Ladies Ride: wél 'n warm begin van de zomer

Ladies Ride: wél 'n warm begin van de zomer

Op het strand van Nesselande was vandaag geen kip te bekennen. De boulevard puilde echter uit van het vrouwvolk. Met duizenden vierden zij, nauwelijks gestoord door een snijdende poolwind, een temperatuur van amper tien graden Celsius en zo nu en dan een flinke emmer water uit de hemel, hun eigen feest. Want weer of geen weer, vaderdag of niet, als de zomer mag beginnen met Leontien Ladies Ride blijft niemand thuis.

Ja echt, morgen is het officieel zomer. Weten we nog hoe we dat schrijven? Of welk weer daar ook alweer bij hoort? Na de moesson die de Ladies Ride van Amsterdam teisterde, de hoosbuien die de deelneemsters in Zwolle naar hun reddingsbandjes deden grijpen, was vandaag Nesselande (onderdeel van Rotterdam Alexander) aan de beurt. Een dagje aan het strand. Lekker met de hele familie vaderdag vieren. Moeders en dochters op de fiets, vader pootje badend met de rest. Leuke vooruitzichten te over, het merendeel daarvan wel gebaseerd op de helpende hand van de weergoden.

Ze hebben opnieuw hun eigen plan getrokken. Niks geen zon. Niks geen aangename temperatuur. Niks geen verfrissend briesje. So what, dachten de bijna vijfduizend dames die zich de afgelopen maanden inschreven voor Leontiens fietsfeest dat nooit verveelt. Dan doen wij toch ook gewoon ons ding. En zo is het ook gegaan. Het is wederom een memorabele dag geworden, waarop genieten gerust in hoofdletters kan worden geschreven.

Zo zijn die fietsmaatjes van Tinus. Verwarmen de zonnestralen hen niet, dan gloeien ze toch op bij het zien van een vrolijk geel T-shirt. En nodigt een blik op de thermometer eerder uit tot het nuttigen van een kop koffie of hete chocomel met slagroom, dan likken ze liever aan een ijsje van Cornetto. Of neem de wind: hoe harder die hun om de oren loeit, hoe hartstochtelijker de lach die op hun gezichten verschijnt.  Dat is de kracht van de Ladies Ride-girls. Ze bouwen toch wel hun feest.

“Natuurlijk mag het tien grader warmer zijn, maar de pret is er nu heus niet minder om, hoor”, riep Nelly enthousiast terwijl ze uit voorzorg haar poncho aantrok. “Op de dijk stond er wel een heel stevig windje”, vertelde Ada, “maar dat hebben we eenvoudig opgelost door achter elkaar te gaan fietsen en om beurten het kopwerk te doen. Net als echte wielrenners, haha.” Ook dat is lekker gezond bezig zijn, kunnen we constateren.

Nesselande smaakte naar meer. Bovendien een prachtlocatie voor een festijn als de Ladies Ride, zeker als de omstandigheden bij een volgende keer in de pas lopen met het jaargetijde. “Nu stond het feestterrein na afloop van de tocht nog redelijk vol”, oordeelden Leontien en haar man Michael. “Moet je je eens indenken hoe het vandaag zou zijn geweest wanneer het een graadje of tien warmer was geweest. Ik vermoed dat de Expo Area dan tot de nok toe zou zijn gevuld. Soms word je er wel een beetje moedeloos van dat de enige factor waar je geen grip op hebt – het weer – nu al voor de derde keer tegenwerkt. Tegelijkertijd ben ik onzettend blij dat vrijwel iedereen na 35 of 65 kilometer zo tevreden terugkeert. En laten we wel zijn: het draait natuurlijk in de eerste plaats om het fietsen. Daar doen al die vrouwen het voor. Nou, dan maar duimen dat het straks op 19 september in Den Bosch weer eens zomers wordt. We houden de moed erin, hè.”  

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hallo allemaal de lady's ride was weer een sucses alleen jammer van het weer mar ook dat kon de pret niet drukken toch/?! De tocht was heel overzichtelijk en zeker nadat het weer toch opknapte heerlijk !!!! en dan de haring als toetje mijn zussen waren er wild van!!!!! Op naar de volgende RIDE groetjes Ida

ida du Pon, 26 juni 2010

Het was lang geleden dat ik Leontien Ladiesride gereden had, maar wat heb ik de afgelopen jaren veel gemist. Toppie was het weer en vooral leuk in gezelschap van mijn nieuwe schoonzusje. Maryam je bent een topper! Volgend jaar gaan we weer hoor!!

