Waarom je training soms niet gaat

Waarom je training soms niet gaat

Op sommige dagen voel je je zwak, vermoeid, heb je last van pijntjes of ben je gewoon ongemotiveerd. Probeer de oorzaak te achterhalen om te voorkomen dat je opgeeft en je zult je volgende training weer vol energie naar je doel toe kunnen werken.

Teveel ‘off’ dagen kunnen de kans vergroten dat je de handdoek in de ring zult gooien en stopt met sporten. Sterker nog, meer dan de helft van de nieuwe sporters stopt binnen drie tot zes maanden na het starten van een trainingsprogramma. De redenen variëren van emotionele toestand, dieet, slaappatroon of tal van andere factoren. Maar je kunt een slechte training beter erkennen en achterhalen wat de oorzaak is of nog beter: wat kun je eraan doen? 

Denk positief

Je manier van denken kan je training maken of breken. Als je steeds maar weer blijft herhalen dat je een hekel hebt aan de oefenen die je aan het doen bent, zal het je hele workout ruïneren. In plaats van denken dat je vermoeid bent, pijntjes hebt of sporten niet leuk vindt, kun je het best deze negatieve gedachtes vervangen door positieve gedachtes. Dit kun je doen door te denken: ik voel me goed, ik ben toch naar de sportschool gegaan, ik heb me aan mijn schema gehouden, ik behaal nu eerder mijn doel. Focus je op de kwaliteit van de beweging en laat je niet negatief beïnvloeden door je eigen gedachtes. Zet door en je zelfvertrouwen en prestaties zullen verbeteren.
 
Volledige genezing
Of je nu een spier in je rug hebt verdraaid of een enkelblessure, geef je lichaam de rust die het nodig heeft om volledig te kunnen herstellen. Door te snel weer te beginnen kan een de blessure verergeren, zal het herstelproces langer duren of kan de blessure zelfs chronisch worden. Bedenk waar dat mogelijk is een alternatief. Gaat lopen niet zo goed, ga dan eens zwemmen of fietsen. Kies liever een dag langer rust, dan een week extra herstel.
 
Niet op een lege maag
Probeer jij af te vallen door te sporten op een lege maag? Stop er dan maar mee, het blijkt zelfs averechts te werken. Een pre-workout snack geeft juist energie voor de activiteit en verbetert je gevoel tijdens het trainen. Er wordt aangeraden te kiezen voor een combinatie van koolhydraten en magere eiwitten ongeveer 45 minuten voordat je begint met sporten. Kies bijvoorbeeld voor een spelt cracker met hazelnootpindakaas of kwark met bessen en honing.
 
Verkeerde voedingskeuzes
Het eten van de verkeerde producten kan zelfs nog erger zijn dan niet eten voor het trainen. Een te vette maaltijd kan een ‘zwaar’ gevoel op de maag veroorzaken waardoor het ongemakkelijk voelt om te sporten. Daarnaast kan te snel eten zorgen voor misselijkheid. Geef je lichaam twee tot vier uur rust na het eten van een maaltijd. Voor kleine hapjes is 30 minuten tot een uur rust voldoende. Kies ’s morgens liever voor een smoothie, deze is licht verteerbaar, geeft voldoende energie en biedt daarnaast ook hydratatie.
 
Slaapgebrek
Te weinig slaap is een echte ‘workout killer’. Als je niet genoeg slaapt zorgt dat voor een verstoring van je natuurlijke biologische cyclus. Als gevolg daarvan kun je je zwakker voelen omdat je lichaam als het ware in de spaarstand staat. Diverse onderzoeken bij sporters hebben aangetoond dat hun sportprestaties aanzienlijk verbeteren met een uurtje meer slaap. Een volwassene heeft gemiddeld 7 uur slaap per nacht nodig, maar dit kan per persoon verschillen. Probeer eens een uurtje eerder naar bed te gaan en ervaar hoe jij daar de volgende dag op reageert, wedden dat het beter voelt?
 
Take a break
Rust en herstel zijn misschien wel de meest belangrijke factoren voor een succesvol trainingsschema. Het gaat dus niet alleen maar om het bepalen van de intensiteit, frequentie en duur van een training, maar de herstelperiode die je spieren nodig hebben om zichzelf te ‘repareren’ bepaalt uiteindelijk je lichamelijke conditie. Hoeveel herstel je nodig hebt hangt wel af van de intensiteit van de training, zo vragen meer intense trainingen meer tijd. Zorg ervoor dat je jezelf niet overtraint, dat zorgt voor verminderde prestaties en een verhoogde hartslag in rust.
 
