Fijne bikinilijn

Fijne bikinilijn

Het scheren van je bikinilijn, dat is voor veel vrouwen nog lang geen makkelijk klusje. Het scheren zelf valt wel mee, maar hoe voorkom je rode bultjes en jeuk? Want dat is natuurlijk geen gezicht: een strak geschoren velletje dat rood is van de irritatie. Hier 10 tips om dat te voorkomen.

Tip 1: Schoon en scherp mesje

Veel vrouwen gebruiken voor het scheren van de bikinilijn het mesje waarmee ze ook al tijden hun benen en oksels scheren. Dat is geen goed idee, want dat mesje is niet vlijmscherp meer. Voor het scheren van je bikinilijn kun je het beste een nieuw scheermes gebruiken. En dan niet zo’n wegwerpding, maar eentje met meerdere mesjes achter elkaar en met een strookje rubber achter de mesjes. Dat rubber vormt een beschermend laagje tussen de mesjes en je huid.

Tip 2: Eerst bijknippen

Knip eerst je schaamhaar af voordat je met het scheermes aan de slag gaat. Dan kun je beter zien wat de richting van de haargroei is, wat het scheren een stuk makkelijker maakt.

Tip 3: Warme douche of bad

Neem voor het scheren een warme douche of bad. Daar gaan je poriën van open staan en daardoor worden de haartjes weker. Dat maakt het scheren eenvoudiger en het zorgt voor een gladder resultaat. Koud water zorgt ervoor dat de poriën zich sluiten en maakt de haren stugger; voorkom dus zoveel mogelijk kou tijdens het scheren. Want ook over kippenvel scheren zorgt voor lelijke snijwondjes.

Tip 4: Gebruik goede scheergel

Scheergel zorgt ervoor dat je de haren soepel kunt verwijderen. Neem voor de zekerheid een ongeparfumeerde pH-neutrale gel, dan weet je zeker dat je geen irritaties krijgt.

Tip 5: Met de haargroei mee

Scheer langzaam en rustig met de richting van de haargroei mee. Hou de huid zo strak mogelijk om wondjes te voorkomen.

Tip 6: Spoel mesje met lauw water

Zorg er tijdens het scheren voor dat het mesje niet verstopt gaat zitten met haartjes. Spoel het daarom regelmatig met lauw water schoon.

Tip 7: Herhalen

Spoel voor een extra mooi en glad resultaat je geschoren huid af met lauw water. Doe er vervolgens een nieuw laafje scheergel op en herhaal het scheerproces. Wil je echt een babyglad huidje, dan kun je daarna nog een keer nieuwe scheergel aanbrengen en tegen de haargroeirichting in scheren. Test eerst wel even uit of je huid daar wel tegen kan: de een heeft veel sneller last van ingegroeide haartjes dan de ander.

Tip 8: Babycrème

Smeer na het scheren babycrème op de onthaarde delen. Babycrème tegen luieruitslag is ongeparfumeerd en kan irritaties na het scheren helpen voorkomen. Hetzelfde geldt voor zinkzalf en talkpoeder. Het is een kwestie van uitproberen wat bij jou het beste werkt. Er zijn ook speciale middeltjes die irritaties en ingroei helpen voorkomen, zoals bijvoorbeeld PFB Vanish.

Tip 9: Scrubben

Scrub de geschoren huid regelmatig. Dode huidcellen kunnen het haarschachtje verstoppen, waardoor je ingegroeide haren kunt krijgen. Met scrubben haal je de dode huidcellen weg voor ze de kans krijgen in haarschachtjes te kruipen. Neem geen extreem grove scrubgel, dat kan een averechts effect hebben en is bovendien niet fijn voor de tere huid van je schaamstreek.

Tip 10: Neem de tijd

Het scheren van je schaamstreek is een nauwkeurig klusje. Neem er daarom de tijd voor. Met haast heb je je voor je het weet gesneden en dat is niet echt prettig, een snijwond in je schaamstreek.

Bron: Dokterdokter 

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, ontharen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Een andere goede tip is talkpoeder op de huid die geschoren is. Ook dat voorkomt de bultjes!

Miran, 04 augustus 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?