Mariella, 22 juni 2010

Hoi, Leontien. Namens de leuke dingen doen meisjes kan ik je zeggen dat wij weer een super dag hebben gehad. Leuk om in Nesselande te starten. Wij hebben nu 3 keer meegedaan en het is elk jaar weer een happening geweest. Volgend jaar!!!!!! Bedankt namens ons. Loecke

Loecke, 22 juni 2010

Hoi leontien, wij zijn de meiden van 13 die de 65 km hebben gereden. Jij kwam langs we racede achter je aan. En je maakt een leuk praatje met ons. Later zagen we je weer en zijn we met je op de foto gegaan. Het was onwijs leuk volgend jaar doen we het weer. Groetjess.. Lisa & claudia

lisa & claudia, 22 juni 2010

Complimenten voor de organisatie. Wind en regen vielen weg door het enthousiasme waarmee we allemaal werden begroet bij aanvang 's-morgens en binnenkomst 's-middags. Erg leuk allemaal. Verzorging onderweg was prima, al ben ik het eens met een eerdere reactie, dat er veel km zit tussen de twee stops. De eerste stop had wat mij betreft iets later gemogen. Wij hadden ons ingeschreven n.a.v. de ervaringen 3 collega's vorig jaar, en stonden nu met 10 ladies aan de start. We hebben een super gezellige dag gehad, dit gaan we zeer zeker herhalen.

José, 22 juni 2010

Na Amsterdam en Zwolle eindelijk weinig of geen regen! Mijn zus en ik hebben genoten van de prachtige route. Voor mij een schaduwkantje. Op een smal dijkje kwamen ons twee auto’s tegemoet waardoor we wat moesten inschikken. Op dat moment stak moeder eend met drie kuikens over, stoppen of er over heen?? Stoppen dus. Op dat moment werd ik van achter aangereden door een mede lady. Ik kukel over mijn fiets heen, stuur in mijn borst, knie kapot maar een ieder was behulpzaam. Iedere lady zal begrijpen hoe het voelt als je een stuur tegen je borst krijgt. Ik heb de rit wel uitgereden, zij het een beetje moeizaam. Als 19 september het zonnetje schijnt en we houden een beetje afstand gaat het helemaal goedkomen ladies! Bedankt organisatie en niet te vergeten de verkeersregelaars.

Violet en Margriet, 22 juni 2010

de eerste keer dat ik mee deed. een hele leuke route. super organisatie. misschien een kleine tip voor volgend jaar niet alleen de ruststops op 5 en 25 km(korte route)maar misschien ook nog een stop op de15km.jammer van het weer,maar voorderest was het SUPER.tot volgend jaar Anja.

a beltman, 22 juni 2010

De leontiens ride was top. Ben gewend andere toertochten door heel nederland te rijden. Dit was de eerste toertocht voor mijn vriendin maar vond het ook helemaal top. We gaan het zeker nog vaker doen, en ook wel in andere plaats of ander jaar. Goed verzorgd. Complimenten voor de organisatie. Bedankt voor deze keer en op naar een volgende keer.

Ellen, 21 juni 2010

Het was een hele leuke ervaring. Volgend jaar doen we zeker weer mee! Wat een goede verzorging voor zoveel deelnemers, alles was nog volop aanwezig ook al waren we als laatste groep van start gegaan. ENECO-Hoedje af voor de organisatie!!!

Jeannette, 21 juni 2010

Onze eerste keer dat we meereden in deze Ladies Ride. Het was een prachtige dag.... Niet qua weer, maar wel qua gezelligheid! Gelachen met elkaar en met een hoop andere vrouwen, een leuk gesprek gehad met Leontien en een hoop blaren op mijn kont :) Groeten!!!

Sabrina van der Meer, 21 juni 2010

Ik heb voor het eerst mee gefietst met de Ladies Ride ,maar het was echt een super dag,ondanks het koude weer veel plezier gehad.leuke route ook,

Loes Steenweg, 21 juni 2010

Tot nu toen in Den Bosch behalve de eerste keer altijd lekker weer gehad. Dus moet goedkomen in september!

