Regen maakt je blij

Regen maakt je blij

Hagelstenen van het formaat baksteen, een West-Europese moessoen en de goden Bliksem en Donder die boven duizenden vrouwenhoofden een robbertje vochten tijdens de Ladies Ride Den Bosch.

 

Leontien Ladies Ride in Den Bosch: verregend of een succes? “Acht, dat beetje water wat er valt? ’t Houdt vanzelf weer op met regenen en dan word je ook automatisch weer droog. Kom op, meiden, we gaan gewoon verder…”
Zo verliep een gesprek, ergens halverwege de korte route van de fietstocht die veel vrouwen nu al jaren achtereen met rood aankruisen in hun agenda. Het plensde van de regen, het onweer raasde door en automobilisten parkeerden hun wagen zelfs in de kant van de weg omdat de hoosbui hen het zicht ontnam. Echt geen weer om eens lekker wat buiten te doen, om in de openlucht je vertier te zoeken. 
Gelukkig zijn Ladies Ride-deelneemsters anders. Zij worden vrolijk van hemelwater. Ze hebben uitgekeken naar hun onder-ons-dag tussen de wielen; ze stappen ’s morgens goedgemutst op en keren een paar uur later net zo gezellig, zo niet vrolijker terug op de plaats van vertrek, in dit geval de Bossche Parade. Aan vlug achterop gebonden poncho’s, natte koppies en her en der enigszins uitgelopen mascara is nog te zien dat het onderweg niet altijd even best is geweest. Dat maakt zo’n volksfeest als onze Leontien Ladies Rides zo geweldig. Weer of geen weer: succes verzekerd!
Logisch dat Leontien het nog maar eens graag herhaalde tijdens het supergeslaagde eindfeest op de beste partyplaza van Brabant. “We hebben weer van alles over ons heen gekregen, regendruppels en hagelkeitjes die volgens mij zo groot als bakstenen waren. En ondanks al die natte troep constateer ik dat niemand zich laat verjagen door zulke dingen. Kijk nu eens hoe druk het hier op ons plein nog is. Ik geloof echt dat er niemand al naar huis is. Dat is toch een applaus voor jezelf waard, vind ik”, riep ‘Tinus’ blij rond de klok van vijf uur, terwijl het vanaf het podium prijzen regende voor de leukst verklede deelneemster, het beste bedrijventeam en ga zo maar door.
En wat te denken van de gulle gift die C&A als klap op de vuurpijl deed: 10.000 euro voor de Leontien Foundation. Dat bedrag werd geschonken als blijk van grote waardering voor de goede doelen die een speciale plaats hebben in Leontiens hart, zoals Pink Ribbon en de strijd tegen anorexia.

Het was wederom een prachtige editie. Genieten met de grote G, van de afwisselende routes tot de keigezellige rustplek, van het niet te evenaren enthousiasme dat topspeaker Arno Bremer aan de dag legt tot de vriendelijke en behulpzame verkeersregelaars die zelfs in de tropische zondvloed gewoon op hun posten bleven. Maar ook Jody Bernal en Johnny Gold droegen meer dan hun muzikale steentje bij, gelet op de dansende massa voor het podium, op de banken en tafels. De Parade leek echt op en neer te golven…

Het wekte dan ook geen verbazing dat de afvaardiging van fietsende vrouwen uit Raalte nu al uitkijkt naar volgend jaar juni, wanneer het Ladies Ride peloton te gast mag zijn in die Overijsselse gemeente. “Bij zo’n feest als dit voelen we ons thuis. Dit doen we in 2012 dunnetjes over”, zo luidde de belofte.
’t Is maar dat u het alvast weet!

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

het was fantastisch, de 1e keer dat ik meedeed, ik fietste alleen, want ik kon niemand mee krijgen, ja mijn man, maar die moest zich vermaken in de buurt. Nu heb ik iemand gevonden die volgend jaar in Raalte mee wil fietsen en natuurlijk de lange afstand, het was gezellig, ondanks de regen e.d. Ik ben niet gaan schuilen onderweg, gewoon lekker doortrappen, Even in de fietsgarage andere kleding aangetrokken, want wij moesten nog met de auto naar Leiderdorp. Goed georganiseert hoor. tot volgend jaar

maudy, 01 november 2011

hallo leontien, dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan en wat was het leuk! met een groep collega"s zijn we geweest. na redelijk lang zeuren van mij kreeg ik het geheel onverwachts cadeau. dit was natuurlijk een schot in de roos! volgend jaar weer, zeker weten! oja, ik en mijn collegas zijn kappers en we vinden je kapsel te gek! groeten van mariska en de meiden van hairmaxx dordrecht.

