De kettlebell traint je hele lichaam

De kettlebell traint je hele lichaam

Een nieuw fenomeen verovert de fitnesswereld: de kettlebell. Een bolvormig gewicht die met een soort ketelhandvat kan worden opgetild. Leuk, hoor ik je denken, maar wat moet je ermee? Lees snel verder en ontdek hoe dit handige apparaat je hele lichaam kan trainen.

De Kettlebell wordt ook wel -'s werelds enige draagbare 'Total Gym'- genoemd. Dankzij de enorm hoge intensiteit, het ding is namelijk loeizwaar, maakt Kettlebell training het mogelijk om kracht-, flexibiliteit, stabiliteit en de conditie in één keer te trainen. En een van de grootste voordelen: je kunt het overal doen!

De oefeningen zijn voor iedereen eenvoudig te leren en zeer veelzijdig. Kettlebell training is een korte maar explosieve training en heeft een zeer groot effect op het lichaam. De resultaten op het gebied van o.a. afslanken, het vergroten van kracht en het opbouwen van conditie is dan ook enorm.

Maar wat is het geheim van deze loodzware bol? Doordat het gewicht van de kettlebell -dat recht onder het handvat zit- zo zwaar is, moet je bij het heen-en-weer slingeren alle spieren in je lichaam gebruiken om de bal in balans te houden. Dagelijks twintig tot dertig minuten zwaaien met de kettlebell is volgens kenners genoeg voor een totale body-workout.

Enkele kettlebell-oefeningen:

  • gehurkt staan en de kettlebell heen-en-weer zwaaien door de benen
  • De bal gehurkt omhoog tillen en boven je hoofd houden
  • Door de knieën gezakt met de armen gestrekt weer rechtop komen. De bal blijft daarbij laag.

Bestel hier het Kettlebell Fitness Programma

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ben al een tijdje op zoek naar een sportschool in Rotterdam waar deze trainingen worden gegeven. Wie kan mij helpen. vast bedankt.

Marion, 11 september 2009

Ben benieuwd of het werkt... en of ze het bij mijn sportschool hebben!

Marloes, 27 augustus 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?