Ervaringsdeskundige Esther

Ervaringsdeskundige Esther

Als er iemand warme gevoelens koestert voor Leontien Ladies Ride, is het Esther Lebbink wel. Deze sportieve Twentse staat op zondag 2 juni (Raalte) voor de twaalfde keer (!) aan het vertrek. Bovendien is Esther de eerste inschrijfster voor de 2013-editie van Raalte.

Vier keer Zwolle, drie in Den Bosch, tweemaal Rotterdam Alexander en een keer de tocht in Amsterdam en Raalte: zie hier de staat van dienst van deze 44-jarige wielrenster uit Almelo. “Overal waar een Ladies Ride is georganiseerd, ben ik van de partij geweest. Supergezellig om een dag met alleen vrouwen een rondje te trappen. De routes waren in alle plaatsen heel mooi, al zou het van mij iets uitdagender mogen zijn. Ik houd wel van een beetje heuvels en afwisseling”, vertelt Esther.

Alle keren deed ze mee aan de zogenoemde ‘snelle toer’ voor de vrouwen die op een racefiets de route rijden. “De eerste keren heb ik een mountainbike gebruikt, omdat mijn vriendin met wie ik meedeed geen racefiets had”, zegt Esther die minimaal drie keer per week een trainingsrondje aflegt. “Ja, mits het een beetje normaal weer is. Anders duik ik de sportschool in.”

Lange tijd is ze lid geweest van een fietstoerclub in haar woonplaats. Het enige nadeel, zo vond ze na een aantal jaar: het ledenbestand was een verzameling van voornamelijk mannen van zestig jaar en ouder. "Om steeds als enige vrouw aan te sluiten ging me op een gegeven moment tegenstaan. Ik maakte wel eens een opmerking op de club dat men wat actiever zou mogen zijn met het werven van vrouwen, maar daar werd niet zo heel veel mee gedaan. Of beter, helemaal niets.

“Daarom heb ik afgelopen jaar besloten bij de vereniging te stoppen. Het zou geweldig zijn als er in de buurt bij mij eens een initiatief zou worden ontplooid om wielrennende dames bij elkaar te brengen. Volgens mij zijn er genoeg gegadigden te vinden in de omgeving van Almelo. Misschien dat een oproep op deze plaats wel succes heeft. Ik hoop het, al laat ik mijn fietsplezier er natuurlijk geen seconde door verpesten. Het is veel te leuk om te doen.”

 

 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?