Rillen en lachen

Rillen en lachen

Nooit geweten dat de wijde omgeving van Raalte zó mooi is. Maar ik wist ook niet dat het er zo lang en gestaag kan regenen. Maar terwijl ik de rillingen weer voel opkomen, begin ik van binnen ook te juichen…

Want hoe bizar slecht het weer ook is geweest bij de primeur van Raalte, Leontien Ladies Ride is een onvergetelijke editie geworden. Een aflevering waarin onmogelijk kunst- en vliegwerk is vertoond door de organisatie, maar net zo goed door alle andere participerende partijen, van de burgemeester Piet de Zoon van Raalte, tot Thea Huisman en Maaike Heethaar van het Bureau voor Toerisme Salland en de plaatselijke ondernemers; werkelijk iedereen heeft een belangrijke steen bijgedragen aan het toch doen slagen van een dag die letterlijk in het water dreigde te vallen.

En dan zie je weer welke veerkracht mensen hebben wanneer ze ergens in geloven, ergens voor willen gaan. Ik wilde dat Raalte een super Ride zou krijgen, wij wilden het allemaal. En ik durf te zeggen dat, ondanks alle extra regeldingen die er op de valreep bij zijn gekomen, Leontien Ladies Ride weer stond als een huis. Natuurlijk, ook door jullie, die het leger der onverzettelijken hebben gevormd, want zonder fietsende vrouwen bestaat er geen evenement als dit.

Daarom houd ik mezelf nu ook voor dat de rillingen die ik voel, rillingen van emotie zijn. De regen en de lage temperatuur – ik heb me laten vertellen dat het kwik sinds 1975 niet meer zo laag heeft gestaan als op deze junidag – hebben ons niet klein gekregen. Goed, dat het merendeel van de deelnemers heeft gekozen de 65 kilometer lange route links te laten liggen, is begrijpelijk. Maar er is getrapt, er is plezier geweest onderweg en ik vermoed dat er ook is genoten (van de lunch om maar iets te noemen).

Get Microsoft Silverlight

Het knallende slotfeest vormde voor mij het bewijs dat de Ladies Ride in de smaak is gevallen. Eind goed, al goed? Ik ben een positief ingesteld mens en ga daar dan ook vanuit. Uiteraard heb ik ook wat minder blije gezichten gezien, met namen op de drukke punten waar files zijn ontstaan. Omdat het zo koud was en velen het gevecht met het ijskoude regenwater wellicht dreigden te verliezen, hebben we besloten na de officiële start niet langer vast te houden aan startnummers. Het logische gevolg is dat het wat onoverzichtelijker wordt, maar tegelijkertijd is velen een uur of langer wachten op het vertrek bespaard gebleven. Neemt niet weg dat er dan nog opstoppingen kunnen voorkomen, wat ook is gebeurd. Dat valt te betreuren, eerlijk is eerlijk. We hebben al het mogelijke gedaan het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken. Dat de weergoden boven het wolkendek goed met elkaar overhoop lagen, daar kunnen we helaas (nog) niets aan doen. Maar er wordt aan gewerkt…

Bedankt allemaal! Op naar een zomerse herkansing, toch?

Liefs,

Leontien


 

 

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Jammer maar helaas was het erg slecht weer in Raalte e.o..Door de massale start tegelijk lange file-vorming vooral in Lierderholthuis, met het gevolg dat ik daar ben gevallen. Op de Ahlerdink via de E.H.B.O. gestopt en door de organisatie naar huis gebracht. Wachtend op zware schouderoperatie en revalidatie van ong. 1 jaar. Had ik wel gehoopt op een telefoontje van de organisatie, daar ze al mijn gegevens hebben opgeschreven,maar helaas. Gerdien,10 juli 2012.

