Een platte buik vergt hard werken en doorzettingsvermogen

Een platte buik vergt hard werken en doorzettingsvermogen

Die 10 sit-ups in de week zetten echt geen zoden aan de dijk. Voor een mooie zomerbuik zul je je wat meer moeten doen. Deze 8 buikspieroefeningen pakken al je buikspieren aan.

Een vet blubberbuikje heb je binnen de kortste keren. Het is namelijk de plek waar vet zich als eerste nestelt. Maar het lichaamsdeel waar vet moeilijk is weg te trainen. Met een dieet alleen bereik je geen strakke buik. Je zult minstens om de dag buikspieroefeningen moeten doen in combinatie met de juiste voeding en cardio. Pas dan zul je opzienbarend resultaat zien. Maak een goede start door met deze buikspieroefeningen beginnen.

Buikspieroefening 1: Buikspieren aanspannen
Of je nu op je werk bent of je favoriete tv-programma kijkt. Span je buikspieren aan als het ook maar enigszins mogelijk is. Zet opzwepende muziek op en je vergeet zelfs dat je je buik aan het trainen bent. Je buik aanspannen is niet de meest effectieve buikspieroefening die er is, maar het is een goed begin en kan worden uitgevoerd tijdens allerlei werkzaamheden.

Buikspieroefening 2: Knee Raise
Met de knee raises train je de onderste buikspieren en je rechte buikspieren. Ga op je rug liggen, buig één knie, zet je voet plat op de grond, houd je andere been gestrekt op de mat. Til je bovenlichaam van de mat en buig tegelijkertijd het gestrekte been richting je hoofd. Laat je bovenlichaam weer zakken en strek je been weer, houd net boven de vloer vast. Voor het trainen van je schuine buikspieren beweeg je je rechter knie richting je linker elleboog en omgekeerd. Houd altijd je kin omhoog, je ellebogen naar buiten en je ogen gericht naar het plafond. Til je hoofd niet op, maar haal de kracht uitsluitend uit je buikspieren.

Buikspieroefening 3: Crunches
Met crunches train je de bovenste buikspieren. Ook deze voer je liggend op je rug uit met je voeten plat op de grond op schouderbreedte. Trek je benen op in een hoek van ongeveer 90 graden en ondersteun je hoofd lichtjes door die met je vingertoppen te ondersteunen of je armen over je borst te kruisen en je ellebogen naar buiten gericht te houden. Dit is je startpositie. Vervolgens til je je bovenlichaam een stukje (10 cm) richting het plafond en span je je buikspieren maximaal aan. Houd deze positie een seconde vast en zak daarna langzaam weer terug. Trek je hoofd niet met je handen omhoog, maar gebruik uitsluitend je buikspieren. Houd je kin omhoog, je ogen naar het plafond gericht en leg je bovenlichaam niet helemaal tot rust tussen twee crunches in. Voor extra weerstand kun je een gewichtsschijf op je borst leggen.

Buikspieroefening 4: Twisted Crunch
Twisted Crunches of gedraaide crunches voor de schuine buikspieren voer je hetzelfde uit als crunches voor de bovenste buikspieren. Wanneer je je bovenlichaam optilt draai je echter je linker elleboog richting je rechterknie of je rechter elleboog richting je linker knie. Probeer altijd zo dicht mogelijk bij je knie te komen. Houd deze positie een seconde vast zak langzaam weer terug richting de vloer. Een tweede variant gaat als volgt: houd je rechterhand achter je hoofd, houd je elleboog naar buiten en tik tijdens de lift met je linkerhand je linkerenkel aan. Dit wissel je natuurlijk af met je linkerhand, rechterenkel en rechterhand.

Buikspieroefening 5: Reverse Crunch
De reverse crunches zetten je onderste buikspieren flink aan het werk. Je ligt op je rug en tilt je benen omhoog totdat je voetzolen denkbeeldig het plafond raken. Zorg dat je benen en bovenlijf een hoek van 90 graden vormen. Vervolgens til je je billen van de vloer tot je onderrug loskomt van de vloer. Deze positie houd je een seconde vast. Hierbij dient de kracht vanuit je buikspieren te komen, moeten je benen gestrekt blijven en mag de rest van je lichaam niet bewegen.

