Uit de nachtdienst, op de fiets

Uit de nachtdienst, op de fiets

De dag van de vierde Ladies Ride in Zwolle begon voor Dikkie Beumer en Annemieke Penninkhof met een heerlijk ‘massagezitje’ bij de Wellness-stand in de Expo Area. Vooral Annemieke kon de opkikker wel even gebruiken. Zij kwam namelijk rechtstreeks uit de nachtdienst in de Isala kliniek…

 

Stoere meid, die Annemieke (34). Ze is als verpleegkundige werkzaam op de longafdeling van het Isala ziekenhuis te Zwolle, net als haar fietsmnaatje Dikkie Beumer (56). “Weet je: ze heeft net de nachtdienst er op zitten”, zegt Dikkie op gedempte toon. Niet zacht genoeg, blijkt al snel, want Annemieke vult automatisch aan: “Ja, en het is bovendien een dienst die ik heb overgenomen van een collega. Het was een rustig nachtje, ik heb zo nu en dan even kunnen indommelen, haha.

"Joh, daar sta je soms niet bij stil, hè, wat je nog meer op het programma hebt staan. Maar het zal best lukken, dat tochtje. Voor Dikkie is het geen punt: die heeft vorige week nog in vijf dagen 303 kilometer weggetrapt, van Hannover naar Nienburg.”

Wat de twee wel jammer vinden, is dat er zo weinig andere verpleegkundigen van hun sectie hebben ingeschreven. “Ik denk dat er bij ons wel vijftig mensen werken en wij zijn de enige twee. Misschien dat de inschrijftermijn was kort is geweest. We hadden drie dagen de tijd om te reageren. Maakt niet uit, volgend jaar zullen we de rest wel wakker schudden.”

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hardstikke goed meiden en super jullie artikel.Hebben jullie een leuke dag gehad??? Ik vind het echt knap!!! Groet Thea Bosman.

thea bosman, 31 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?