Den Alerdinck, een bron van rust

Den Alerdinck, een bron van rust

Waar het prima rusten is tijdens Leontien Ladies Ride? Op landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem – behorend tot de gemeente Raalte - lijkt het alsof je lunchpakket nog beter smaakt.

De heerlijke natuur gecombineerd met een prachtig stukje geschiedenis komen hier samen op 35 hectare met enkele rijksmonumenten. Je zit buitenaf, maar Dalfsen, Zwolle en Deventer zijn nog altijd om de hoek te vinden.
We zijn blij dat alle deelneemsters aan de Ladies Ride op deze plek kunnen stoppen voor een hapje en een sapje, of wellicht een plaspauze. Dat moet per slot van rekening ook gebeuren.

Den Alerdinck is een zogenoemde havezate, een ander woord voor een versterkt huis, hof of hoeve. Welgestelde geslachten hebben het Sallandse miniparadijs bewoond, luisterend naar illustere namen als Van Uterwijck, Van Raesfelt tot Heemse en Van Voorst tot Voorst. Overigens is een havezate in deze streek van Nederland allesbehalve een zeldzaamheid. In Salland staan er zo’n 75 van dit soort 'optrekjes' geregistreerd. 

Even tot rust komen, diep ademhalen en genieten van de geur en frisheid van het buitenleven op een ridderlijk domein met slotgracht en parkbossen midden in een indrukwekkend coulissenlandschap.

 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?