Op z'n Delfts Blauw in Den Bosch

Op z'n Delfts Blauw in Den Bosch

Zaten ze onlangs televisie te kijken, bleken tientallen deelnemers aan de Gay Parade in de door hun bedachte oud-Hollandse outfit mee te doen. Maar niet getreurd: Heiltje van Santen en Dicky van Arendonk van de Betuwe zetten zich achter de naaimachine. En zie hier het resultaat!

 

Ze zijn vaste klanten van de Ladies Ride, de vroegere buurmeisjes en achternichten. Geen jaar hebben Heiltje en Dicky overgeslagen in Den Bosch, en steeds weer verschenen ze anders uitgedost aan het vertrek van de tocht. Als Mexicaantjes, boerinnetjes, als boer en boerin, met het speciale door Leontien ontworpen wielershirt, en nu dan in de zesde Bossche Ladies Ride een schort en hoofdkapje voorzien van typisch Hollandse taferelen op Delfts Blauwe tegeltjes: koeien, tulpen, molens en de onvermijdelijke boer&boerin.

De kapjes zijn zelf vervaardigd. “Toen we al die mensen op de Gay Parade zagen met die schorten, vonden we dat we iets extra’s moesten verzinnen. Dat zijn de mutsjes geworden, waarin zelfs ijzerdraad is verwerkt om een mooie pasvorm te krijgen”, vertellen de twee uit Herwijnen en Haaften. En de heerlijke, zachte klompjes aan hun voeten dan? “Die hebben we speciaal in de souvenirshop op Schiphol gekocht!”

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

SUPPER ZOALS JULLIE ER UIT ZIEN . WAT WORD HET VOLGEND JAAR ????

BEN EN MARGRIET, 04 oktober 2010

Leuk jullie outfit!

Ella, 23 september 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?