Den Bosch, gewoon weer onvergetelijk

Den Bosch, gewoon weer onvergetelijk

Feest op de Parade. Wat heet! Leuker, gezelliger en drukker is het zelden geweest bij de ‘afsluiting’ van het Leontien Ladies Ride seizoen, traditiegetrouw in het Brabantse. Na drie natte, maar qua sfeer allerminst verregende edities hebben we het nu droog gehouden en kan er op de editie Den Bosch probleemloos het etiket KEI-GOED worden geplakt. Of anders wel HELEMAAL TOP…

 

Hoe was jouw Ladies Ride? Vertel jouw verhaal en deel je foto's. Klik hier

De zesde Leontien Ladies Ride van Den Bosch, met zo’n 6500 uitbundige deelneemsters op de fiets, kon het net zo gemakkelijk af zonder de echte Toppers. Want de sterren van het fietsfestijn, dat blijkt alle jaren weer opnieuw, zijn de vrouwen zelf. Zij die het geweldig vinden een dag erop uit te trekken met vriendinnen, buurvrouw, zussen of gewoon wildvreemden die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: met lol op de pedalen en genieten van een uitstekend verzorgde toertocht door dat heerlijke Brabantse land.

Tja, en dat er dan een stel vrolijke gasten uit Volendam na afloop van 35 kilometer of bijna de dubbele afstand peddelen het publiek massaal op de banken weet te krijgen in de zogenoemde Expo Area, maakt het HELEMAAL TOP. “Dit mag nog járen doorgaan van mij”, verzuchtte menigeen rond de klok van zes uur. “Dit is écht een dag uit. Nog een dag nagenieten en dan? Uitkijken naar volgend jaar, hè. Want Leontien gaat toch wel door met dit evenement?”

Nou, daar hoeft geen mens – in dit geval is vrouw beter – aan te twijfelen. Als er iemand zich blijft verbazen over het enthousiasme waarmee de Ladies Ride elke keer opnieuw wordt ontvangen, is ‘Tinus’ het. “Onwijs, onwijs bedankt”, zo begon onze naamgeefster ook haar gebruikelijke afscheidsspeech op een moment dat de Bossche Parade nog kolkte van de gezelligheid. “Het is en het blijft iets unieks om met jullie deze dagen door te brengen. De reacties onderweg, maar ook voor de start en hier op het terrein, ze zijn zo hartverwarmend. Maar dat niet alleen; dankzij al die fietsende vrouwen kunnen we ook andere initiatieven ondersteunen. We weten allemaal hoeveel vrouwen jaarlijks worden getroffen door borstkanker, we hebben allemaal wel iemand die we kennen die met deze vreselijke ziekte heeft te kampen. En daarom vind ik het werk dat PinkRibbon verricht zo mooi en belangrijk. In die strijd tegen borstkanker is veel geld nodig. De Leontien Foundation spaart daar ook het hele jaar voor: het is een van de goede doelen die we een warm hart toedragen. Ik ben blij dat we op een dag als deze PinkRibbon kunnen helpen…” Tegelijkertijd kon Leontien een cheque van € 40.000 overhandigen aan Marieke Leurink van PinkRibbon.

Leontien kwam met nóg een bijzondere mededeling. Heel kort riep ze de periode uit haar eigen leven in herinnering, waarin ze door een eetstoornis werd gekweld. Ze vocht zich terug uit die haast uitzichtloze situatie en concludeerde dat ze tegenwoordig ‘elke morgen bij het opstaan weer blij is met haar leven’. “Ik geniet elke dag opnieuw. Omdat ik weet dat er nog zoveel meiden zijn die hetzelfde moeten doorstaan als wat ik achter de rug heb, zou ik graag de helpende hand reiken. Ik denk dan aan een opvangtehuis voor mensen met een eetstoornis, waar ze op een goede en prettige manier terecht kunnen. Daar ga ik voor knokken, omdat van de grond te krijgen.”

Serieuze onderwerpen op een dag waar de meeste tranen die er werden weg geplengd het gevolg waren van lachsalvo’s en ‘schaterbuien’. Waar je ook keek, iedereen straalde van oor tot oor. Er werd gefietst, gepauzeerd, gegeten, nog eens gepauzeerd, gedronken, weer tot een pauze besloten en er werd uit volle borst meegezongen met HELEMAAL TOP en de ‘huisartiest’ van dit seizoen, Dirk-Jan Deelen.

