Moet je veel sporten om een paar pondjes te verliezen?

Moet je veel sporten om een paar pondjes te verliezen?

We houden allen van lekker eten. Toch komt het er bij de een eerder aan dan bij de ander. Of toch niet? Veel eten is niet een probleem, als je af wilt vallen. Het gaat vooral om wat je eet! Dit voorkomt bovendien compensatiedrang na een flinke work-out.

De Amerikaanse Loyola universiteit vergeleek het energieverbruik van 172 Afro-Amerikaanse vrouwen in Chicago (met een gemiddeld gewicht van 83 kilo) met 149 vrouwen van het platteland in Nigeria (met een gemiddeld gewicht van 58 kilo) om te zien of de dunnere Afrikaanse dames veel actiever waren dan hun Amerikaanse soortgenoten.

Gemiddeld verbrandde de vrouwen uit Chicago 3000kj. De Afrikaanse dames zaten slechts 170 kilojoules hoger. Dus veel actiever waren zij niet. Wat een veel grotere rol speelde, was de voeding die de Nigeriaanse vrouwen aten. Zij consumeerde vooral vezelrijke producten en weinig vetten. De Amerikaanse vrouwen namen veel meer vetten tot zich en aten meer kant-en-klaarmaaltijden.

De conclusie? “Mensen compenseren door meer te eten na het sporten”, zegt Dr. Richard Cooper van de universiteit. “Dus train om fit te worden, maar eet gezond en bewust om gewicht te verliezen.”  

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

het is waar ik heb diplan gedaan veel eten maar geen vetten. veel sporten is aan teraden.

ingeborg rijshouwer, 18 mei 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?