Voorbereiding Leontien Ladies Ride Raalte

Voorbereiding Leontien Ladies Ride Raalte

,,Jullie denken dat je hebt ingeschreven voor een spinningclinic'', waren de eerste woorden van Leontien van Zijlaard-Van Moorsel.

De zeventig vrouwen tegenover Leontien op de spinningfietsen hielden even de adem in. ,,Ik ga jullie laten voelen wat ik heb gevoeld toen ik me voorbereidde op de Olympische Spelen'', vervolgde Van Moorsel droogjes. ,,Verzuring. Dus als je morgen je benen voelt, spierpijn hebt, ja, dat kan kloppen.''


Daarmee was de trend gezet. De zweep ging er over. Leontien op het podium zweepte de deelneemsters op, en niet zo'n beetje ook. Terwijl de ruimte zich vulde met een warme, muffe zweetlucht, deed Leontien er gewoon nog een schepje bovenop. ,,Doorzakken. Door je knieën, omlaag! En fietsen! Voelen jullie dat? Ja? Lekker hè. Die pijn. Zak nog maar wat lager.'' En zo ging het een half uur lang, tot de deelneemsters badend in het zweet de douche op mochten zoeken. Leontien zelf deed er gewoon nog een tweede, soortgelijke clinic achteraan. Met gemak, want de sportvrouw van weleer heeft aan fietskracht ogenschijnlijk niets ingeboet. Conditioneel nog ijzersterk. 

Het sportieve begin van de Vital Ladies Night. Daarna werd het allemaal wat meer ontspannen. Muziek, drankje en hapje erbij. Kraampjes met bloemstukken, sieraden, make up, noem maar op.

En ja, het was een gekakel van jewelste, 350 vrouwen bij elkaar. Ook steeg er een mist van deodorant, crèmmetjes, luchtjes, op in de kleedkamers na de sportiviteiten. Logisch, vrouwenluchtjes.

Maar één man met een privilege. Burgemeester Piet Zoon had de eer de avond te mogen openen. Natuurlijk benadrukte hij dat iedereen zich moet inschrijven voor de Leontien Ladies Ride op 3 juni in zijn gemeente. ,,Maar heeft uw vrouw zich dan al ingeschreven'', vroeg gastvrouw Maaike Heethaar de burgemeester op haar beurt. ,,Ehhh, nee, mijn vrouw heeft zich nog niet ingeschreven'', moest Zoon schoorvoetend bekennen. Daar was het feestje bij Vital Centre nou juist voor bedoeld. Als opwarmertje voor de Leontien Ladies Ride, de 'gezelligste fietstocht' van Nederland, die voor het eerst in Raalte wordt gehouden. 

Gastvrouw Maaike Heethaar fietste die tocht al eens. ,,Ja, in Zwolle, in spijkerbroek, 69 kilometer'', zo klonk het uit haar microfoon tijdens de opening van de avond. ,,Rode billen. En de dag daarna ook nog. Welke tips kun je ons geven, Leontien?'' Haar vraag uiteraard gericht aan 'VIP' van de avond. Die antwoordde: ,,Geen spijkerbroek aan doen. En als je toch een spijkerbroek aandoet, doe er dan een fietsbroek onder. Gaat het dan nog niet goed? Hup, klodder uierzalf erop en doorgaan.'' Goede tips op de avond, waarop 'ladies only' zich prettig konden vermaken. Beetje dansen, lekker kletsen. Zoals vrouwen dat doen.

Klik voor de film van RTV Raalte hier of film van Vital center hier.

Bron: De Stentor / 
Auteur: door Ria Willemse  / Bron film: RTV Raalte

 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?