Amsterdam (2 mei), Zwolle (30 mei), Rotterdam (20 juni) en Den Bosch (19 september): het is weer een kwartet van onvergetelijke dagen geworden. Hartelijk dank en tot in 2011. Want dan is iedereen er toch weer bij???

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

ik vindt lueker

awiljama, 13 januari 2011

Superleuke dag gehad. Samen met mijn vriendin de lange route gefietst. We vertrokken om 11.05 uur. Eerst mochten de "snelle dames" vertrekken (terecht), daarna de VIP's( ??????) en daarna de "gewone" dames (wij zijn toch ook Voortreffelijke Interessante Personen). Onderweg een lekker kopje soep gegeten in Erp, daar hadden we echt zin in na dat trappen tegen de harde wind in. Om 17.35 uur werden we door onze mannen begroet bij de finish en zijn we lekker uit eten gegaan.

Ellen Meerwaldt, 27 september 2010

Wat was het weer een spektakel, ik heb genoten samen met m'n vriendinnen, we nemen altijd een hotel, zodat we s'avonds nog lekker kunnen stappen. Ikzelf doe al voor de 6e keer Den bosch en het is altijd weer onwijs gezellig. Heb dit jaar ook zwolle gedaan was ook heel leuk! Ik vind het wel jammer dat er nu de Vip,s en luxe arrangementen bij zijn gekomen, want in mijn ogen zijn alle vrouwen die meedoen voor zo'n goed doel Vip-s! Ik hoop dat de volgende ladies-rides weer zoals vanouds gaan bij de start! En natuurlijk zijn we weer van de partij! Tot dan! Lieve groetjes, Janny Guerin

janny guerin, 26 september 2010

Het was echt een erg leuke dag !! en gelukkig ondanks de mindere voorspellingen toch goed weer. Idd erg jammer die VIP arrangementen, we vertrokken pas om 10 voor half 12 en kwamen 3 min voor zes over de finish. We zijn dan ook geen regelmatige fietsers. Jammer isa het dan dat alle activiteiten op het plein al worden opgeruimd en de onthaal bij de finish erg mager is. Lijkt me leuk om eens mee te feesten, dit zou voor mij de reden zijn om volgend jaar de 35 km te fietsen.

Judith, 23 september 2010

Wat een geweldige dag! Voor het eerst drie generaties samen bij Leontien: ikzelf (57), dochter Barbara (33) en kleindochter Ilanna (net 8). Ze wilde zo graag ook eens mee doen, dat we besloten om de 35 kilometer te gaan rijden ipv de lange route. Wat heeft Ilana genoten, op het laatst zei ze tegen me: alweer een die wat tegen me moet zeggen. Ikzelf heb al veel vaker gereden met afwisselend een van mijn drie dochters mee. Op het verlanglijstje van volgend jaar staat Amsterdam! Dat al dan de eerste keer in de hoofdstad zijn voor ons. We kijken terug op een heel geslaagde dag in 's-Hertogenbosch, Leontien, bedankt dat je even op de foto ging met mijn kleindochter, ze vindt je een kanjer!!! Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij. Groetjes, Lida.

lida grootveld, 22 september 2010

Ik heb dit keer voor de tweede keer meegedaan. Na Amsterdam (de hele dag regen) nu dan Den Bosch geen regen. Wel voor het eerst de 65 gedaan eigenlijk 80 km hebben een bordje gemist, maar toch wel lekker gefiets er kwam geen einde aan. de volgende dag wat rauwig tussen de benen maar gelukkig geen spierpijn. Afijn het was een bewogen dag, en volgend jaar ben ik weer van de partij ZEKER WETEN......

yvonne scholtens, 22 september 2010

Voor de eerste keer mee gedaan, maar zeker niet de laatste. Samen met m'n schoonzusje, we hebben 'n onvergetelijke dag gehad. Het was geweldig om te zien hoe al de dames zich inzette. TOP! Leontien en alle medewerkers bedankt!

thea oskam, 22 september 2010

Voor de 6e keer mee gedaan in Den Bosch. Een geweldige happening,jammer dat men met vip arrengementen zijn begonnen want iedereen is vip. Alleen jammer dat ze mijn zadeltasje met ketting van mijn firts gestolen hebben . Volgend jaar gaan we voor de 7e keer hoop ik.zonder rangen en standen.