Mariska, 21 juni 2010

3 maanden geleden kon ik nog helemaal niet fietsen (door diabetes heb ik geen gevoel in mijn voeten en durfde gewoon niet). Gisteren 35 km gefietst en wat een ervaring was dat! Leontien, fantastisch georganiseerd allemaal. Ondanks de toch wat koude temperatuur en wind en een valpartij heb ik genoten van alles! Volgend jaar ga ik weer! Bedankt!

Astrid , 21 juni 2010

De foto's staan al online! Via www.wielerfoto.nl is er een link naar Rotterdam 2010 lady's ride. Ontzettend leuke foto's en een hele leuke dag! Nu vandaag zadelpijn en spierpijn haha. Kan ik nog even nagenieten.

Sandra, 21 juni 2010

Bedankt voor een geweldige dag! We hebben genoten van onze moeder-dochter dag. Het weer was idd wel jammer, maar dat mocht de pret niet drukken. Organisatie was geweldig zo ook de samenstelling van het luxe arrangement. Moe en voldaan met toch wel een ietsjes beurse derrière kijken we terug op een geslaagde dag. Volgend jaar zijn we weer van de partij! Bedankt voor de goede zorgen.

Dini en Desiree, 21 juni 2010

ik heb dit jaar voor het eerst meegedaan, maar ondanks het weer vond ik het een geslaagde dag. Een dikke duim voor de organisatie. Tot volgend jaar, want dan doe ik zeker weer mee.

Ramona, 21 juni 2010

Hallo Wij hebben een geweldige dag gehad! Een compliment voor heel de orginisatie! Tot volgend jaar! P.S :Als eenige min punt vinden wij als je aankomt s`morgens met de auto dat er geen bordjes staan waar de parkeerplaatsen zijn!

Janny, 21 juni 2010

Leontiens Ladiesride, wat een evenement geweldig. Dit jaar voor het eerst meegedaan met een collega, 65 km. Volgend jaar weer en dan het luxe arrangement in mijn uppie of met het bedrijf. Organisatie was fantastisch. Tot volgend jaar!!!!!!

Sandra Tërstena-Jack, 21 juni 2010

Fantastisch, ondanks weer en wind. Voor het eerst op mijn nieuwe racefiets, voor het eerst (sinds jaren) 65 km achter elkaar gefietst met mijn zus. Goeie sfeer, prima verzorging. Ha Ha en nu nog leren op tijd mijn voeten uit de spd's te halen. Je valt zo ontzettend dom om (na de finish sprong een enthousiaste dame voor mijn fiets: hier naar links om je fiets neer te zetten riep ze en boem daar ging ik want linker voet zat nog vast. Gelukkig alleen wat lakschade). Zeker tot volgend jaar!!!!

carmen, 21 juni 2010

Hartstikke leuk!! Je bent gezellig onderweg en het is nog voor een goed doel ook!! Dit was de eerste keer samen met een vriendin. Volgend jaar doen we weer mee wat voor weer het ook wordt. Misschien volgend jaar alleen geen ballonnen de lucht in (milieu, dieren etc) maar bv een boompje sponsoren of clinic clowns?? Perfecte organisatie.

Jokes, 21 juni 2010

Applaus voor de orgainsatie !!! Er was echt overal aan gedacht, heerlijk gegeten en genoten van de omgeving. Dit was de 1ste keer voor ons, we waren echt kapot. Thuis op de bank vielen al gauw onze oogjes toe. Volgend jaar doen we zeker weer mee.

Nel Terlouw, 21 juni 2010

wat hebben we weer een leuke dag gehad !! een weer super applaus voor de organisatie !!..heerlijke lunchpakketten ..bankjes volop! ijsjes, flesjes drinken ...fruit... enz. enz .volgend jaar neem ik alleen mijn zonnebril en zonnnebrandolie mee. de rest laat ik thuis. hooguit een paar losse euries.!! Bedankt Leontien, Michael en crew.. het was GEWELDIG !!

trudy, 20 juni 2010

Leontien, het was weer een topdag. Wij "leuke-dingen-doen-meisjes"hebben er weer ontzettend van genoten. Het weer is geen spelbreker,de lol die wij hebben op zo'n dag en de mooie gele T-shirts maakten het voor ons weer een daggie om in te lijsten. Bedankt namens ons allemaal uit Bleiswijk

Irma, 20 juni 2010

Wij sluiten ons bij de vorige schrijfsters aan. Wat een geweldige dag hebben we gehad. We hebben de 65 km. gefietst. Geen spijt van gehad. Prachtige route. En wat een saamhorigheid en gezelligheid onder de deelneemsters. Leontien, petje af voor de organisatie. Je hebt niets vergeten. Werkelijk overal aan gedacht. Wij zijn volgend jaar weer van de partij. PS Hoe is het met de mevrouw die net na de tunnel bij v.d. Valk met de ambulance mee moest?

