Geen Leontien Ladies Ride editie Zwolle in 2011

Geen Leontien Ladies Ride editie Zwolle in 2011

De afgelopen vier jaar hebben wij met veel inzet, plezier en enthousiasme de Leontien Ladies Ride editie Zwolle kunnen organiseren, dit mede door de succesvolle samenwerking met de gemeente Zwolle.

Met de steun van laatstgenoemde is het ons gelukt dit evenement succesvol op de kaart te zetten. Omdat de afspraken met de gemeente Zwolle ten einde liepen hebben wij de afgelopen  maanden gesprekken gevoerd over een mogelijke continuering van onze samenwerking. Al snel werd duidelijk dat ook de gemeente Zwolle fors moest bezuinigen en dat we niet meer op enige financiële steun konden rekenen. Hiervoor hebben wij uiteraard alle begrip.  

Toch willen wij enige kanttekening plaatsen bij de argumentatie van de verantwoordelijke wethouder. Via zijn ambtenaren liet hij ons weten dat hij onder meer van mening is dat het evenement te weinig vernieuwend is en dat de Zwolse ondernemers te weinig profijt hebben van de Ladies Ride. Natuurlijk hebben wij alle argumenten weerlegd en de wethouder gewezen op de geweldige dag die wij de deelnemers telkens weer bezorgen. En wat te denken van de enorme publicitaire waarde die het evenement heeft. Ook in economisch opzicht is de Ladies Ride voor Zwolle zeker van betekenis. Verder past het evenement geheel in het streven van de gemeente Zwolle om zich in Nederland te profileren als fietsstad bij uitstek.

Verder geeft de gemeente Zwolle aan dat de speerpunten van het college onder andere zijn samenwerking en verbinding in de stad Zwolle. Hier zou bij de Leontien Ladies Ride weinig tot geen sprake van zijn. De verantwoordelijke wethouder zou bij ons aangeven hoe de Ladies Ride in dit nieuwe beleid een rol zou kunnen spelen. Tot op heden zijn er door de gemeente Zwolle geen initiatieven aangedragen. Alle argumenten ten spijt vinden wij het jammer dat er vanuit het standpunt van de gemeente weinig waardering spreekt voor hetgeen de Ladies Ride de afgelopen vier jaar in Zwolle en omstreken heeft opgebouwd.  

Dit verschil van inzicht met de gemeente Zwolle en het feit dat vier edities een te zware wissel trekken op onze kleine organisatie, die bij deze evenementen voor meer dan 75% steunt op vrijwilligers, hebben we helaas moeten besluiten om in 2011 slechts drie edities, namelijk Amsterdam, Rotterdam Alexander en ’s-Hertogenbosch, te organiseren. Wij realiseren ons dat vele trouwe deelnemers aan de Zwolse Ladies Ride erg teleurgesteld zullen zijn dat het evenement in 2011 Zwolle niet zal aandoen. Wij vragen echter begrip voor de situatie. Ook wij vinden het jammer dat Zwolle afvalt, maar wij sluiten niet uit dat in de toekomst de Leontien Ladies Ride ooit Oost Nederland weer eens zal aandoen.               

 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?