Opnieuw uitgedaagd

Opnieuw uitgedaagd

De promotietour om Vlaanderen als vakantieland in beeld te brengen, was vandaag weer geweldig. Was ik in m'n vorige leven gewend op een stalen ros te rijden, ik heb nu levende paarden gemend. Leuk, maar eng!

Vlaanderen daagt uit. dat is de titel van het programma waaraan ik meewerk om de bekende en minder bekende toeristische attracties en wetenswaardigheden van het land van onze zuiderburen onder de aandacht te brengen. Zo was ik vanmorgen op het landgoed van Palm in Steenhuffel, een zeer bekende en geliefde bierbrouwer die als familiebedrijf de dorst van miljoenen mensen lest. Nou ben ik zelf niet zo'n bierinnemer, maar de weddenschap die ik ben aangegaan, was bijzonder.

Ik moest namelijk een hindernisparkoers rijden met paard en wagen. Of beter, met twee paarden en een kar. De brouwerij beschikt nog altijd over grote, stoere trekpaarden die in het verleden dienst deden als het transportmiddel voor de vaten bier. En ik werd dus geacht even een rit te maken met twee paardenkrachten, zonder dat ik ook maar ooit heb geleerd hoe ik die edele viervoeters zo ver krijg dat ze naar me luisteren....de weddenschap leek bij voorbaat verloren. In gedachten zag mezelf al met een overall en kaplaarzen aan om de stallen uit te mesten...

Een spoedcursus mennen heeft me super geholpen. Al vond ik het erg spannend op de bok te moeten plaatsnemen met die leidsels in m'n handen, die lieve dieren deden bijna precies wat ik wilde en zo manoeuvreerde ik netjes langs alle obstakels... Ik onderweg maar steeds bang zijn dat de wagen waarop ik zat zou omvallen; ik maakte me druk om niks. Gelukkig.

Later op de dag ben ik op een hele ander landgoed geweest, het Pietersdomein in de Voerstreek. Daar maken ze wijnen van zeer goede kwaliteit. Wat ik zojuist al beweerde over het drinken van bier, gaat eigenlijk ook wel op voor wijn. Maar aan een proeverij ontkwam ik niet. Eerst leerde ik wijn te ruiken, daarna te proeven en vervolgens te herkennen. Dat was ook de weddenschap: ik moest door te proeven kunnen vertellen welke van de voorgeschotelde wijnen op het Pietersdomein zijn geproduceerd. Ik mag misschien geen groot connaisseur zijn, ik herkende de wijn van de streek - ook nog eens tot de beste van België uitgeroepen - meteen. Met mijn smaakpappillen is dus helemaal niets mis....redelijk aangeschoten ben ik daarna met manlief Michael vertrokken. Ja, hij reed gelukkig.....

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?