Gerdien Rensink, 10 juli 2012

Met mijn vriendin Marjan voor de 3e x meegefietst. We hebben om er te komen in 3 dagen 285km gefietst, vanaf Goeree Overflakkee, om daarna in 4 dgn met een ommetje weer naar huis terug. Deze vakantie was er wel een van kou en veel wind(tegen). Maar omgeving Raalte is mooi, en de saamhorigheid van al die vrouwen is groots. Wij zijn volgend jaar zeker weer van de partij.

dineke van katwijk, 09 juni 2012

Jammer, jammer, jammer, maar helaas. Voor mij ging de pret niet op. Ik zou samen met mijn zus, haar dochter en mijn dochter mee fietsen in Raalte. Vorig jaar in Rotterdam, super gaafff. Mijn dochter (15) wilde dit keer ook mee rijden, maar ik heb door een val van de zolder naar een verdieping lager, 3 ruggenwervels gebroken. Ja, dan is het einde oefening en ook voor mijn dochter, want die wilde niet meer zonder haar moeder. Mijn zus en haar dochter hebben een reuze dag gehad. Volgend jaar proberen we het weer. Tot ziens Leotien.........!!!!!!

Gretha, 07 juni 2012

Hoi,hoi, met mijn dochter, na viermaal Den Bosch nu eens in Raalte gereden. Mooie omgeving, zelfs in de regen. Wat was het nat en koud, maar prima. Misschien in september nog eens. Bedankt voor alle goede zorgen. Annegon en Femke.

annegon, 06 juni 2012

Voor mij was het de eerste keer dat ik mee gedaan heb (65KM) en dat nog wel in mijn eigen dorp Raalte het was afzien in de kou en de regen maar wel een bisondere ervaring met al die vrouwen en meisjes. Een meisje van 9 jaar uit Enschede met haar moeder die meedeed met de 35 km knap hoor( ze had het zo koud)wel een pluimpje verdient!!!!!!

Willy, 06 juni 2012

Het was mijn eerste keer maar ik vond het ook fantastisch.Wat een organisatie, petje af. En het weer, ach daar hadden we allemaal last van gehad, dus we waren allemaal wel nat. Ik ga zeker overwegen nog een keer mee te doen.

Netty, 06 juni 2012

Het was fantastisch om met de snelle fietsers achter de voorrij motoren te mogen fietsen. De sfeer en instelling was goed. Ik deed voor het eerst mee en heb genoten. Iedereen bedankt!

Monique Zuidema, 06 juni 2012

Ontzettend wat een regen maar wat een mooie route in Raalte en wat een fantastische en enthousiaste mensen onderweg om ons aan te moedigen en alles leuk versierd, geweldig. Maaaar volgend jaar hoop ik met mijn vriendin weer eens in mijn stad Rottjeknor de ladies ride te fietsen. Ech wel. Bedankt allemaal voor de organisatie het was TOP. Wilma en Wil

Wil Willems, 05 juni 2012

Na drie keer in Amsterdam, nu in Raalte. Het was een groot feest. Zoveel mensen langs de route die iedereen aanmoedigen, dat kom je in Amsterdam niet tegen hoor! En alle vrijwilligers heel erg bedankt dat jullie dit festijn mogelijk hebben gemaakt. Wij konden warm worden op de fiets, jullie stonden maar te kleumen. Nogmaals bedankt!!!

Jolanda, 05 juni 2012

Voor mijn vriendin Ellis en mij de 4e keer. 3 keer in Amsterdam gefietst en nu voor het eerst in Raalte. Voor ons nu altijd in Raalte fietsen. Mooie route en veel plezier en gezelligheid. Veel enthousiaste mensen langs de kant om aan te moedigen. Geweldig. Regen maar na 45 km fietsen werd het droog. Het was geweldig. Fijne dag en het was TOP.

Jeanne, 05 juni 2012

Voor mij de derde keer. Na mijn eerste enthousiaste rit in Zwolle ( heerlijk weer fantastische org.) vriendin gemotiveerd. Vorig jaar samen Den Bosch Wat hebben we een hagel en onweer gehad. Dus dit jaar besloten om in Juni mee te doen. Foute keus Weer van A tot Z een natte boel. Daardoor was het natuurlijk een klein beetje een rommeltje wat de pret niet mocht drukken maar had het wel fijn gevonden om onze lunch even droog op te kunnen eten. En als er iets meer koffiepunten onderweg waren geweest had de club ook wat meer uit elkaar getrokken. Hihi wij hebben omgerekend 8km per uur gefietst. Volgend jaar dus toch maar weer de lange route. :-)

hanny verbeek, 05 juni 2012

Het was koud...het was nat...maar wat hebben we een lol gehad! Bedankt Leontien en alle mensen die deze dag onvergetelijk gemaakt hebben. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Marijke, 05 juni 2012

Petje af voor de organisatie. Er komt veel bij kijken en dan heb je ook nog de gillende keukenmeiden. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij.

