Beat Blue Monday - Start to run

Beat Blue Monday - Start to run

Het is januari, koud, het waait en het is vroeg donker. Het is niet zo gek dat de derde maandag van januari Blue Monday wordt genoemd; 'de meest deprimerende dag van het jaar'. Maar die Blue Monday is te verslaan en dat kun je zelf!

Renate Wennemars, de Running Coach van de Atletiekunie heeft de perfecte oplossing: “Als je graag meer wilt bewegen in 2015, is hardlopen een fijne sport om mee te beginnen. Het is een eenvoudige, laagdrempelige vorm van bewegen; gezond voor lichaam en geest. Je bent buiten, vaak op mooie plekken. Je komt thuis met rode wangen: van inspanning, maar vaak ook van plezier. Met Start to Run, het hardloopprogramma van de Atletiekunie voor beginners, werk je op een verantwoorde manier aan een fitter lichaam. Onder begeleiding van hardloopspecialisten zet je, samen met andere beginners, je eerste stappen op weg naar meer energie. Er start een cursus op 7 maart op 135 locaties verspreid over het land.”

De Start to Run-groep treft elkaar één keer per week. Het is de bedoeling om ook zelf een keer te gaan trainen. Over die training die je in je eentje hebt gedaan (ondersteund door een app), kun je dus later je verhaal kwijt bij de rest van de groep of bij de trainer, als je dat graag wilt delen. “Bovendien”, weet Renate, “Is samen ergens naar toe werken veel leuker! Zet je over je drempelvrees heen; maak een begin. Ga gewoon eens een stukje hardlopen en zie dat heel veel andere mensen dat ook doen. Het is niet gek, ook niet als je langzaam loopt. Je geeft je bloot aan de blikken van anderen. Als je er moeite mee hebt dat andere mensen jou zien hardlopen, misschien hijgend met een hoofd als een tomaat, denk dan maar: ik loop! Ik doe het!”

voor meer informatie: kijk op www.starttorun.nl
Inschrijving is mogelijk tot en met 7 maart

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?