Lierderholthuis zet koeien buiten.

Lierderholthuis zet koeien buiten.

Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers Plaatselijk Belang Lierderholthuis, de horeca, verenigingen, de jeugdsoos en enkele actieve inwoners is aan de slag om voor Leontien Ladies een warm welkom te organiseren.

Zowel de korte als de lange route is gepland door het kleinste dorp van Raalte.  “We willen de Ladies graag laten zien dat Lierderholthuis een gezellig dorp is!”, aldus Johan Paul Borreman, voorzitter van de belangenvereniging, toevallig zelf ook woonachtig aan de route. “Bijna 4.000 dames fietsend langs mijn oprit, dat gebeurt me niet elke dag. Ik zet mijn auto weg, hang de vlag op en plaats wat vrolijke bloemetjes in onze voortuin. Mijn boer-buurman aan de overkant heeft al beloofd dat hij de koeien in het weiland langs de route doet, de manege rechts doet zijn Friese paarden lekker naar buiten. Met op de achtergrond de kerktoren, levert dat een mooi karakteristiek beeld op Lierderholthuis!” 

Wat echter ook moet blijven hangen bij de Ladies is de feestelijke sfeer in het dorp zelf. “Met mijn dochters zal ik zeker even een ijsje gaan halen bij het café”, aldus Johan Paul. “De opbrengst daarvan geeft Sjaak aan het goede doel, dat vind ik een fantastisch gebaar. Vervolgens natuurlijk samen zwaaien naar mama en haar vriendinnen!”

Onderweg naar het centrum zal het gezin nog meedeinen op de klanken van muziekvereniging Salland en wordt het op gepaste wijze toegeschreeuwd door wel een heel bijzonder mannenkoor.  Deze mannen hebben wellicht nog een heel andere verrassing voor de dames in petto: vanuit verschillende schuren en garages klinkt getimmer en zien we de lasspetters. Wat dat gaat worden? Kom gewoon langs op 3 juni en geniet!

 

 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?