Ineke en Constance, 20 juni 2010

Wat een leuke dag! Echt geweldig en dat voor een primeur. Ik ben benieuwd hoe het is, als we een volgende keer zomers weer treffen. Mijn dochter van 9 was moe na afloop, maar ook heel trots dat ze het volbracht heeft. Het was één grote verwendag met een mooi T-shirt, ruim gevulde goody bag, gezelligheid alom: tussen de fietsers onderling, bij de mensen langs de weg en de verkeersregelaars, een heerlijk cakeje, een smakelijk lunchpakket met als toetje een ijsje en ... haring. Voor de gemoedsrust ook nog een bijdrage kunnen leveren aan het goede doel en een wens de lucht ingestuurd voor mijn grote, helaas zieke broer. Organisatie, bedankt en graag tot een volgende keer!

Joke, 20 juni 2010

Vandaag voor het eerst de aldies ride gereden en zeker niet voor het laats Geweldig Wat een feest

corrina, 20 juni 2010

Vandaag voor het eerst meegedaan en het was Super. volgend jaar ben ik er weer bij. hopelijk met een zonnetje

Alice, 20 juni 2010

Vandaag voor de eerste keer meegedaan aan de Ladies Ride met mijn twee buurvrouwen. Ik vond het echt hartstikke leuk en de organisatie was helemaal top. Overal verkeersregelaars en de situatie bij de stops was ook ontzettend goed geregeld. Volgend jaar doe ik zeker weer mee

Diana Groote, 20 juni 2010

We hebben met 5 meiden genoten van de ladies ride vandaag. Het weer was niet top, maar we hebben er niet minder plezier om gehad. De route was prachtig en organisatorisch was overal over nagedacht... alles was tot in de puntjes verzorgt. Genieten dus ! Volgend jaar zijn we weer van de partij. Complimenten voor de organisatie!

Merel van Bavel, 20 juni 2010

Wij vonden het een fantastische dag. Ruim 35 km gefietst met onze dochters van 7( om en om zelf fietsen en op de aanhang fiets), jong geleerd.... De organisatie was weer top. vooral het ijsje smaakte goed. Volgend jaar weer. Tot slot het weer ja daar al is al genoeg over gezegd. Sylvia, Fabiene, Jorien en Liselot

jorien, 20 juni 2010

Voor het eerst met mijn 2 zussen en vriendin meegedaan. Wat een super goed georganiseerde leuke dag hebben wij gehad. Wat een mooie route zeg. ondanks dat het zonnentje er niet was waren we door de leuke gele shirts een zonnig gezelschap en boften wij even Leontien fietste voorop bij onze groep. Tot volgend jaar. Groetjes vanuit woerden, Aimee, Myra, Sabine, Maaike

Aimee, 20 juni 2010

Ondanks het tegenvallende weer (Het is wel redelijk droog gebleven, maar was koud, als je ging stilzitten, niet tijdens het fietsen), was het weer geweldig! Tot volgend jaar, bedankt. Astrid

Astrid Svendsen-van As, 20 juni 2010

Het was super gaaf vandaag!!! De dag begon bewolkt maar 1 maal bij nesselande aangekomen straalde het van alle vrouwen!!! Geweldig om dit met elkaar te doen!!! Heb genoten en wil de organisatie daarvoor bedanken!!!!

Linda Risakotta, 20 juni 2010

ik was er ook bij en het was zoooo super ik ging alleen om mijn eigen persoonlijk doel te vieren en het was geweldig wat regen her en der flink wat tegen wind maar zo gezllig en daarom ben ik ook met een brede lach de finish over gegaan met wat ben i trots op mezelf vraag me trouwens wel af: er zijn bij start en finish veeel fotos gemaakt door fotograven van de organisatie komen die fotos ook nog ergens online ??? volgend jaar doen we gewoon weer mee

angelique, 20 juni 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?