mariska valk, 22 september 2011

Voor de vierde keer meegedaan .Het was weer erg gezellig.Ondanks de paar buien. Wij ,onze groep van 6 dames,zijn niet erg te spreken over de route.Het is wel een erg mooie omgeving,daar ligt het niet aan,maar wij moesten veel vaker als andere jaren van de fiets omdat er opstoppingen waren ivm stoplichten en te smalle wegen. Ook best wel drukke gevaarlijke oversteekplaatsen Voor ons mag de oude route weer terugkomen Volgend jaar zijn wij er ondanks dit toch weer bij

Jos Weijters, 21 september 2011

Foto s van de rustpost zijn te vinden via www.heusdeninbeeld.nl http://www.heusdeninbeeld.nl/ladiesride1.html http://www.heusdeninbeeld.nl/ladiesride2.html

MrIV, 20 september 2011

Weet iemand wie op d epauzeplek fotos heef tgemaakt?Ik ben daar geknipt,totaal verregend,maa rleuk plaatje...

marloes, 20 september 2011

Hoi Leontien Ik woon in Belgie en mijn kinderen in Den Haag dus was de Ladies Ride in Den Bosch een mooie gelegenheid om mijn dochter,schoondochter en kleindochter weer te zien en er een gezellige fietsdag van te maken. Het was super leuk en die paar buitjes vielen wel mee. Zo'n feestelijke sfeer tref je toch alleen maar in Nederland. Die maken overal een feessie van. Lekker positief en ben ik blij dat ik op dat leuke plekje ' Nederland' geboren ben. We hebben alweer afgesproken voor volgend jaar en dan is een andere kleindochter 10 jaar dus kan ze ook mee.

tineke hollander, 20 september 2011

Hoi Leontien, complimenten voor je nieuwe kapsel, staat je hardstikke leuk! Goed doe je het nooit voor een aantal rijdsters. Maar...gewoon doorgaan! Heb er van genoten.

Violet, 20 september 2011

Dit jaar heb ik voor het eerst mee gedaan in mijn uppie en zie wel wie ik tegen kom. Uiteindelijk heb ik met een groep van 3 dames mee gefiets super gezellig en we hadden allemaal hetzelfde tempo ook niet onbelangrijk! Ik heb de 35 km gefietst en moest zeggen viel mij ontzettend mee. De omgeving en de route waren prachtig. De organisatie is in 1 woord geweldig en ook ik doe volgend jaar in Raalte mee en maken we er weer een super mooie en gezellige dag van! Tot volgend jaar in Raalte. Groetjes Ingrid

Ingrid , 20 september 2011

Vorig jaar mee gedaan in Amsterdam en nu was ik met mijn moeder een weekend naar Den bosch.In a'dam regende het de hele dag door dus daarmee vergeleken viel dit erg mee. Leuke route en een hoop gezelligheid.Ik stond helaas ook in die enorme file op de terugweg naar huis maar ik heb echt een super weekend in Den bosch gehad.

Monica, 19 september 2011

Dit jaar met z`n vieren de tocht van 69 km gefietst. Vonden deze route leuker dan de route van vorig jaar. Waar wij ons wel erg over verbaasd hebben, als snelle fietsers die als eersten gestart zijn, is dat er al vele langzame fietsers voor ons op weg waren. Denk dat deze dames dus niet netjes bij de start gestart zijn, maar ergens op de route. Het vervelende is dan dat je als snelle fietser steeds in moet houden, en blijft roepen of je mag passeren. Maar voor de organisatie niets dan lof! Volgend jaar zeker weer. Hoorde dat er ook een nieuwe startplaats is, Raalte. Gaan we zeker fietsen.

