Goed tegen hart- en vaatziekten, maar vooral lekker

Goed tegen hart- en vaatziekten, maar vooral lekker

Weleens gehoord van een voedingsstof genaamd vitamine C? Sinaasappelen leveren maar liefst 116% van jouw dagelijkse behoefte en zijn daarnaast werkzaam tegen ziekten als: hartkwalen, beroertes en kanker.

Italiaanse onderzoekers hebben ontdekt dat een glas jus d’ orange meer bescherming biedt dan vitamine C-supplementen, zoals tabletten. De sinaasappel levert daarnaast phytonutriënten, de werkzame stoffen die helpen tegen tumoren en bloedpropjes. Deze citrusvrucht is heerlijk om naturel te eten, maar bovendien ook een zeer frisse en lekkere aanvulling op de maaltijd en in gerechten, zoals salades en toetjes.

Een tip:

Orange chicken
4 halve sinaasappelen
1 hele kip
1 theelepel olijfolie
¼ beker citroensap
1 theelepel suiker
¼ kopje peterselieblaadjes om te serveren
Zout en peper

Voorverwarm de oven op 180°C. Pers het sap uit de sinaasappelen en zet ¾ kwart kopje opzij. Bedruip de kip met olie. Strooi zout en peper erover. Rooster de kip een uur en tien minuten. Laat de kip hierna afkoelen tot kamertemperatuur. Haal het vel en het vlees van de kip en maak er kleine stukjes van. Mix nu de kip met het sinaasappelvocht, citroensap, suiker en weer wat zout en peper. Serveer met de peterselie en rijst/couscous.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

wat een naïeve kletskoek. "Sinaasappelen leveren maar liefst 116% ..." Hoezo? 1 grote levert precies evenveel als 3 kleine???

henk, 31 maart 2015

Nou Huubke ik weet niet of ik dit helemaal kan geloven. Er zijn genoeg mensen die kanker krijgen terwijl ze gezond eten en geen tekort aan vitamine C hebben. Ik heb geen kanker en eet elke dag een ei, dat wil dan bv ook niet zeggen dat dit het medicijn is. Natuurlijk is het geweldig dat het nu goed met je gaat en ik zou zeggen: ga vooral zo door als je je er goed bij voelt. Maar ik denk dat de chemo meer voor je gedaan heeft dan de sinaasappels. Mocht je wel gelijk hebben.... dan kun je nog rijk worden!

M, 18 mei 2009

Ik heb nu al 8 jaar borstkanker en heb al verscheidene chemotheropie, bestralingen en operaties ondergaan. Ik gebruik nog maar een medicijn wat ik om de drie weken via het infuus toegedient krijg. Gelukkig is het nu stabiel maar ik ben er heilig van overtuigd dat dit ook mede komt door het drinken van een vol glas vers uitgeperste sinaasappels. Die doe ik nu al 8 jaar dag in dag uit en sla geen dag over. Wat ik hier bij ook graag wil mededelen is dat mijn vader van 84 jaar elke dag de sinaasappels perst en dit vervolgens op zijn scootmobiel bij komt brengen onder toeziend ook moet ik het opdrinken. Hij was er allang van overtuigd dat dit HET medicijn voor kanker is.

Huubke van Lieshout, 22 april 2009

Ik hoorde laatst dat wanneer je een supplement inneemt tegelijk met je maaltijd, dat het net zo goed wordt opgenomen als uit een vers product. Weet iemand of dit echt zo is?

Patricia, 16 april 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?