Verzorg je 'visitekaartje' beter

Verzorg je 'visitekaartje' beter

In reclames horen we: ‘Je huid weerspiegelt je gezondheid’. Los van de discussie of dit medisch gezien waar is, blijft de huid inderdaad een lichamelijk visitekaartje. Het is dan ook zeer belangrijk om je huid goed te verzorgen, en dat kan ook zonder allerlei dure crèmes.

Was je in de avonduren
Een van de belangrijkste tips is: was je gezicht voor je gaat slapen. Naast dat het niet echt hygiënisch is voor het kussen, kan het niet verwijderen van mascara zorgen voor hydratatie en verstopte poriën. Gebruik bij het wassen een zachte zeep, waardoor je daarna gemakkelijker anti-aging crèmes kunt aanbrengen. Eenmaal per dag reinigen is genoeg. Zeker als je ouder wordt kan, door hormonale veranderingen,  te veel wassen zorgen voor een uitgedroogde huid.

Pas op voor de zon
Natuurlijk is bescherming tegen de zon essentieel om de huis jong en strak te houden. Onze huid heeft daarentegen wel zonnestralen nodig om de nodige vitamine D te verkrijgen. Tien minuten per dag is echter ruim voldoende. Gebruik dan ook op vakantie een goede zonnebrandcrème, met een hoge factor.

Houd stress onder controle
Natuurlijk kun je het niet altijd vermijden, maar je kunt wel leren er anders mee om te gaan. Door stress kun je er namelijk tien jaar ouder uitzien. Wanneer je constant onder spanning leeft, produceert je lichaam enorm veel cortisol en dat is slecht voor de huid. Door goed te eten, met antioxidanten als bessen, sinaasappels en asperges, kun je dit proces minderen.

Wissel verzorgingsproducten
Door ieder half jaar van gezichtverzorgingsproduct te wisselen, kun je enorme winst boeken. Je huid gaat namelijk na een tijdje wennen aan een product, waarna het effect afneemt.

Eet Omega 3 vetten
Deze ‘goede’ vetten zitten onder meer in zalm en amandelen en geven de hydratatie van de huid een enorme boost. Je huid voelt hierdoor soepeler en steviger. Verzadigde vetten hebben juist het tegenovergestelde effect. Probeer daarom niet meer dan 20 gram per dag hiervan te eten.

Beweeg regelmatig
Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die meer bewegen en sporten, een stevigere huid hebben dan dames die dit nalaten. De reden: Bewegen zorgt voor extra zuurstof en voedingsstoffen die nodig zijn voor de opbouw van collageen. Sport daarom minimaal driemaal een half uur per week.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?