Buikspieroefening 6: Hanging Knee Raise
Voor deze oefening moet je aan een stang of trap hangen. Of gebruik het hiervoor ontworpen hanging knee raise apparaat. Trek je knieën op tot je borst en laat ze beheerst weer zakken. Adem in bij het intrekken en uit bij het uitstrekken. Voor je schuine buikspieren beweeg je je beide knieën tijdens de lift ietwat naar links of rechts.

Buikspieroefening 7: Seated Twist
De seated twist is een effectieve oefening voor je schuine buikspieren. Ga op een bankje zitten, pak een stang leg hem op je schouders. Houd je handen zover mogelijk uit elkaar. Draai je schouders naar rechts en dan weer naar links. Let hierbij op dat je alleen je bovenlichaam beweegt.

Buikspieroefening 8: Leg raises
Leg raises zijn ideaal voor je lage buikspieren. Ga op je rug liggen en til je benen gestrekt de lucht in. Haal hierbij de kracht zo veel mogelijk uit je buikspieren. Na het veelvuldig doen van deze oefening, is de weerstand weg. Je kunt leg raises verzwaren door op het uiteinde van een bankje te gaan liggen. Of probeer op het moment dat je benen een hoek van 90 graden vormen met je tenen denkbeeldig het plafond te raken, zonder je schouders mee omhoog bewegen.

Waar je ook een platte buik van krijgt:

De Strakke Buikspieren Kettlebell Workout !

Trefwoorden van dit artikel: bewegen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Schitterende oefeningen ze zijn. En goed deel van het is zijn ze resultaatgericht en kan gemakkelijk thuis verricht, men hoeft geen geld in sportschool of trainer. http://www.buikspieroefeningenthuis.net/

Frederik smit, 15 februari 2014

Ik doe sinds gister 5x in de week cardio training 60 minuten maar wel om 6 uur in de avond en ik fiets eigenlijk altijd naar school maar ik wil buikvet kwijtraken ik weeg nu 53 kg en ik ben 1.57 ik weeg gewoon goed maar ik wil graag een mooie platte buik en ik let op mijn eet patroon water drinken en geen snacks eten en goed ontbijten maar weten jullie hoelang ik dit moet volhouden en wanneer ik resultaten ga zien want hier streef ik naar.

zefanja, 08 januari 2014

@ Claudia.. Ik denk niet dat dit voldoende zal zijn.. Ik denk in jou geval dat het beste is om evt een voedingspecialiste en een personal trainer in te schakelen. In jou geval is het mogelijk dat het waarschijnlijk vergoed word door een verzekering. Weet het niet 100% zeker.. Ikzelf ben 64 kilo. Maar in het verleden veel vettigheid gegeten. Waardoor ik op bepaalde plekken nogal wel veel vet had. Zelf ben ik bezig met een persobal trainer en ook ik heb een vowdingaadviseur aan de hand. Geloof me het werkt echt. Je moet alleen wel doorzettingsvermogen hebben en vooral belangrijk geduld. Het is moeilijk maar zeker waard. Je gaat je er ernorm goed door voelen. En het maakt jezelf gelukkig. ik moet eerlijk zeggen dat als iemand overgewicht heeft en ze zich er goed bij voelen prima. Maar als je echt ongelukkig voelt met je lichaam dan zul je er wat voor moeten doen. Het gaat niet vanzelf. En al die domme middeltjes en dieetjes werken niet. Ga je te snel afvallen op een ongezonde manier komt het er dubbel zo hard weer bij aan ala je ermee stopt. Personal trainer en een voedingsadviseur zijn de beste middelen om je op weg te helpen naar een goed en gezond gewicht. Maar zoals ik al zei dit vergt veel tijd energie en doorzettingsvermogen.

