"Sportief genieten van Hollandse taferelen, geweldig!"

"Sportief genieten van Hollandse taferelen, geweldig!"

Het regende toen ik zondagochtend in de auto stapte. Richting Zwolle. Om de Leontien Ladies Ride te fietsen. In Zwolle was de stemming zonnig. Het weer was dreigend, maar alles kleurde roze. Vijfduizend vrouwen stonden met de fiets aan de start. De stemming zat er in en is er niet meer uitgegaan.

Ik heb, na samen met Leontien en Renate het startschot te hebben gegeven, de 65 km gereden. Onderweg veel vrouwen gesproken die er echt een sportieve ‘dag uit’ van maakten. Vaak met vriendinnen, zussen of moeders.

Prachtig, zeker in dat mooie landelijke gebied rond Zwolle. Wat heeft ons land toch veel prachtige landschappen. In het Vechtdal, langs kastelen, door mooie dorpen en met koeien in de wei. Van deze Hollandse taferelen genieten op een sportieve manier, is ronduit geweldig.

Tijdens de lunch kwam zelfs de zon kijken. Leuke band erbij en een kasteel op de achtergrond. Daarna moesten we op de pedalen. Tegen de wind terug naar Zwolle, terwijl halverwege de regen zich ermee begon te bemoeien. Wat kan een mens dan veel wind en regen vangen. Wij trapten hard door, omdat ik diezelfde middag om vier uur in het vliegtuig moest stappen, richting Spanje, waar de Raad van Europese ministers van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zou vergaderen. (Het werk gaat gewoon door, ook al ben je demissionair minister). Nog even op de foto met jonge boeren en boerinnen van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontact, die een ‘boer zoekt lady’ actie voerden en heerlijke producten van de boerderij serveerden. Het laatste stuk was voor velen op het tandvlees doorgaan, misschien wel stuk zitten. Maar bij binnenkomst zag ik in de stromende regen alleen maar natte, opgewekte gezichten. Sommigen een beetje opgelucht. We hebben het gehaald. Leontien en alle vrijwilligers, jullie hebben het geweldig georganiseerd!!! Gastvrij en behulpzaam, met zichtbaar plezier om er voor iedereen een geweldige dag van te maken.

Ik heb genoten, zeer bedankt!

Gerda Verburg

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?