Smul met minder calorieën

Smul met minder calorieën

Iedereen heeft tussen de maaltijden door of in de avonduren weleens trek in een lekkere snack. Vaak zitten deze hapjes echter vol met veel calorieën. Zonde, zeker als je al een tijdje aan de lijn denkt. Gelukkig zijn er ook smaakvolle ‘snaai-alternatieven’.

De kunst is om de calorien-bommen te vervangen door andere producten, die wel dezelfde smaakervaring opleveren. Enkele voorbeelden zijn:
  • Zin in een bakje chips?
    Zet eens tien rijstcrackers op tafel met 25 gram humus. Denk er wel aan dat als je behoefte aan zout hebt, je waarschijnlijk te weinig vocht hebt gedronken. Zout helpt het lichaam namelijk om vocht vast te houden. Drink daarom altijd een glas water voor je gaat snacken.
  • Passie voor chocolade?
    Probeer eens light chocolademousse. Hierin zit zes keer minder vet dan in een normale melkchocoladereep. Je kunt de behoefte aan suiker echter terugbrengen door meer hoogwaardige koolhydraten te eten, zoals noten of een biscuitje.
  • Trek in iets hartigs, zoals kaas of worst?
    Neem in plaats van een kaasplankje een tosti met lightkaas en tomaat. Vooral als we gestrest zijn, neemt de zin in ‘vette hap’ toe. Probeer de hoeveelheid verzadigde vetten echter binnen de perken te houden.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?