ilona, 20 juni 2013

hoi ik ben claudia en ik heb obesitas kunnen deze oefeningen dan wel helpen ik ben 100 kilo te zwaar hebben jullie nog wat tips voor mij claudia

claudia, 17 juni 2013

hoi ik ben claudia en ik heb obesitas kunnen deze oefeningen dan wel helpen ik ben 100 kilo te zwaar hebben jullie nog wat tips voor mij claudia

claudia, 17 juni 2013

hoi ik ben claudia en ik heb obesitas kunnen deze oefeningen dan wel helpen ik ben 100 kilo te zwaar hebben jullie nog wat tips voor mij claudia

claudia, 17 juni 2013

Hoi allemaal, Ik ben sinds een paar dagen aan het trainen voor een vrouwelijke sixpack (zo noem ik dat, ik bedoel daar eigenlijk gewoon een lekker strak buikje mee). Ik ga morgen een schema voor mezelf opstellen met daarin dat ik elke dag die buikspieroefeningen ga doen, om de dag cardio en ook om de dag beenspieroefeningen. Ook ga ik goed op me voeding lette, ik heb voor mezelf me voedingsschema al bedacht. Geen snoep of 1 klein dropje per dag en 5 eetmomenten op de dag, dat houd in; ontbijt + tussendoortje (voor mij een ontbijtkoek) + middageten + tussendoortje (fruitbakje) + avondeten (1bord). Dit probeer ik vast te houden. Ik heb echt een doel, daardoor gaat het me lukken =) NOG EEN TIP !! Ik vind het onhandig als ik niet weet hoe de beweging eruit ziet, daarom heb ik een app gediwnload, die heet: trainingen. Bij deze app kan je kiezen wat je wil trainen, vervolgens de tijd kiezen, daarna komen er een aantal oefeningen + filmpje. Heeel handig ! Succes iederen, Groetjes Lot

Lot, 23 april 2013

Klopt Stan, het is niet specifiek je buikspieren die het vet van je buik halen, maar toch is het belangrijk je buik te trainen en wel om de volgende redenen: 1. Geeft een strakkere buik doordat de ingewanden minder uitpuilen. 2. Belangrijkste spier van je lichaam die je in vrijwel alle bewegingen gebruikt. 3. Door zo'n grote spier te trainen val je sneller af, niet omdat het plaatselijk vet weghaalt, maar omdat grote spieren nou eenmaal veel energie nodig hebben om te bewegen. Andere grote spieren zijn de bilspier en de benen. Bij veel buikspier oefeningen pak je deze spieren ook (een beetje) mee en daarmee verbrand je nog meer!

Jochem, 14 december 2012

Leg raises zijn erg goede oefeningen. De weerstand verdwijnt? Nee, welliswaar bij de eerste paar keer misschien, maar als je maar genoeg herhalingen doet, is het echt wel zwaar.... Ik doe het nu 8 weken, 1 keer per week (een varriant), en er is wel degelijk vooruitgang. Ik doe nu ongeveer 60 raises per keer, en 180 in 1 serie (3x60 dus)

Bart Roelofs, 04 december 2012

buikvet verminderen doe je het best door fastfood links te laten liggen,alles wat gebakken wordt,of het nu in de pan is of de frituur is not done,ook koek snoep,chips,ijs,vet beleg,we weten het allemaal wel wat slecht is voor ons,als je dat doet en echt,maar dan ook echt gezond voedsel tot je neemt,moet je eens kijken wat er met je buikje gaat gebeuren,ik ben doormiddel van enkel gezonde voeding te nuttigen in 13 weken al 15 kg afgevallen en mijn "dikke buik"is verdwenen

wsac, 14 augustus 2012

Goede oefeningen, maar het is, volgens mij, nog niet aangetoond dat buikspieroefeningen ook echt je buikvet verminderen. Maar ja, je ziet zoveel studies die dan weer dit en dan weer dat beweren.... Dit kan in ieder geval geen kwaad.

Stan Annegarn, 18 maart 2011

Dat is een super goeie oefening. Bedankt allemaal. gr: Rita

Rita Brinkhuis, 13 juni 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?