Geef je leven een boost

Geef je leven een boost

Met een paar simpele tips en kleine aanpassingen kan je leven een stuk makkelijker zijn. Lees hieronder hoe je jou leven een boost kan geven.

  Begin de dag met fruit en groente
Een ontbijt met veel fruit en groente is een verzekering dat je op een hectische dag toch voldoende vitamines en vezels binnen krijgt. Drink bijvoorbeeld ’s morgens een smoothie met verschillende soorten groente en/ of fruit. Mocht je ’s morgens vaak in tijdnood zitten, zorg er dan voor dat je alles gesneden in de koelkast hebt liggen. Voorkom zo een gebrek aan belangrijke vitamines, hoe je dag ook gaat lopen.
 
Neem de tijd 
Vereist jou leven ook dat je vaak buiten de deur of op kantoor moet lunchen? En betekent de bedrijfskantine vaak dat je een route moet zoeken tussen alle loze calorieën door? Probeer dan bewust te kiezen wat je wilt eten. Door vooraf met jezelf af te spreken wat je wil gaan eten is het makkelijker om je niet te laten verleiden door alle ongezonde snacks. Natuurlijk mag je best eens een uitzondering maken, maar zorg er dan ook voor dat het bij een uitzondering blijft. Neem daarnaast tijd om te eten. Eet niet achter je bureau of snel even een broodje uit de hand. Ga er even bij zitten of kies een andere lunchplek. Hierdoor eet je bewuster, geniet je meer en ben je beter in staat aan te voelen wanneer je verzadigd bent.
 
Kook simpele, gezonde maaltijden
Iedere dag uren in de keuken staan omdat je gezond wil koken is helemaal niet nodig. Gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld of lastig te zijn. Heb je geen inspiratie? Duik dan eens achter de computer en ga op zoek naar gezonde, simpele maaltijden. Je zult zien dat gezond eten helemaal niet zo lastig is. Heb je kinderen? Maak dan eens samen een grote pan verse soep. Laat de kids helpen met het snijden van de groenten. Zo maak je eten gezellig, leuk en kinderen bewust van gezond eten.
 
Doe elke dag aan lichaamsbeweging
Heb je geen tijd voor de sportschool? Ben je te druk met van alles en nog wat en schiet dat sport uurtje er geregeld bij in? Het kan ook anders. Je kunt in je dagelijkse activiteiten ook zorgen dat je aan voldoende lichaamsbeweging komt. Loop een ommetje met de honden, speel mee met de kinderen, stap op de fiets naar de winkel en kies vaker voor de trap. Je stofwisseling verandert naarmate je ouder wordt. Je zal merken dat je meer zult moeten bewegen als je je vaker laat gaan met eten. Laat het geen excuus zijn hierdoor aan te weinig lichaamsbeweging te komen. Je zult merken dat je er zelfs fitter van wordt en dat je lekkerder in je vel komt te zitten.
 
Tijd voor jezelf
‘ME TIME’, is het woord dat we steeds vaker horen. Het is zo belangrijk om in het drukke leven af en toe tijd voor jezelf te nemen. Ga eens naar de schoonheidsspecialiste, geniet van een strandwandeling of zet je telefoon gewoon eens een uurtje uit. Het is goed om af en toe even een pas op de plaats te zetten om er daarna weer vol energie tegenaan te kunnen. Zo voorkom je op je tenen te moeten lopen, hou je het langer vol en kun je meer genieten van alles en iedereen om je heen. Probeer het maar eens!
 
Neem het leven niet al te serieus
Het  werkt pijnstillend en stressverlagend. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat het een betere bloeddoorstroming bevordert en dat het je leven zelfs verlengt. Een nieuw wondermiddel? Nee, het medicijn heet lachen. Het onderzoek naar het effect van lachen heeft zelfs een eigen wetenschappelijke naam: gelotologie. Met gevoel voor humor en voldoende zelfspot kun jij de wereld aan. 

 

Trefwoorden van dit artikel: gezonde tips, vitamine, natuurlijk medicijn
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?