Te weinig drinken
Slechts een geringe mate van uitdroging kan een grote invloed op de sportprestaties veroorzaken. Een vochttekort van 2% komt staat in verhouding tot een afname van 10% van je prestatie. Wanneer de uitdroging verergert, neemt de prestatie ook verder af. Je kunt het herkennen omdat je je moe, lusteloos en duizelig voelt. Hoofdpijn en verkrampingen in spieren zijn signalen die je lichaam geeft wanneer het in een gedehydrateerde toestand verkeert. De kleur van je urine kan hier veel over vertellen. Lichtgeel betekent dat je goed gehydrateerd bent, maar de kleur van appelsap of nog donkerder betekent al dat je te weinig hebt gedronken.
 
Je stelt te hoge eisen aan jezelf
Stel doelen die je uitdagen zonder dat ze onrealistisch zijn om te voorkomen dat je al hebt opgegeven voordat je begint. Weet je niet zo goed hoe je de juiste, haalbare stappen moet zetten richting je doel, vraag dan hulp aan iemand die er verstand van heeft. Met de juiste begeleiding sta je er niet alleen voor, kun je ongemakken samen oplossen en je training aanpassen als dat nodig is. Aan de andere kant, wees niet bang om te falen. Probeer eens wat nieuws, maak je eigen trainingsschema en luister naar je lichaam. 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Mijn leven is terug!!! Na 8 jaar gebroken huwelijk verliet mijn man mij en onze twee tweelingen. Ik had het gevoel dat mijn leven op het punt stond te eindigen, ik pleegde bijna zelfmoord, ik was emotioneel heel lang down. Dankzij een spell caster genaamd Dr. Ige Ajayi die ik op een trouwe dag online ontmoette, terwijl ik op internet aan het surfen was, was ik op zoek naar een goede spell caster die mijn problemen kan oplossen. Ik kwam veel getuigenissen tegen over deze specifieke spell caster. Sommige mensen getuigden dat hij hun ex-geliefde terugbracht, sommigen getuigden dat hij baarmoeders herstelde, hiv en andere ziekten genas, sommigen getuigden dat hij een spreuk kan uitspreken om echtscheiding te stoppen, enzovoort. ik kwam ook een bepaalde getuigenis tegen, het ging over een vrouw genaamd Christina, ze getuigde over hoe dr. Ige Ajayi haar man in minder dan 7 dagen terugbracht en het effect van de kanker van hun zoontje ongedaan maakte, en aan het einde van haar getuigenis ze schreef dr. Ige Ajayi. Nadat ik dit allemaal had gelezen, besloot ik Dr. Ige Ajayi eens te proberen. Ik nam contact met hem op via e-mail en legde hem mijn probleem uit. In slechts 3 dagen kwam mijn man bij me terug. We hebben onze problemen opgelost en we zijn nog gelukkiger dan voorheen. Dr. Ige Ajayi is echt een begaafd man en ik zal niet stoppen met goed over hem te publiceren, want hij is een geweldige man... Als je een probleem hebt en op zoek bent naar een echte en oprechte spell caster om al je problemen voor je op te lossen , neem contact op met Dr. Ige Ajayi en hij zal een eeuwige oplossing voor uw probleem bieden. Hier is zijn contactpersoon: drigeajayi@gmail.com of bel/whatsapp hem +2348130035939.

