Mooie strakke armen

Mooie strakke armen

Als je fietst zijn vooral je benen aan het werk. Je armen doen, op een beetje duwen en trekken aan het stuur na, niet zoveel. Gespierde benen en flubberarmen; dat ziet er natuurlijk niet uit. Met deze oefeningen heb je binnen no time prachtig strakke armen, die perfect bij je afgetrainde benen passen.

Vijf minuten per dag kosten ze, deze drie armoefeningen. Die paar minuten tijd heb je vast wel: je kunt ondertussen gewoon televisie kijken of met je partner praten.

Je hebt alleen maar twee gewichtjes nodig. En als je die niet hebt, kunt je de oefeningen ook prima doen met twee kleine flessen water.

Oefening 1

Deze oefening is voor je schouders en de voor- en achterkant van je armen.

Ga in een lichte spreidstand staan, je tenen en knieën moeten daarbij naar buiten wijzen. Span je buik en billen aan en maak je nek lang. Hou de gewichten op oorhoogte vast, met je ellebogen helemaal gebogen - zie het plaatje. Je handpalmen met de gewichten erin moeten daarbij naar voren wijzen. Strek je armen zijwaarts tot ze bijna helemaal recht zijn. Er moet nog wel een klein knikje in je ellebogen blijven. Breng daarna je onderarmen met de gewichten weer richting je oren. De ellebogen moeten daarbij steeds op schouderhoogte blijven.

Herhaal dit twintig keer, neem daarna even een korte pauze waarbij je je armen los schudt en doe de oefening dan nog eens twintig keer.

Oefening 2

Deze oefening is speciaal voor de achterkant van je armen.

Neem een van de gewichten (of flessen) in je linkerhand en zet je rechterbeen voor je linkerbeen. Leun een beetje voorover en steun daarbij met je rechterhand op je bovenbeen. Breng je linkerarm zo hoog mogelijk naar achteren - zie het plaatje. Buig dan je linkerarm tot een hoek van negentig graden en strek hem weer naar achteren.

Herhaal dat vijftien keer en wissel dan van kant. Als je ook je rechterarm vijftien keer op deze manier getraind hebt, mag je een korte pauze nemen om je armen los te schudden. Herhaal de oefening daarna nog een keer.

Oefening 3

Deze oefening is voor je schouderspieren, biceps en borstspieren. 

Ga in een spreidstand staan met je voeten een beetje naar buiten en je knieën licht gebogen. Hou de gewichten (of flessen) zo voor je borst dat je ellebogen naar buiten steken en je handpalmen met de gewichten naar je borst gekeerd zijn. Stoot je linkerhand met gewicht naar voren, op schouderhoogte, en draai daarbij de hele linkerkant van je lichaam mee, waarbij ook je linkervoet automatisch een stapje naar voren maakt - zie het plaatje. Breng het gewicht weer voor je borst, kom terug in de spreidstand en stoot vervolgens je rechterhand met gewicht naar voren, waarbij je ook de hele rechterkant van je lichaam meedraait. Je rechtervoet doet daarbij een stapje naar voren.

Je bent als het ware aan het boksen. Doe dat twintig keer en pauzeer dan kort. Schud je armen los en herhaal de oefening nog eens.

Je zult zien: als je dit iedere dag doet, heb je binnen de kortste keren prachtige armen!

 

Bron: brigitte.de

 

 


 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Goeiendag, Ik ben een jonge vrouw die last heeft van flubberarmen, maar het in niet echt iets dat in de erge vorm is. Als ik deze oefeningen elke dag doe, wanneer kan ik beginnen te zien dat er veranderingen in zijn.??

Zeynep, 26 maart 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?