8 ochtendrituelen om de dag goed te starten

8 ochtendrituelen om de dag goed te starten

Een goed begin van de dag verandert ons in een actief persoon, die gedreven, moedig en gepassioneerd is en energie heeft gedurende de hele dag. Hoe je dat doet? Met een paar simpele gewoontes maak je van iedere dag een goede dag.

1       Negeer je telefoon tenminste het eerste half uur

Beperk de tijd die je aan je telefoon besteedt zo veel mogelijk wanneer je ’s morgens opstaat. Het is niet goed om een slaaf van de technologie te zijn gedurende de rest van de dag. En eigenlijk zou je telefoon helemaal niet in je slaapkamer mogen liggen. Drink een glas koud water als je uit bed bent gestapt. Het zorgt ervoor dat je sneller wakker wordt en je lichaam kan na 7 tot 9 uren slaap wel wat vocht gebruiken.

2       Neem een lauw warme douche

Wil je echt snel wakker worden? Kies dan voor een koude douche om je lichaam wakker te laten schrikken. Wil je liever ook nog even genieten van dat momentje voor jezelf zorg er dan voor dat je de temperatuur niet te hoog zet. Een warme douche zorgt er voor dat je vertraagt en je je eerder lusteloos voelt, dan fit.

3       Begin de dag met een meditatie momentje

Dit hoeft echt geen uur te zijn, slechts 5 minuten is genoeg om even stil te staan bij jezelf. Lukt het je niet om te mediteren probeer dan gewoon in te ademen door je neus en uit door je mond. Laat gedachtes los en je zult merken dat het iedere dag beter zal gaan. Stel een timer in zodat je weet wanneer het tijd is om te stoppen.

4       Lichaamsbeweging

Kies bijvoorbeeld voor yoga ’s morgens. In slechts 5 tot 25 minuten kun je al veel bereiken. Het zal je helpen om in harmonie te komen met je lichaam en daarbij zal het je spieren wakker maken.

5       Een gezond ontbijtje

Een gezond ontbijt helpt je stofwisseling op gang en voorkomt dat je later op de dag de behoefte hebt om te snacken. Zelfs als je ’s morgens haast hebt of niet veel tijd is een handvol fruit en noten door een schaaltje yoghurt al voldoende en makkelijk. Sla het ontbijt niet over en liever nog: ga er even rustig voor zitten.

6       Laat je inspireren

Het is belangrijk dat je begrijpt waar je naar wil streven. Lees een motiverend boek of bekijk een video die je helpt. Het luisteren naar muziek, onder het genot van een kop thee kan je ook helpen om positief te denken en blijf leren.

7       Stel een doel voor de dag

Probeer eens een doel voor de dag op te schrijven. Heb je een prikbord of whiteboard in de keuken: schrijf het er dan op. Of plak een memobriefje op een plek in huis waar je het kunt zien. Het geeft een richting aan je dag en je wordt herinnerd aan wat je vanmorgen wilde bereiken.

8       Stel jezelf 3 vragen

Wat zijn 3 dingen waar je dankbaar voor bent? Wat is jou top 3 van de belangrijkste prioriteiten in je leven op dit moment? Wat is je gevoel op dit moment?

Het is vaak lastig om gewoontes te veranderen, maar om je leven te veranderen moet je bereid zijn een aantal offers te brengen. Neem ’s morgens de tijd om de leiding over je leven te nemen. Probeer het eens een week vol te houden en je zult merken dat je lekkerder in je vel komt te zitten.


Trefwoorden van dit artikel: fit, gezonde gewoontes, ochtendrituelen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?