Als álles in het leven leuk is...

Als álles in het leven leuk is...

Dipje? Ga even op de koffie bij Lia en Tekla, buurvrouwen uit Ommoord. Ze halen je in no-time uit je wak. Hun levensmotto is even simpel als doeltreffend: ‘Als ik ’s morgens in de spiegel kijk, ben ik elke dag weer blij met mezelf’. Hoe eenvoudig kan het zijn?

 

Je zult vast je tanden wel eens hebben gezet in zo’n heerlijke dropsmile, of een in een winegum-uitvoering. Nou gaat het in dit stukje  niet om de smaak, maar juist op die enorme lachebek waar je dan in bijt.

Die lachebek? Dat is Lia Hofstra of Tekla Enser. Kan niet missen. Zelden mensen gezien die zoveel lol hebben om de kleinste zaken. “We zijn de leukste buurvrouwen”, roept Tekla (48). “Ja, en we hebben de leukste tuinen”, reageert Lia gelijk. “En we wonen in de leukste wijk, zien er het leukst uit en vinden gewoon alles in het leven leuk”, vervolgt Tekla proestend. Lia kan dan al niet meer inhaken, omdat ze bijna stik van de lach.

“Weet je, we genieten van zo’n evenement als dit”, vertelt Lia na een paar keer flink ademhalen. “Kijk nou eens om je heen, hoeveel enthousiasme er bij de mensen is. Dat is toch geweldig.” “We pakken van alles samen aan”, zegt Lia. “Elke week lopen we samen tien kilometer hard, langs de Rotte. Da’s zo mooi.” Tekla: “En omdat we dat doen, rijden we vandaag ook de lange route. Vorig jaar hebben we de 35 kilometer gedaan. Dat was een makkie. Je knipperde drie keer met je ogen en was weer terug in Rotterdam Alexander. Nee, we zijn ambiteus. Dat vinden we leuk, ja….hahaha!”

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hoi Tekla Dat is lang geleden,zo te zien op de foto gaat het goed met je.(nog steeds veel lachen).Ik denk dat we elkaar ruim 20 jaar geleden voor het laatst gesproken hebben.Met mij gaat alles goed nog steeds getrouwd met Ida,en in de tussen tijd vier kleinkindjes gekregen.Nog steeds kontakt met Joepje.Komt toevallig morgen bij ons een biertje drinken.Laat eens wat horen hoe het met jou gaat,GR. Ben.

Ben Troost, 05 januari 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?