Aparte methodes om te stoppen met roken

Aparte methodes om te stoppen met roken

Er bestaan tientallen manieren om te stoppen met roken. Maar deze manieren heb je vast nog niet geprobeerd…

Bijna elke roker is bekend met de nadelige gevolgen van roken en wil niets liever dan stoppen met roken. Helaas lukt maar 5% van de stoppogingen op eigen kracht. Nicotine is een zeer verslavende stof en soms heb je iets meer nodig dan wilskracht alleen. De volgende stopmethodes zijn ongebruikelijk maar hebben wel gewerkt.

Betaald worden door je baas
De eigenaar van het Amerikaanse PR-bureau Bratskeir & Co maakte een ommetje en liep langs een groepje  van zijn werknemers die genoten van hun gebruikelijke rookpauze. Hij vroeg wat ze nodig hadden om te stoppen met roken. Een vrouwelijke werknemer riep spontaan dat ze betaald wilde worden. De volgende dag had de eigenaar een overeenkomst opgesteld.
De rokers zouden 5 dollar per dag krijgen – de kostprijs van een pakje sigaretten – bovenop hun salaris. Dit zette hij voor 6 maanden in een stop-met-roken-fonds. Bij het falen van één van de deelnemers, zou zijn of haar deel van het fonds verdeeld worden onder de andere gestopte rokers. Door deze overeenkomst zijn 5 werknemers definitief gestopt. De uiteindelijke uitbetaling kwam per persoon neer op ongeveer 2000 dollar. Daarbovenop betaalde de eigenaar de kosten voor nicotinepleisters, acupunctuur of andere benodigdheden om te stoppen.

Mantras opzeggen en Vitamine C
Als dat stemmetje in je achterhoofd fluistert dat één sigaret geen kwaad kan, zeg je hardop tegen jezelf: ‘Nee, nooit meer één sigaret.’Zeg het desnoods 20 keer hardop of net zolang tot je jezelf overtuigd hebt. Het hardop zeggen van mantra’s werkte uitstekend voor Susanne (35) uit Delft. Als extra hulpmiddel gebruikte ze Vitamine C snoepjes ter vervanging voor sigaretten. Iedere keer als het onweerstaanbare verlangen naar een sigaret de kop opstak, zij ze hardop haar mantra en nam ze een Vitamine C snoepje.

Moederliefde
Je denkt niet de wilskracht te hebben om te stoppen, totdat je kind begint met roken. Natuurlijk wil je niet dat jouw kind de nadelige gevolgen van roken zal ondervinden. Maar je hebt geen poot om op te staan als je zelf zwaar verslaafd bent. Overtuig je kind dan maar eens om te stoppen. Dit overkwam de 46-jarige notoire roker Maria uit Amersfoort. Vorig jaar oktober ontdekte ze dat haar 18-jarige zoon Bart ook rookte. Eindelijk was ze gemotiveerd genoeg om te veranderen. Ze sloot een pakt met hem om te stoppen met roken. Ze kochten zoveel kauwgum dat moeder en zoon de hele dag malend als een koe erbij liepen. Maar het is ze mooi gelukt!

Heb jij nog tips om te stoppen met roken? Reageer en help stoppers (in spe) met jouw ervaring.

Trefwoorden van dit artikel: stoppen, roken
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

na 60 jaar(1,5 a 2 pakjes per dag) van de een op de andere dag zonder hulpmiddelen, geen sigaret meer opgestoken (dec. 2023, sterfmaand broer2005). ik ben niet gestopt! maar heb een mantra, het hoeft niet, het moet niet, het kan en het mag. geen dwang van wie dan ook. mocht ik ooit de behoefte hebben/voelen kan ik mijzelf niets verwijten, omdat ik niet ben gestopt, maar tijdelijk geen peuk heb opgestoken. N.m.m. beter dan welk hulpmiddel, nicotirette, o.i.d. dan ook. zelf willen, zonder dwang, van wie dan ook is het beste.

JCK, 08 januari 2024

Kijk voor meer informatie & tips rond stoppen met roken zeker eens op http://www.stop-met-roken.eu - Je vind er een heleboel hulpmiddelen & alternatieven. Zet nu zelf de 1e stap naar een rookvrij leven! :-)

Stoppen met roken, 31 maart 2014

Ik ben zelf gestopt met roken m.b.v deze website: www.stop-met-roken.eu - De website staat vol nuttige en helpende tips!

Stop met roken, 19 november 2013

Vervang je sigaretten door bellenblaas! Je hebt er wel lef voor nodig, maar dan ben je wel origineel en het vrolijkt iedereen op! Serieus, zo ben ik ook gestopt! Ik ging altijd roken als ik moest w88 op bv de tram, ipv roken ga ik nu bellen blazen en het vrolijkt me elke x weer op én de mensen om me heen plus het is veeeel goedkoper: bij kruidvat of zeeman voor 30 ct

Belle, 22 april 2011

Hoi, Stoppen met roken is de meest verslavende gewoonte die ik ken. Sinds 2004 heb ik al honderden mensen geholpen om definitief weer een niet-roker te worden. Tjsa, iedereen was toch echt eens een niet-roker, toch? De hypno2 methode wordt door veel zorgverzekeraars gelukkig (gedeeltelijk) vergoed. Kijk maar eens vrijblijvend op www.hypnosestoppenmetroken.nl

Harald, 22 november 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?