Jeanne Houtdijk, 22 september 2010

hallo allemaal, al eerder gereageerd dat het een top dag was, maar wat ik hier lees om de 35 km later te laten starten vind ik niet zo fijn hoor :-S ik beslis altijd op het laatste moment wat ik ga doen de 35 of 65 km ... hmmm tja kan dan natuurlijk altijd nog maar dan rij je zo allenig de 35 km als ik daar dan toch nog voor kies ... Groetjes Manon

Manon P, 22 september 2010

Was weer reuze leuk ons doel was als een van de eerste binnenkomen en dat is gelukt met twee limburgse meiden hebben mijn schoonzus en ik lekker doorgetrapt met een hele voortreffelijke moterrijder voor ons (was fantastisch erg veilig ) goede organisatie wederom

Danielle, 21 september 2010

Het was fantastisch, mooi weer, gezellig en heerlijk fietsen met mijn vriendin en al die vrouwen....op naar

Ellen, 21 september 2010

top gewoon kei goed met allemaal gelijk gezinde had toevallig een vriendin die deze week geen goede uitslag had daar heb ik voor gefietst hopelijk gaat het goed komen

Tiny van de Ven, 21 september 2010

Ik heb dit keer voor de derde keer meegedaan. Na Amsterdam (de hele dag regen) en zwolle (een halve dag regen) nu dan Den Bosch en 3 x werd scheepsrecht, geen regen. Wel voor het eerst de 65 gedaan , was erg zwaar. Nu wel trots maar met erg veel zadelpijn. Wat hebben we weer een uitdossingen gezien en dames met t shirts met opdruk over het verlies van een vriendin aan borstkanker. Doet je toch weer even denken onder het fietsen..... Het is hieronder ookal gezegd, misschien kan de start voor de 35 km iets minder chaotisch, misschien de 35 km later laten starten? Afijn het was een bewogen dag, en volgend jaar ben ik weer van de partij ZEKER WETEN......

patricia, 20 september 2010

Heb met 15 collega's meegefietst en we hebben allen genoten van deze dag. Iedereen die meegeholpen hebben om deze dag tot een succes te maken hartelijk bedankt! Volgend jaar doen we zeker weer mee.

Renate, 20 september 2010

Ja wij hebben ook meegedaan voor de 1e keer. Een super dag! Borden langs de weg met aantal km, erg fijn. Met tante, moeder en schoonzusje gefietst..allemaal verast door onze mannen...met een bloementje! Erg leuk! Heb helaas geen show gezien, waren ongeveer 20 min. voor eindtijd binnen. Zijn even een hapje gaan eten, kwamen terug en 1 van onze fietsen was gejat! Dat was een domper! Verder complimenten naar het team van Leontien en alle dames. Mensen die aan het supporteren waren..Bedankt!

Marjolein, 20 september 2010

Voor de 6e maal meegedaan. Eerste jaar fantastisch intens genoten van alles. Jammer dat het ieder jaar chaotischer wordt bij de start, en steeds commerciëler. Waarom VIP's, waarom luxe arrangement? Alle vrouwen zijn VIP's!!! Desalniettemin veel plezier gehad met m'n vriendinnen, want daar gaat het de meeste vrouwen immers om, een leuke vriendinnendag of weekend!!! Hopen dat ze volgend jaar geen VIP's en geen Luxe arrangementen hebben, dan pas zijn wij allen één op deze lady's ride, geen verschillen in rangen en standen!!

Will Perez, 20 september 2010

Voor het eerst meegedaan. Heerlijk een moeder dochter dagje uit. Geweldige sfeer tijdens het fietsen. De lange afstand wel een beetje onderschat. Ik ben nog nooit zo blij geweest om de Sint Jan weer te zien. Doe volgend jaar graag weer mee. En een diepe buiging voor mijn moeder die op haar 69 ste hier toch nog aan is begonnen.

Denny van Wanrooy, 20 september 2010

Voor de eerste keer meegedaan met een aantal collega's van Thuiszorg Pantein Huishoudelijk Hulp. Fantastische dag met een mooie route. En vooral heel gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar.

Annie, 20 september 2010

Meiden, wat een feest was het. Het was voor mij, samen met zes collegaatjes, de eerste, maar zeker niet de laatste keer. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij en gaan willen dan de omgeving van Zwolle wel eens ontdekken. Als het dan net zo super is als dit jaar, dan raken we er vast aan verslaafd. Door onze enthousiaste verhalen is ons groepje voor volgend jaar al behoorlijk gegroeid. Dus tot volgend jaar!!

