Workouts voor koppels

Workouts voor koppels

Wanneer het gaat om sporten, blijkt het magische getal twee te zijn. Studies hebben aangetoond dat mensen langer en harder werken in gezelschap. De endorfine die vrij komt door beweging blijkt aanzienlijk groter in groepstraining dan in individuele training. Door in paren te werken kunnen sporters zich beter concentreren op hun doelen samen en het schept een band. Zoek een sportmaatje en vind hier de manier waarop jullie in vorm kunnen blijven.

Samen naar de sportschool
In de sportschool kun je je eigen weg gaan, maar waar moet je beginnen? Er zijn oneindig veel mogelijkheden en oefeningen. Door samen de juiste oefeningen te zoeken, het formulier goed in te vullen, om ervoor te zorgen dat je niet teveel gewicht pakt bij een oefening of voor de nodige support kan een maatje heel fijn zijn. Je kunt ook duo oefeningen doen en samen een schema volgen.

Stretch
Partner yoga kan zowel je lichaam als je relatie versterken. Houdingen die samen gedaan worden zorgen voor een diepere stretch dan wanneer je het alleen doet. Daarnaast zorgen de oefeningen ook voor vertrouwen, teamwork en een betere communicatie. Partner yoga is erg goed voor relaties, omdat het aanmoedigt om met elkaar in contact te blijven.

Cardio in duo
Cardio training kan motiverend zijn door samen naar een doel toe te werken. Kies samen een bestemming, strik je schoenveters en ga. Stippel samen een route uit en kies na het lopen voor een gezonde lunch om naar uit te kijken. Wanneer het slecht weer is buiten kunnen jullie samen naar de sportschool gaan en kiezen voor twee loopbanden naast elkaar. Houd het tempo gemakkelijk, zodat jullie naast het bijkletsen de ideale loopsnelheid behouden.

Aan de wandel
Als hardlopen niet je ding is, is wandelen een geweldige manier voor koppels om samen tijd door te brengen in een meer beheersbaar tempo. Of je nu kiest voor nieuwe paden of een wandeling maakt over een vertrouwd pad,jullie kunnen lekker genieten van elkaars gezelschap. Een wandeling is laagdrempelig, maar zorgt toch voor de nodige lichaamsbeweging. Is de uitdaging niet groot genoeg? Kies eens voor een bos, het strand, een wandeltocht of een gezonde lunchwandeling met een collega.

Op de fiets
Een fietstocht kun je zo uitdagend of ontspannen maken als jullie zelf willen, maar zorg ervoor dat je een route in overeenstemming kiest; fysiek uitdagend en haalbaar. Is het een ontspannen fietstochtje of zijn jullie op zoek naar meer avontuur?  Fietsen is een geweldige cardiovasculaire workout met low-impact, wat wil zeggen dat het een goede manier is om het hart te laten pompen zonder dat het een aanslag is op gewrichten. 

Probeer eens wat anders
Kies eens een vorm van lichaamsbeweging die jullie niet kennen. Probeer voor een leuke, verrassende workout bijvoorbeeld eens een salsa les. Salsa combineert een fysieke activiteit met een romantische sfeer. Daarnaast stimuleert een nieuwe activiteit het hormoon dopamine, dat een geluksmakend effect heeft in onze hersenen. Dus trek die dansschoenen aan en geniet. 

Vergeet niet om te ontspannen
Mentale activiteit vraagt om noodzakelijke ontspanning. Je lichaam wordt ook niet sterker tijdens de activiteit, maar tijdens het herstel daarvan. Reserveer daarom enige tijd om lekker samen te ontspannen. Plan een massage, ga naar de sauna of geniet samen van een bad.

Trefwoorden van dit artikel: workout, samen sporten, duo, koppels, tips
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

This is a great blog. I enjoyed reading it. i totally agreed with the author that group training shows more significant result. People often <a href=http://www.sportenenafvallen.net>starts sports</a> for losing weight.

Adolf erken, 12 februari 2014
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?