tortilla’s open en verdeel de aardappelblokjes, bonen, lente uitjes en kaas. Rol de tortila’s op. Je kunt de gevulde tortilla’s nog even in een ovenschaal in de oven zetten.  Serveer met de avocado yoghurtsaus.
Eet smakelijk!

Trefwoorden van dit artikel: recepten, vegetarisch, gezond eten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?