Marion , 20 september 2010

Voor de eerste keer mee gedaan, maar was superleuk. Goed geregeld, lunch was prima, mooie route, en leuk al die festiveiten en aanmoedigende mensen onderweg. Goodybag achteraf zou wel handiger zijn.

Cindy (Breda), 20 september 2010

wij.6vrouwen uit Elsendorp en handel, hebben weer meegefietst. dit jaar zijn we om 6.30 uur vanuit Elsendorp gestart,omdat we de meute vanaf het begin mee willen maken,en we vonden het geweldig, wij fietsen wel boekel-den bosch-boekel, maar dit vinden wij fijn ,omdat we alles met de fiets afleggen. Dus als we weer thuis zijn ,hebben we er ruim 90 km deze dag opzitten,we doen volgen jaar weer mee natuurlijk,super.

wilma, 20 september 2010

Voor de vierde keer meegedaan. Het was weer top. De borden met hoever je nog moest of afgelegd had waren ook heel fijn. Volgende keer weer

Hennie Stam, 20 september 2010

Wij, een stel gezellige SCHALKWIJKSE(utr) meiden, doen volgend jaar weer mee hoor. Het was weer super gezellig. We reden voor de tweede keer mee. Het was een zeer geslaagde dag en het weer heeft daar zeker aan bijgedragen. Tot volgend jaar

Conny , 20 september 2010

Wij hebben met zijn vieren meegedaan voor de eertse keer. Wat een organisatie voor zoveel mensen, petje af, geweldig bedankt Leontien en allen die dit mogelijk maakten. We vonden het een super gezellige, mooie en heel byzondere dag, 4 dames van de Catanclub!

Nicole Dekker (catanclub), 20 september 2010

Na twee rides gemist te hebben heb ik eindelijk deze wel weer mee kunnen doen ... en het was weer top het ging zo lekker dat ik besloot de lange route te gaan doen (en dat ongetraind :-S maar dat heb ik vannacht wel gevoelt auwwww!!) Maar het maakt niet uit, ik heb het weer gedaan!!! Heel fijn vond ik de borden hoeveel ik al gereden had! (mijn fietscomputer klopte niet echt :-S ) En wat was het onderweg weer gezellig in het Brabantse land! Tot volgende jaar, misschien lukt me dan eindelijk wel om ze alle vier te rijden ;-)

Manon , 20 september 2010

Het was weer heelgezellig alleen erg harde wind volgend jaar weer 4ekeer

Geraldine Jans, 20 september 2010

Voor ons 1e keer: geweldig. Het feest: geweldig. We kennen nu alle smartlappen uit ons hoofd en hebben in de auto nog lekker doorgezongen. Wat een dag!!! Bedankt Leontien en alle dames die er waren.

Muriel en Ella, 20 september 2010

Ik heb gisteren voor het eerst meegedaan met deze ride met 2 vriendinnen, en we vonden het echt beregezellig! Ben het eens met de eerste reactie, de goodybag is leuk, maar als je snelle fietser bent is het erg onhandig. Wij hebben een dame die bij ons stond blij gemaakt met 3 extra goodybags. Het weer was ook bijzonder mooi! Volgende keer doen we zeker weer mee. Henriet, Harjet en Cisca uit Hoogeveen

Cisca, 20 september 2010

Voor de eerste keer meegedaan ,samen met mijn schoonzus.Vonden het beiden HEEL LEUK en gezellig.Petje af voor de organisatie en de vrijwilligers. Doen volgend jaar weer mee en dan uitbundig in rose. Groetjes Tonny

Tonny van Woerkom, 20 september 2010

Hallo, heb gisteren voor het eerst meegedaan samen met mijn dochter. en we vonden het echt hartstikke leuk, gezellig en goed georganiseerd! en we doen vlgnd jaar zeker te weten weer mee. 1 super klein min puntje: goodybag is altijd leuk, daar houden wij vrouwen van Haha... maar, wij deden mee in het snelle vak op een racefiets en dat zakje ging toch echt aardig doorwegen na 70km met een bus waspoeder op je rug. (misschien een tip om zoiets achteraf uit te delen) Maar verders was alles super! tot volgend jaar! Groetjes, Gaby en Kelly (Ridderkerk)

Gaby Kronemeijer, 20 september 2010

Jazeker zijn wij er weer bij. Het was voor ons de eerste keer maar we vonden het bere-gezellig!

Sandra, 19 september 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?