Rasa, 27 mei 2023

Mijn leven is terug!!! Na 8 jaar gebroken huwelijk verliet mijn man mij en onze twee tweelingen. Ik had het gevoel dat mijn leven op het punt stond te eindigen, ik pleegde bijna zelfmoord, ik was emotioneel heel lang down. Dankzij een spell caster genaamd Dr. Ige Ajayi die ik op een trouwe dag online ontmoette, terwijl ik op internet aan het surfen was, was ik op zoek naar een goede spell caster die mijn problemen kan oplossen. Ik kwam veel getuigenissen tegen over deze specifieke spell caster. Sommige mensen getuigden dat hij hun ex-geliefde terugbracht, sommigen getuigden dat hij baarmoeders herstelde, hiv en andere ziekten genas, sommigen getuigden dat hij een spreuk kan uitspreken om echtscheiding te stoppen, enzovoort. ik kwam ook een bepaalde getuigenis tegen, het ging over een vrouw genaamd Christina, ze getuigde over hoe dr. Ige Ajayi haar man in minder dan 7 dagen terugbracht en het effect van de kanker van hun zoontje ongedaan maakte, en aan het einde van haar getuigenis ze schreef dr. Ige Ajayi. Nadat ik dit allemaal had gelezen, besloot ik Dr. Ige Ajayi eens te proberen. Ik nam contact met hem op via e-mail en legde hem mijn probleem uit. In slechts 3 dagen kwam mijn man bij me terug. We hebben onze problemen opgelost en we zijn nog gelukkiger dan voorheen. Dr. Ige Ajayi is echt een begaafd man en ik zal niet stoppen met goed over hem te publiceren, want hij is een geweldige man... Als je een probleem hebt en op zoek bent naar een echte en oprechte spell caster om al je problemen voor je op te lossen , neem contact op met Dr. Ige Ajayi en hij zal een eeuwige oplossing voor uw probleem bieden. Hier is zijn contactpersoon: drigeajayi@gmail.com of bel/whatsapp hem +2348130035939

Rasa, 27 mei 2023

Hi everyone. I saw comments from people who already got their loan from Liberty private funding and then I decided to apply under their recommendations and just few hours ago I confirmed in my own personal bank account a total amount of $770,000 which I requested for. This is really a great news and I am advising everyone who needs real loan to apply through their email (Libertyprivatefunding@gmail.com) you can decide to message them on WhatsApp (+447535135409) . I am happy now that i have gotten the loan I have requested.

lawrence, 20 mei 2023

Ik wil dr. Ige Ajayi bedanken voor het oplossen van mijn huwelijksproblemen. Hij bracht mijn man terug nadat hij 4 maanden van huis was gegaan om bij een andere vrouw te blijven. Ik was erg hulpeloos omdat ik zoveel van mijn man hou, ik was op internet aan het zoeken toen ik getuigenissen zag van hoe hij velen hielp om hun probleem op te lossen, ik nam contact met hem op en dat was het einde van mijn probleem. Neem contact met hem op via e-mail: drigeajayi@gmail.com/Whatsapp: +2348130035939

Rhoda Jokubas, 05 mei 2023

Vrijdag vrijdag van de afgelopen week kreeg ik een lening van 15000 euro van Steven Funds een online leningbedrijf, ik las wat getuigenis over hen en ik besloot om een sollicitatie te solliciteren en naar mijn grootste verrassing werd de lening goedgekeurd en overgebracht naar mijn account afgelopen vrijdag contact met hen op via e -mail stevenfunds@outlook.com of whatsapp +2347043593434 voor elke soort lening

maria, 28 april 2023

Mijn man begon uit te gaan met andere meisjes en toonde me koude liefde, bij verschillende gelegenheden dreigde hij het uit te maken als ik hem durfde te ondervragen over zijn affaire met andere meisjes, ik was totaal verwoest en verward totdat een oude vriend van mij het vertelde me over een spreukgieter op internet Dr. Ilekhojie die mensen helpt met hun relatie- en huwelijksprobleem door de krachten van liefde en verzoening. hij vertelde me alles wat ik moest doen en dat deed ik en hij hielp me een verzoeningsspreuk uit te spreken en binnen 28 uur kwam mijn vriend bij me terug en begon zich te verontschuldigen, nu gaat hij niet meer uit met meisjes en is hij voorgoed bij me. Hier zijn zijn contacten Whatsapp (+2348147400259 E-mail: gethelp05@gmail.com

Hilda Rosales, 24 april 2023

Ik voel me weer zo gezegend in mijn huwelijk nadat dr. Ige Ajayi mijn man terugbracht die voor goed 3 maanden van mij gescheiden was. Ben Jessica Butler bij naam uit de VS. Ook al heb ik monden over mijn hele lichaam, het zal niet genoeg zijn om dr. Ige Ajayi te bedanken voor zijn hulp in mijn leven. Mijn man is de 3 maanden met mij uit elkaar gegaan en heeft zonder hem pijn en pijn gehad. Dus ik zocht overal naar hulp, maar niets lukte pas toen ik dr. Ige Ajayi bedoelde met wie ik online contact opnam. Ik legde hem mijn situatie uit en hij beloofde dat mijn man binnen 24 tot 48 uur bij me terug zou komen, voor zover mijn hart nog voor hem klopt. Ik geloofde in hem en hij bereidde een spreuk voor me voor en mijn man belde me precies toen dr. Ige Ajayi het zei. Hij smeekte en zei dat hij me terug nodig had en nu leven we weer gelukkig voor de afgelopen 9 maanden. Iedereen die mijn artikel leest en hulp nodig heeft, moet contact met hem opnemen... E-mail: drigeajayi@gmail.com/Whatsapp: +2348130035939

