Fijn in Vlaanderen

Fijn in Vlaanderen

Ik ben deze week erg druk met een promotietour. Nee, nu eens niet voor mijn Ladies Ride, Ladies Run of de Xtra Strong wielertocht, maar voor Vlaanderen als vakantieland. En dat gebeurt wel op een heel ludieke manier…

 

Na een dag Vlaanderen snap ik nog beter waarom onze zuiderburen zo graag willen dat de vakantiemogelijkheden van hun streek wat beter onder de aandacht komen van het grote publiek. Er is echt veel te doen en te zien!
Via verschillende weddenschappen die ik ben aangegaan, krijg je een aardig inzicht wat je allemaal kunt beleven. Zo heb ik kennis gemaakt met krulbollen. Wat?! Krulbollen ja, een soort jeu de boules maar dan heel anders, haha. Nee, het heeft wel een beetje weg van dat gooien met ijzeren ballen naar dat kleine balletje. Bij dit spel is het de bedoeling dat je een voorwerp van hars dat lijkt op een bol kaas naar een houten paaltje rolt, de staak genaamd. Wie er het dichtst bij in de buurt komt, wint. Simpele spelregels, maar best moeilijk om te doen.

Ik heb het in Evergem (Oost-Vlaanderen) moeten opnemen tegen de Belgisch kampioen, dus niet zomaar een koekenbakker. Omdat ik geen expert ben in deze volkssport hoefde ik niet hetzelfde puntenaantal te behalen als hij. Maar wat bleek nou? Dat ik best aanleg heb, want ik versloeg de nummer één van België! Waarmee ik mijn eerste weddenschap uiteraard heb gewonnen. De supporters – allemaal Nederlanders die een prijsvraag hadden gewonnen en een dag er op uit mochten – konden mijn overwinning wel waarderen geloof ik….

Minder gelukkig ben ik geworden van de tweede weddenschap in een schitterend recreatiepark in de buurt van Lille bij Turnhout. Daar wachtte een Belgische bobsleester me op om een wedstrijd over het water lopen met me aan te gaan. Er lag een enorme plas water, de Lilse Bergen noemen ze die, die we in een doorzichtige bal moesten oversteken. Nou, dat was niets voor mij: opgesloten te zitten in een plastic bal. Ik geloof het gelijk dat er veel mensen gek zijn van dit soort bezigheden; ik ben meer van andere activiteiten, in de openlucht zeg maar, en met vaste grond onder m’n voeten…

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?