Piraterij rond de Vecht

Piraterij rond de Vecht

Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar de ‘piratenbende’ die Zwolle en omstreken een groot deel van zondag 9 augustus de stuipen op het lijf joeg, mocht er zijn. Toen de kruitdampen van de schermutselingen in het Vechtdal eenmaal waren opgetrokken, bleek er achter het roversgilde een gezellige vriendinnenclub schuil te gaan die van Leontien Ladies Ride gewoon carnaval maakt…

 

Kromme zwaarden, donderbussen en messen zijn niet bepaald de ‘instrumenten’ die je nodig hebt voor een leuke fietstocht door een schitterende omgeving. “Maar wanneer je besluit je als zeerover of piraat te verkleden, zorg je uiteraard voor alle attributen”, merkt Monique Kamp lachend op. Ze draagt een stoere piratensteek met een doodshoofdafbeelding op haar hoofd, een grotendeels zwart pak met een nog veel grotere print van een doodskop, en aan een brede riem bengelt een lang, krom (en van plastic gefabriceerd) steekwapen. “Klaar voor de strijd zijn we”, roept ze.

Hoe ze op het idee komt? Monique denkt dat een kreet van haar moeder, ook van de partij, daar debet aan is geweest. “Je hoort veel verhalen rond Leontien Ladies Ride die met ziektes hebben te maken. Nou, wij trekken denkbeeldig ten strijde tegen die ziektes.”
Haar deelname en die van de zeven andere ‘bloeddorstigen’ die haar vergezellen – de jongste is anderhalf, de oudste 64 – komt voort uit het zogenoemde Fietsvriendinnen project, een initiatief om de integratie tussen verschillende bevolkingsgroepen te vergemakkelijken. “Leontiens organisatie raakte daar ook bij betrokken en toen is een keer gevraagd of we wilden meedoen aan haar eigen rit. Nou, dat is dus in 2007 gebeurd en sindsdien rijden we Zwolle.”
In de eerste editie bleef het verkleden beperkt tot een roze pruik. Vorig jaar veranderden de vrouwen in echte Hawaii-girls. “En voor volgend jaar weten we ook al hoe we gaan. Nee, dat blijft geheim. Het enige dat ik kwijt wil, is dat we allemaal een glitterbril zullen dragen”, aldus Monique.
En allemaal, dat zijn Janine (38), Bianca (40), Catrien (59), Loes (64), Latisha (11), Denise (20) en 31-jarige Monique.  

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Deze groep zag er echt byzonder uit. Het plezier straalde er van af, zoals bij iedereen. Wij, Hanneke en Wil hebben ook een geweldige dag gehad en gaan volgend jaar weer mee met een grotere groep, want we maken iedereen enthousiast. LEONTIEN het was SUPER.!!!!!!!!!!! gr. Wil

wil wikkerink ........deventer, 12 augustus 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?