Gerda, 05 juni 2012

Was ook deze keer weer een topdag! Petje af voor de altijd weer geweldige organisatie. Volgend jaar laten we ons brengen en ophalen, zodat we flink los kunnen tijdens de afterparty, het was zo gezellig :-) Wij uit het westen hebben genoten van de oosterlingen, wat een enthousiasme en warm onthaal overal! Wel hebben we ons voorgenomen volgende keer toch bij de snelle fietsers aan te sluiten, worden we zelf ook een keer ingehaald! We zijn nu al benieuwd waar de Rides volgend jaar plaats gaan vinden, dan zijn we er zeker weer bij!

Roëlle, 05 juni 2012

Samen met mijn vriendin en onze dochters gefietst, de route was erg mooi, en de regen tja het meeste viel naast ons....toch. Dat kon de pret niet drukken. We hebben het allemaal goed naar ons zin gehad. Genoten van al het roze om ons heen. Een pluimptje voor de organisatie. Denken jullie de volgende keer ook aan de wegwijzing van finisch naar parkeerplek..... Dames he Ze zijn zo de weg kwijt.... verdwaald in Raalte !. Maar ook daar wonen vriendelijke mensen die je graag helpen, de weg te wijzen. We kunnen terug kijken op een gezellige dag tot volgend jaar.

germa,patricia,michelleen natasja, 05 juni 2012

Hallo, Bedankt Leontien! Het was voor mij een erg mooie dag en deed voor het eerst mee! Zoals velen jammer van het weer maar het had toch weer wat! Jammer dat ik je niet zag fietsen, omdat jij mijn voorbeeld bent! Ik zit zelf op spinning maar heb voor het eerst spierpijn in de knieën ! De organisatie vondt ik super! We hebben echt een gezellige dag gehad!! Ik doe volgend jaar zeker weer mee!!! Je fan!!!!! X

Bianca, 05 juni 2012

met 4 collega's deden we nu voor de 4e keer mee, altijd de 69km. nog niet mee gemaakt dat we in onze t-shirts konden fietsen. van raalte naar lunch- plek weinig koffiebreaks. leontien, we hebben nu voor de 4e keer meegefietst, maar vinden het leuk als je de volgende keer met ons een stukje opfietst, want we hebben je nog (steeds) niet gezien op de fiets. veel toeschouwers onderweg, mooi werk in de dorpjes verzet , bijv de mega roze fiets!, het werd een bijzondere dag in overijssel. heel veel dank en de groetjes uit het Gooi en Almere

loes-marielouise-sonja-constance, 04 juni 2012

Hallo allemaal .Ik heb samen met een vriendin gefietst .Ondanks het vele regen een geweldige dag gehad .Een compliment voor de organisatie ,het was prima geregeld. En we zijn echt weer van de partij volgend jaar.Endan hopen we dat we er nog meer mee kunnen krijgen.En dan hopen we op heel veel mooi weer .maar we laten ons niet uit het veld slaan door de regen.Want wij vrouwen zijn van het sterke geslacht ,en kunnen wel tegen een beetje regen ,of niet soms dames.groetjes en tot volgend jaar

Janny verhaaf wolf , 04 juni 2012

Het was ondanks de regen een mooie tocht. Alles was prima voor elkaar. En file? krijg je toch als er zoveel dames tegelijk starten. Mag de pret niet drukken. En lunch op een bankje in de regen had ook wel wat. Hopen dat het volgend jaar mooier weer is. Complimenten aan de organisatie. Miep.

Miep, 04 juni 2012

organisatie mijn complimenten alles was goed geregeld. jammer van de regen maar wij vrouwen zijn bikkels. volgend jaar doen we zeker weer mee.

mariet, 04 juni 2012

Bedankt voor de goede organisatie. Het was heel leuk om mee te fietsen en zeer zeker voor de herhaling vatbaar. Op naar volgend jaar nog een x in Raalte.

