Een bh als levensredder

Een bh als levensredder

Een nieuw ontwikkelde bh red je niet alleen van een hangende boezem, maar ook van verstikking. De ‘Emergency Bra’ kan in een handbeweging omgetoverd kan worden tot een paar beschermende mondmaskers.

De ‘Emergency Bra’ is een uitvinding van Elena Bodnar en zal snel op de markt verschijnen. Het levensreddende stukje ondergoed kan snel veranderd worden in twee mondmaskers, een voor de draagster en een voor een bijstander. Na een jaar uitgebreid testen, economisch onderzoek en een schoonheidsstudie is de bh eindelijk klaar om over de hele wereld levens te gaan redden, aldus The Independent maandag.

Tsjernobyl
Een bh als mondmasker lijkt een ludieke grap, maar de aanleiding voor de ontwikkeling hiervan was bloedserieus. Bij het behandelen van slachtoffers van de Tsjernobyl-ramp ontdekte Bodnar dat het inademen van bepaalde deeltjes net zo schadelijk kan zijn als blootstelling aan radioactieve straling.
Met dat in haar achterhoofd, ontwikkelde ze de BH die ook als masker gebruikt kan worden in levensbedreigende situaties.

Nobel prijs
Dit jaar zal Bodnar aanwezig zijn bij de Ig Nobel prijs-ceremonie, een soort parodie op de echte Nobelprijs, om de nieuwe kanshebbers voor de ludieke prijs te eren. In 2009 ontving Bodnar zelf de Ig Nobelprijs van de Publieke Gezondheid voor haar Emergency Bra.
In 2010 zal de strijd onder meer gaan tussen Toshiyuki Nakagaki en Atsushi Tero (een puzzeloplossende schimmel), Dan Ariely (dure nepmedicijnen zijn effectiever dan goedkope nepmedicijnen), Nakamats (heeft foto’s gemaakt van elke maaltijd die hij gedurende 34 jaar geconsumeerd heeft) en Christopher Chabris (als toeschouwer kun je van alles missen, zelfs een vrouw in een gorillapak).

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

en wat nou als je maar een A-cupje hebt ...

caatje , 01 oktober 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?