Cisca, 19 september 2011

met mijn zusjes meegedaan . Ik voor de eerste keer en ondanks de vreselijke stortbui met hagelstenen hebben we ontzettend genoten en gelachen. Het was zo gezellig daarna op het plein. Alleen jammer van dieenorme file op de terugweg omdat de A2 was afgesloten Onze complimenten voor de enorme verzorging voor tijdens en na de ride Betty

Betty, 19 september 2011

Ondanks de keiharde hagelstenen in ons gezicht, doen we volgend jaar gewoon weer mee! Maar.....dán wel met bijhorende lunch. Doordat er borden naar 2 kanten stonden kozen wij net voor de verkeerde kant waardoor we de lunch (maar vooral de gezelligheid die daar bij hoort) mis. Zijn wij de enige? Zo ja, dan was het wel heel erg stom van ons. Zo nee, dan was de routeaanduiding niet goed en is dit een kritsch puntje voor de organisatie. Wij hebben genoten en vonden onszelf ook best een beetje stoer om door al deze weersomstandigheden gewoon door te fietsen (wat kun je anders? haha).

Mieke, 19 september 2011

het was weer geweldig voorde 2de keer meegedaan eerst rotterdam en nu s-hertogenbos jammer van het weer maar we mochten tijden de hagel bui schuilen bij een boer inde schuur en prieeltje op de parade was het reuze gezellig als rotterdammer wat een rust hier op naar volgend jaar in rotterdam en dens-hertochenbos leontine en michel bedankt voor jullie inzet

nel verhoeve, 19 september 2011

Nieuwe route: GEWELDIG!!! Wij vonden nde nieuwe route en locatie lunch geweldig. Ans en Gerrie

Ans, 19 september 2011

Voor mij was het de 1e keer dat ik mee reed met de Leontien Ladies Ride en dan gelijk de 69km! Helemaal uitgefietst, samen met m'n vriendin Desiree. We hebben samen genoten en ook plezier gemaakt. De regen/hagel/onweer die er was, kon onze pret niet deren! Ik wil mijn vriendin ook heel erg bedanken, want je hebt me door de laatste kilometers heen getrokken! Ondanks de pijn in mijn benen en de 'zitbotjes'(!) kon ik met een lach op mijn gezicht en trots met onze prestatie de finisch door! Iedereen die deze mooie dag mogelijk heeft gemaakt wil ik ook bedanken!!! Volgend jaar ben ik weer van de partij!!!

Janie, 19 september 2011

Hoe bijzonder is het dan dat wij, de kraam/ verlos-afdeling van het reinier de graaf uit delft, geen regen gezien heeft!wij moesten dan ook heel lang op onze koffie wachten..... Heel lang..... Maar wij hebben alleen maar zon gezien! Leontien, jeanette, michael en lars, stichting ambulancewens, de kroeg, hart van brabant...... Het was geweldig!

Mariska, 19 september 2011

Hoi hoi, Het was weer super gezellig. Ik fiets al vanaf het begin mee en heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat het regende tijdens de tochten. Ik had mijn zoontje van 2 bij en mijn zusje had haar dochtertje van 2 voorop de fiets zitten. De kleintjes hebben volop genoten en de regen was totaal geen punt. We hebben met een hele groep nog geschuild voor de hagelstenen in een boerenschuur. De kleine is nog verwend met een grote chocolade koek door een lieve oma. Verder kregen we veel positieve reacties doordat de kleintjes meewaren, waaronder ook van Leontien zelf. Dit vonden wij natuurlijk helemaal top!!! Bedankt iedereen voor een geslaagde dag en tot volgend jaar!!!

Lonneke Hooymans, 19 september 2011

Hallo allemaal, Ook wij hebben gisteren met zijn 2-tjes genoten van de Ladiesride! Inderdaad wel jammer van de regen/hagel/onweer, maar ja je krijgt het gratis en wij vrouwen zijn geen watjes toch? We hebben wel een beetje last van onze zitbotjes maar geen spierpijn o.i.d, gelukkig maar.... Mijn vriendin Janie deed voor de eerste keer mee, ikzelf voor de 4e keer, we hebben weer de lange route gefietst, maar ik ben supertrots op mijn vriendin dat ze de lange route helemaal heeft uitgefietst en dat voor de eerste keer meedoen, goed gedaan Sjaan !!! Janie vond het wel jammer dat de route veranderd was ze had de route naar Boekel nl. nog nooit gefietst, maar misschien is het een idee om de route om het andere jaar in te plannen, want Boekel van Leontine hoort er natuurlijk wel bij vinden wij. Iedereen van de organisatie bedankt voor jullie inzet en natuurlijk ook Leontine, maar vooral de dames die gisteren meegefietst hebben bedankt voor de gezellige dag en tot 2012! groetjes Désiree

D├ęsiree Hooijmans, 19 september 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?