Ladies Ride fietst door Zuidplas

Ladies Ride fietst door Zuidplas

Een grote stad heeft vaak vele verrassingen. En ook net buiten de grenzen van de stad kun je aangenaam verrast worden door hoe groen en uitgestrekt het er kan zijn. En dat het er heel leuk fietsen is, hebben we ontdekt!

Sterker nog, dat is geweldig. Zo betoverend als de skyline van de Maasstad kan zijn, zo bijzonder is de wijde omtrek van Rotterdam waar we doorheen fietsen. Het achterland richting Rottemeren bijvoorbeeld is uniek en doet vergeten dat ook dit gebied nog bij de drukke Randstad hoort. Of het Bergsche Bos, dat mag gerust een kleine flonkerende diamant worden genoemd in dit deel van de provincie Zuid-Holland. Dit jaar loopt de route ook door de  Eendragtspolder in de gemeente Zuidplas, met een internationale roeibaan en onderwatereilanden. Wist je dat deze polder binnen 55 uur bij dreigende wateroverlast helemaal onder water kan worden gezet? Ervaar de uitgestrektheid én de natuur in dit gebied.  
Eén keer meedoen aan Leontien Ladies Ride en je begrijpt waarom dit gebied jarenlang het trainingsrondje van Leontien was.
Dus doe mee op 15 september, dan maken we er met z'n allen weer een knallend fietsfeestje van!
Schrijf je dus snel in!

Zuidplas Gewoon Grenzeloos
Per fiets maak je kennis met de Eendragtspolder in de gemeente Zuidplas. Maar Zuidplas heeft meer te bieden! Vier mooie dorpen en een buurtschap (Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel , Zevenhuizen en Oud Verlaat)  met elk  hun eigen karakter en beschermd dorpsgezicht, natuurgebied het Koornmolengat met unieke vogelsoorten,  het laagste punt van Nederland (maar liefst 6,76 meter onder NAP), één van de twee overgebleven molenviergangen in Nederland en de Steenovens, waar van klei uit de Hollandsche IJssel de beroemde gele IJsselsteentjes werden gebakken. Kom langs en verken dit mooie gebied per fiets, voet,  boot, step, kano of  paard. Het kan allemaal: Zuidplas Gewoon Grenzeloos.    
Meer weten over de mogelijkheden van Zuidplas om te wonen, werken en recreëren? Ga naar http://www.zuidplasgewoongrenzeloos.nl/

 

 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?