Vakantietips voor thuisblijvers

Vakantietips voor thuisblijvers

Niet iedereen heeft het geluk om op vakantie te kunnen of je hebt misschien zelf besloten eens een jaar thuis te blijven. Nu zie je de meest zonnige vakantiekiekjes van collega's voorbij komen, maar je laat de zomer er toch niet door verpesten!

1.       Minder werkstress
In de zomervakantie is het bij veel bedrijven een stuk rustiger. Het kan de eerste dagen wat onprettig aanvoelen, omdat je bijvoorbeeld tijd over hebt of minder collega’s om je heen hebt. Maar het heeft ook veel voordelen. Je kunt nu eindelijk je werkplek ordenen, alle achterstallige klusjes afhandelen en je zal minder gestoord worden door vragen van collega’s. Geniet er dus van, want voor je het weet is iedereen weer terug van vakantie en beginnen de drukke periodes weer. En wist je dat een opgeruimde werkplek meer rust geeft dan een vakantie. Sterker nog slecht … % van de Nederlanders komt echt uitgerust terug van vakantie.

2.      Shoppen op je gemak
De laatste fase van de sale-periode is van start gegaan en je kunt op de valreep nog een paar leuke items op de kop tikken. Daarnaast hangen de winkels alweer vol met de nieuwe collecties en jij bent de eerste die kan snuffelen en ongestoord kan rondkijken in overzichtelijke winkels. Geen massa’s mensen in de stad, dit is je kans.

3.      Stedentripjes in eigen land
Je gaat niet op vakantie naar een zonnig oord, maar wist je al dat Nederland ook heel mooi is. Bezoek eens een stad waar je nog nooit bent geweest. Of dat nu het Zuidelijke Maastricht is, het authentieke Volendam of het hoffelijke Den Haag, iedere stad is weer een ontdekkingsreis langs puur Nederlandse historie.

4.      'Me-time'
Terwijl vrienden en/of familie lekker lui op het strand liggen te bakken mag jij ook goed voor jezelf zorgen. Ga eens lekker naar de kapper, de manicure of een dagje naar een beautyfarm. Jij hebt het ook verdiend om lekker bij te komen en dat hoeft echt hoeft niet zo nodig op een Spaanse costa.

5.      Geen last van post-vakantiedip
Terug van vakantie lijkt het leven soms geen mooie kanten meer te hebben. Je voelt je somber, uitgeput en ongemotiveerd. De dagen zijn saai, collega’s lastig en in het werk zie je geen uitdaging meer. Wie lijdt aan een ‘post-vakantiedip’ kent maar één verlangen: een volgende vakantie. Daar heb jij mooi geen last van!

6.      Blijven bewegen
Minstens zo belangrijk als rust nemen is het blijven bewegen. Je kunt in de vakantieperiode wel helemaal stil gaan zitten, maar wees eens eerlijk: voel je je daar echt goed bij? Je kunt natuurlijk ook gewoon door blijven sporten, fit blijven en je zult merken dat je lekkerder in je vel zit door te blijven bewegen.

7.      Misschien een naseizoen tripje?
Je kunt nu je geld wel beter gebruiken, maar wie weet wat voor leuks er nog in het najaar te vinden is. Misschien kom je tijdens het surfen op internet wel ineens een heel aantrekkelijke aanbieding tegen. Jij hebt tenslotte nog een vakantie tegoed en al die collega’s maar volle pond betalen in het hoogseizoen.  Aan de andere kant heb je het geld in je zak gehouden of heb je er andere leuke dingen mee gedaan.

8.      Tips om te doen
Nodig vrienden uit die ook thuis zijn en ga gezellig bij elkaar eten. Als het weer het toelaat heb je zo dat vakantiegevoel te pakken en het is nog reuze gezellig ook. Of kook eens een heerlijk maaltje voor jezelf, gewoon omdat het mag, omdat het vakantie is en omdat je het hebt verdiend. Koop het boek dat je al een tijd zou willen lezen en doe het gewoon. Ga na werktijd of in het weekend in de tuin zitten met je boek en geniet van het moment. Heb je kinderen? Ga dan ook geregeld leuke dingen met ze doen. Al is het een middag knutselen, bootje varen ergens op een meer, een dagje naar het strand. Ook voor hen is het vakantie en tijd om te ontspannen.

Maak van de vakantieperiode een positieve tijd, dan zul je merken dat het helemaal niet zo erg is om een jaartje thuis te blijven. Fijne vakantie allemaal!


Trefwoorden van dit artikel: vakantietips, vakantiedip, zomervakantie
 
Deel dit artikel:
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?