Frisdrank detox

Frisdrank detox

De gemiddelde Nederlander drinkt 103 liter frisdrank per jaar. Suikerhoudende frisdrank leidt tot een gewichtstoename en het verhoogt het risico op diabetes, zwakke botten en tandbederf. Stop vandaag nog met deze verslaving.

Week 1
‘Cold Turkey’ stoppen met een verslaving is niet alleen heel lastig, het vergroot ook de kans op een terugval. Deze week schakelen we van reguliere frisdrank om naar light frisdrank. Voedingsmiddelen met een hoog L-glutamine zoals eieren, bonen en vis voegen we toe aan je voedingspatroon. L-glutamine is een aminozuur dat het verlangen naar suiker helpt verminderen. Tijdens deze eerste week van dit stappenplan gaan we de verslaving aan suiker doorbreken door over te schakelen van gewone frisdrank naar suikervrije frisdrank. Als je alleen maar light frisdrank drinkt ben je al een stap voor, probeer dan iedere dag een glas minder te drinken.
 
Week 2
Deze week gaan we het tweede verslavende ingrediënt aanpakken, namelijk cafeïne. Een veelvoorkomed symptoom van het minderen met cafeïne is hoofdpijn. Een ibuprofen kan hierin helpen de hoofdpijn te verminderen en daarbij is het belangrijk voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan vitamine B, zoals volkoren granen, spinazie en kikkererwten. Kies dus deze week voor suikervrije en cafeïnevrije frisdrank.
 
Week 3
Deze week is het tijd om het frisdrank verbruik te halveren. Ga op zoek naar alternatieven. Kies bijvoorbeeld eens voor koolzuurhoudend water met een scheutje fruitsap of een scheutje verse citroen of limoen. Probeer koolzuurhoudend water met kokoswater, dat is laag in suiker en hoog in kalium. Zorg ervoor dat je minimaal 50% minder frisdrank drinkt deze week. Drink je altijd 6 glazen frisdrank per dag, beslis danwelke drie het meest belangrijk zijn en kies op de andere 3 momenten voor een alternatief.
 
Week 4
Dit is de week waarin er geen frisdrank meer gedronken wordt. Aan het eind van de week heb je een maand lang geld bespaard en mag je je zelf belonen door er wat moois van te kopen. Als het even lastig wordt en de drang naar een glas frisdrank groter wordt, kies dan voor een korte wandeling, bel een vriendin of neem een lekkere kop thee met verse munt en citroen. Natuurlijk mag je best af en toe nog een glas fris nemen, maar doe het dan bewust en omdat je er zelf voor kiest.

Naast het feit dat het drinken van minder frisdrank gezonder is, zal je merken dat de trek in frisdrank en suiker aanzienlijk minder wordt. Succes met de uitdaging.

Trefwoorden van dit artikel: frisdrank, suikers, lightdrank
 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?