Gerda, 04 juni 2012

Het was voor mij de eerste keer dat ik meedeed (voor mijn zusje de tweede keer) met deze gezellige en roze fietstocht. En het is ons zeker niet tegengevallen! We vonden het allemaal erg goed georganiseerd, wel lange rijen bij de toiletten en het ophalen van de startnummers: maar ja dat hoort erbij met zoveel vrouwen. De route was erg mooi en divers, en goed aangegeven. Onderweg regelmatig kraampjes met versnaperingen en klappende en juichende toeschouwers langs de weg! Vooral in Liederholthuis werden we hartelijk ontvangen! Allemaal heel leuk gedaan! De lunch was erg lekker (prachtige locatie trouwens) en de goodybag viel ook in smaak. Kortom: een topdag ondanks de regen, kou en opstoppingen! We hebben prachtige roze creaties voorbij zien komen, heel erg leuk. Leontien en haar team willen we bedanken voor alles. We hebben met ons allen een knap staaltje vrouwenpower neergezet om trots op te zijn! Volgend jaar zijn we zeker weten weer van de partij! 2 zusjes uit Wapenveld

Henny & Jolanda, 04 juni 2012

Mijn dochter en ik hebben een heerlijke dag gehad. De regen kon onze pret niet drukken. Goed georganiseerd. Volgend jaar gaan we weer mee. Zeker weten!!

Ria, 04 juni 2012

Het was weer toppie. We hebben eerder meegedaan in Zwollen en in Den Bosch. Maar, Raalte en omgeving.... voor ons staan jullie op de eerste plaats. Wat een gezelligheid in Raalte en onderweg. Onze complimenten voor al die mensen die ons langs de weg (65 km) toejuichte. Dat was erg leuk. Van ons mag het volgend jaar weer in Raalte worden georganiseerd! Dan zijn wij graag weer van de partij. Groetjes,

Miriam en Rin, 04 juni 2012

Het was een top dag,ondanks de regen en de files, de lunch maakte veel goed,top! Ik kreeg zowaar bij start en finish een Alpe d'huzes gevoel, door de vele toeschouwers die ook het weer trotseerden!Mieke

mieke van Houselt, 04 juni 2012

Hallo Ladies, Wat was het gezellig zo met z'n allen. Ondanks alle regen, dat mocht de pret niet drukken. Toch heb ik een klein minpuntje. En ik ben benieuwd of meer mensen er zo over denken. De prijs uitreiking, waar waren de prijzen voor de kinderen die meegefietst hebben? Ik vond dat die toch ook wel iets verdient hadden want ik vind het een hele prestatie dat zij ook door de regen zijn gegaan.En de prijs voor die twee meiden Britt +?? Ik weet niet hoe hij die andere noemde. Ik vond toch echt dat er vrouwen waren die veel en veel mooier gekleed waren. Maar goed, dat is mijn mening. Verder was het een geweldige dag. Op naar volgend jaar. Dan nog een oproep via deze weg. Zijn er ook nog dames die mee willen lopen met A sisters hope 60k walk? Een wandeltocht van 60km om geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker. desnoods kun je bij mij informatie krijgen. Groetjes

Tina Lokate, 04 juni 2012

Het was wel nat en koud, maar beregezellig. We hebben het toch maar weer gedaan.

josetjoink@live.nl, 04 juni 2012

Wat was het weer gezellig alleen het regende maar zingend kom je er altijd.Hopelijk word het ook eens georganiseerd in Noord holland lekker door de duinen fietsen .Op naar den Bosh rekenenop mooi weer .Ria

ria boekel, 04 juni 2012

Het was een barre tocht maar we hebben genoten. Wat een happening. Wat doet het goed om al die mensen langs de kant van de weg te zien die je in de stromende regen toejuichen. Het was de eerste keer dat ik meedeed, maar het zal zeker niet de laatste keer zijn.

Elly, 04 juni 2012

We hebben genoten van deze prachtige dag.Om met zoveel dames een gezellige activiteit te doen is geweldig.Ook de gezelligheid na afloop was bijzonder.Als het aan mij ligt tot volgend jaar.

Henny, 04 juni 2012

Het was weer een heerlijke dag, schitterende omgeving, wat een leuke sfeer in de dorpen op de route, vooral Lierderholthuis, de gezelligheid in Raalte! Fantastische organisatie, petje af voor alle vrijwilligers! Enne.....die regen was ik zo weer vergeten!

marja, 04 juni 2012

Hallo Leontien en alle organisatoren, We willen jullie bedanken voor jullie inzet. Want omdat jullie zoiets doen kunnen wij zo,n ontzettend gezellige dag met elkaar hebben. Andere keer zijn de weergoden zeker met ons, en voor de gewassen op het land is het weer goed. Alle velden zagen er mooi groen uit. Tot volgend jaar, allemaal gezond en wel, staan we weer paraat. Groetjes Els.

