Bewegen in het water: uiterst effectief!

Bewegen in het water: uiterst effectief!

Water geeft ongeveer vijftien keer meer weerstand tijdens oefeningen dan lucht. Hierdoor zijn inspanningen zwaarder en dus effectiever. Een prima, tijdsbesparende work out dus!

Een circuit voor jezelf uitzetten in het zwembad is daarnaast heel eenvoudig. Natuurlijk kun je ook baantjes trekken, maar het voordeel bij deze oefeningen is dat je haar niet nat wordt. Handig, dus! Wanneer je deze oefeningen driemaal per week blijf je perfect in vorm.

Begin in het ondiepe gedeelte
Zorg dat je tot de borstlijn in het water staat. Maak nu looppas op de plaats, waarbij je ook de armen beweegt. Houd dit ongeveer drie minuten vol. Neem hierna even rust tot je weer op adem bent. Maak dan een zijwaartse beweging met je benen. Wissel beide af en doe dit ongeveer twee minuten.
Tip: Kost dit weinig moeite? Verhoog de snelheid en druk je been harder opzij. Hierdoor zal de druk van het water toenemen en verbruik je meer energie. Als je het echt zwaar wilt maken, kun je het diepe gedeelte van het zwembad proberen, of zelfs met gewichten in de handen.

Laat het water spatten!
Ga in minder diep water staan, ongeveer tot je middel. Probeer de knieën zo hoog mogelijk op de tillen. Wissel ook hier beide benen af. Je kunt hierbij ook een looppas op de plaats maken, als je het intensiever wilt maken. Herhaal de sessie van twee minuten tweemaal en loop hierna drie minuten rustig uit met een looppas op de plaats.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?