Het goede doel

Mocht je de Leontien Foundation willen ondersteunen, dan heb je de mogelijkheid om een donatie te doen bij je inschrijving. Lees hieronder meer over de Leontien Foundation en Het Leontienhuis.

Leontien zet zich al jaren in om de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. In 2008 heeft zij de Leontien Foundation opgericht. Leontien weet als geen ander hoe het is om te leven met Anorexia Nervosa en weet inmiddels ook wat de impact van een eetstoornis is op de rest van het gezin. Zij heeft, met hulp, haar weg terug gevochten en voelt een enorme betrokkenheid naar jongeren die nog midden in het gevecht staan. Haar grote droom, een inloophuis openen voor mensen met een eetstoornis, gaat in 2014 realiteit worden onder de naam Leontienhuis.
 
 
Het Leontienhuis heeft als doel om jongeren weer te laten genieten van de kleine dingen in het leven, om ze weer zelfvertrouwen te geven, om motivatie terug te vinden, om weer te willen knokken voor hun leven en om een veilige plek te bieden waar erkenning en steun geboden kan worden. Er zal gewerkt gaan worden met ervaringsdeskundige vrijwilligers, onder leiding van een professional.

Jaarlijks neemt het aantal patiënten met een eetstoornis toe, worden patiënten steeds jonger gediagnosticeerd met een eetstoornis en hebben klinieken vaak te lange wachtlijsten. Veruit de meeste patiënten leven geïsoleerd, hebben weinig tot geen contact meer met klas- of leeftijdsgenootjes en verliezen hun levenslust door deze vreselijke ziekte. Ouders worden wanhopig en verliezen de grip op het leven van hun zoon of dochter. Familie en omstanders weten veelal niet hoe om te gaan met dit probleem. Een kind met een eetstoornis wordt vaak ervaren als een onoplosbaar probleem en mede gezinsleden reageren van radeloos tot woede-uitbarstingen: ‘Mens, eet toch gewoon!’ Onbegrip en angst regeren het hele gezin.
Bij je inschrijving kun je aangeven of je een donatie wilt doen aan dit goede doel. Samen kunnen we jongeren met een eetstoornis en hun naasten ondersteunen, ze hoop geven en vertrouwen. Alle beetjes helpen…
 
Wil je kijken naar het werk van Leontien, ga dan naar:
Voor meer informatie:

Top