Jessica Butler, 21 april 2023

Ik voel me weer zo gezegend in mijn huwelijk nadat dr. Ige Ajayi mijn man terugbracht die voor goed 3 maanden van mij gescheiden was. Ben Jessica Butler bij naam uit de VS. Ook al heb ik monden over mijn hele lichaam, het zal niet genoeg zijn om dr. Ige Ajayi te bedanken voor zijn hulp in mijn leven. Mijn man is de 3 maanden met mij uit elkaar gegaan en heeft zonder hem pijn en pijn gehad. Dus ik zocht overal naar hulp, maar niets lukte pas toen ik dr. Ige Ajayi bedoelde met wie ik online contact opnam. Ik legde hem mijn situatie uit en hij beloofde dat mijn man binnen 24 tot 48 uur bij me terug zou komen, voor zover mijn hart nog voor hem klopt. Ik geloofde in hem en hij bereidde een spreuk voor me voor en mijn man belde me precies toen dr. Ige Ajayi het zei. Hij smeekte en zei dat hij me terug nodig had en nu leven we weer gelukkig voor de afgelopen 9 maanden. Iedereen die mijn artikel leest en hulp nodig heeft, moet contact met hem opnemen... E-mail: drigeajayi@gmail.com/Whatsapp: +2348130035939

Jessica Butler, 21 april 2023

Mijn naam is mevrouw Patricia Kingsman, we zijn een nieuwe legitieme kredietverstrekker van 2023 en we helpen graag elke instantie die financiële hulp nodig heeft, we bieden vanaf € 500.000,00 en € 5.000.000,00 en we verstrekken ook leningen in euro daarboven, dus als je hulp nodig hebt stuur ons alstublieft een e-mail op:patriciakingsman.loans2016@gmail.com zodat uw leningtransactie kan plaatsvinden nu u binnen 8 uur bij uw lening bent. Het is een snelle overdracht en is veilig zonder enige vertraging. Dus e-mail:patriciakingsman.loans2016@gmail.com bij interesse E-mail:patriciakingsman.loans2016@gmail.com

mevrouw Patricia Kingsman, 17 april 2023

Mijn naam is mevrouw Patricia Kingsman, we zijn een nieuwe legitieme kredietverstrekker van 2023 en we helpen graag elke instantie die financiële hulp nodig heeft, we bieden vanaf € 500.000,00 en € 5.000.000,00 en we verstrekken ook leningen in euro daarboven, dus als je hulp nodig hebt stuur ons alstublieft een e-mail op:patriciakingsman.loans2016@gmail.com zodat uw leningtransactie kan plaatsvinden nu u binnen 8 uur bij uw lening bent. Het is een snelle overdracht en is veilig zonder enige vertraging. Dus e-mail:patriciakingsman.loans2016@gmail.com bij interesse E-mail:patriciakingsman.loans2016@gmail.com

mevrouw Patricia Kingsman, 17 april 2023

Mijn naam is Gabrella Pablo, en ik woon in de VS... Mijn leven is terug!!! Na 1 jaar gebroken huwelijk liet mijn man me achter met twee kinderen. Ik had het gevoel dat mijn leven op het punt stond te eindigen, ik pleegde bijna zelfmoord, ik was emotioneel heel lang down. Dankzij een spell caster genaamd Dr. Ige Ajayi, die ik online heb ontmoet. Op een trouwe dag, toen ik op internet aan het surfen was, kwam ik veel getuigenissen tegen over deze specifieke spreukgieter. Sommige mensen getuigden dat hij hun ex-geliefde terugbracht, sommigen getuigden dat hij de baarmoeder herstelt, kanker geneest en andere ziekten, sommigen getuigden dat hij een spreuk kan uitspreken om echtscheiding te stoppen, enzovoort. ik kwam ook een bepaalde getuigenis tegen, het ging over een vrouw genaamd Sonia, ze getuigde over hoe hij haar ex-geliefde in minder dan 2 dagen terugbracht, en aan het einde van haar getuigenis liet ze het e-mailadres van dr. Ige Ajayi vallen. Na dit allemaal te hebben gelezen, besloot ik het eens te proberen. Ik nam contact met hem op via e-mail en legde hem mijn probleem uit. In slechts 48 uur kwam mijn man bij me terug. We hebben onze problemen opgelost, en we zijn nog gelukkiger dan voorheen Dr. Ige Ajayi, is echt een begaafd man en ik zal niet stoppen met hem te publiceren omdat hij een geweldige man is... Als je een probleem hebt en op zoek bent naar een echte en echte spell caster om al uw problemen voor u op te lossen. Probeer High Dr Ige Ajayi op elk moment, hij is misschien het antwoord op uw problemen. Hier is zijn contactpersoon: drigeajayi@gmail.com of bel/whatsapp hem +2348130035939