Els de Hair, 04 juni 2012

Ik ben ondertussen de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik al niet mee heb gedaan, maar de ervaring van gisteren was uniek. Ik start altijd op de racefiets, dus bij de snelle fietsters. Dit jaar mocht ik als een van de eerste vertrekken en dankzij de voortreffelijke begeleiding van de voorrijmotoren heb ik een prachtige dag gehad. Ik wiil de beide heren hiervoor nogmaals hartelijk danken.

Anita Smits, 04 juni 2012

We willen jou Leontien samen met je hele team ontzettend bedanken voor de geweldige dag gisteren in Raalte.Ondanks (zovaak gezegd) de regen hebben we heel erg veel lol gehad. Het was allemaal erg goed geregeld allemaal een dikke pluim. Volgend jaar zal onze groep zeker weer van de partij zijn.

Dia Hendriks, 04 juni 2012

Wat een heerlijke dag,we deden voor het eerst mee en zijn volgend jaar weer van de partij want we vonden het prachtig.Ach die regen ben je zo vergeten en de goede sfeer blijft je bij.Hoe gezellig wordt het dan volgend jaar met de zon erbij.

annieta, 04 juni 2012

Ik vond het heel mooi dat de burgemeester van Raalte onderweg ons een drankje aanbood. het regende behoorlijk maar het was een gezellige boel. in Raalte.groetjes Erika .

Erika Dillema, 04 juni 2012

Ik vond het heel mooi dat de burgemeester van Raalte onderweg ons een drankje aanbood. het regende behoorlijk maar het was een gezellige boel. in Raalte.groetjes Erika .

Erika Dillema, 04 juni 2012

voor het eerst mee gedaan, het is ons zo goed bevallen dat het zeker niet de laatste keer is!! Een pluim voor de organisatie

alie, 04 juni 2012

Nu voor de 12e of 13e ik ben inmiddels de tel kwijt, meegedaan, het was inderdaad heel koud, toch maar de lange tocht gedaan. Maar het was supergezellig. Hele leuke bed en Breakfast in Raalte. Volgend jaar weer in Raalte? Nu eerst Rotterdam en den Bosch.

saskia dekkers, 04 juni 2012

Mijn moeder en ik hebben gisteren ondanks het druilerige weer een geweldige dag gehad en erg genoten van de mooie fietstocht. Onze complimenten aan de organisatie. Perfect geregeld, lekkere lunch en gezellige sfeer. Kortom, wij doen volgend jaar graag weer mee!

Karin, 04 juni 2012

Na 3x Den Bosch en 2x Zwolle, deze keer Raalte. Een prachtige route (we hebben de 65 km gereden) ondanks de regen. Deze route en omgeving vraagt zeker om een zomerse herkansing! Bedankt organisatie voor deze wederom zeer goed georganiseerde tocht.

Natasja en Sandra, 04 juni 2012

voor de 5e keer meegedaan, 1x eerder flink nat geregend, van Ommen naar Zwolle. nu een zeer natte start. we hebben de 69 km gereden! Op een gegeven moment blijf je fietsen om warm te blijven!! helaas zijn we na de tocht direkt naar huis gegaan om weer warm te worden. Maar ondanks het weer hebben we een super dag gehad!! Bedant voor de organisatie! op naar de volgende keer! wie weet in Den Bosch!

Corrie, 03 juni 2012

We mogen trots zijn op al die vrouwen die vandaag ondanks de regen de kilometers hebben weggetrapt.Blij toe dat je het weer niet kunt regelen.We gaan zeker voor de herkansing.Het was /is erg gezellig in Raalte door actieve ondernemers.Petje af.Bedankt Leontien en de gehele organisatie voor deze actieve dag. 2 zusjes

Gretha, 03 juni 2012

Wij hebben met een groep van 12 dames meegefietst en hebben de regen en de wandelmomenten (waar de files waren) voor lief genomen. We hebben een hele gezellige dag gehad en als afsluiting nog met de hele groep met Leontien op de foto. Top...

Anja Mensies, 03 juni 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?