Gabrella Pablo, 17 april 2023

OP ZOEK NAAR HULP OM JE EX TERUG TE KRIJGEN, NEEM NU CONTACT OP MET DR ISIKOLO Mijn naam is Laura Gavriloaia. Uit de overvloed aan vreugde spreekt mijn hart lovend over DR ISIKOLO. Hij kwam me te hulp toen mijn leven maandenlang geruïneerd was. Mijn geliefde verliet me voor een andere dame en ik wist niet dat hij door de geest werd beheerst en gehypnotiseerd. Ik heb er alles aan gedaan om hem terug te laten keren naar mij, maar het mocht allemaal niet baten. Hij verliet de stad met de dame en ik heb nooit meer iets van hem gehoord of zelfs maar gezien. Ik ging online op zoek naar hulp toen ik las hoe DR ISIKOLO andere vrouwen hielp die dezelfde problemen hadden. Ik nam contact met hem op en hij vertelde me alles wat er moest gebeuren, waar ik aan voldeed. Precies zoals hij had beloofd, werd de liefde en het geluk die ik deelde met mijn partner hersteld en werd hij gereinigd van de duistere charme die ze op hem plaatsten en keerde na 48 uur terug naar mij. DR ISIKOLO is eerlijk in het helpen van mensen en hij kan u helpen als u vandaag besluit contact met hem op te nemen. Zijn e-mailcontact: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook WhatsAppen op +2348133261196.

Laura Gavriloaia, 14 april 2023

Ik werd 4 jaar lang afgewezen door mijn man, het doet zoveel pijn dat ik de hele tijd werd verwaarloosd, ik confronteerde mijn man en hij zei dat het niet werkt en een scheiding nodig heeft. Ik voelde me depressief en had een oplossing nodig omdat ik zoveel van hem hou. Ik ging online voor een oplossing of advies, toen ik op een testimonial-pagina stuitte. Mensen met een soortgelijk probleem als ik. Ik had het geluk dat een dame een e-mail achterliet waarmee ik contact kon opnemen, ik nam een moedige stap omdat ik zo depressief was en het gevoel had dood te gaan. Ik nam contact op met dr. Ilekhojie die een verzoeningsspreuk voor me uitsprak en mijn man kwam thuis en smeekte om mijn vergeving. Het zijn onze 3 maanden samen vandaag nadat de verzoeningsspreuk was voltooid en mijn man is nooit veranderd in de richting van van mij te houden.. Neem vandaag nog contact op met dr. Ilekhojie via e-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp / bel dit nummer +2348147400259 voor meer vragen hulp

Cristina, 11 april 2023

Ik werd 4 jaar lang afgewezen door mijn man, het doet zoveel pijn dat ik de hele tijd werd verwaarloosd, ik confronteerde mijn man en hij zei dat het niet werkt en een scheiding nodig heeft. Ik voelde me depressief en had een oplossing nodig omdat ik zoveel van hem hou. Ik ging online voor een oplossing of advies, toen ik op een testimonial-pagina stuitte. Mensen met een soortgelijk probleem als ik. Ik had het geluk dat een dame een e-mail achterliet waarmee ik contact kon opnemen, ik nam een moedige stap omdat ik zo depressief was en het gevoel had dood te gaan. Ik nam contact op met dr. Ilekhojie die een verzoeningsspreuk voor me uitsprak en mijn man kwam thuis en smeekte om mijn vergeving. Het zijn onze 3 maanden samen vandaag nadat de verzoeningsspreuk was voltooid en mijn man is nooit veranderd in de richting van van mij te houden.. Neem vandaag nog contact op met dr. Ilekhojie via e-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp / bel dit nummer +2348147400259 voor meer vragen hulp

Cristina, 11 april 2023