Regelmatig eten voorkomt 'snaaien'

Regelmatig eten voorkomt 'snaaien'

Trek in eten, of liever iets ‘lekkers’, wordt veroorzaakt door bloedsuikers. Wanneer je deze gedurende de dag op peil houdt, zal je eetpatroon constant blijven. Maar als je jezelf urenlang uithongert, reageert je bloedsuiker en begint het snaaien.

Wanneer je vier uur niet eet, dalen je bloedsuikers al. Meestal komt het hongergevoel daarna onverwacht, sterk en vooral ongelegen. De toevlucht naar de snackbar of een candybar is dan vaak het gevolg.

Door het eten van deze calorieën-bommen, waar vooral veel koolhydraten inzitten, stijgt je bloedsuiker vrij snel. Hierdoor gaat de alvleesklier insuline afscheiden, die daarna het lichaam het signaal geeft vet op te slaan. Eet daarom vooral producten zonder toegevoegde suikers.

Enkele tips:

  • Eet regelmatig. Het liefst om de drie uur. Hierdoor kun je kleinere porties eten.
  • Zorg dat je tijdens iedere maaltijd proteïne en vetten binnenkrijgt. Dit vertraagt de opname van koolhydraten, wat het bloedsuiker stabiel houdt.
  • Probeer volkoren producten te eten. Denk hierbij ook aan pasta’s en rijst. Door de vezels is er minder effect op de bloedsuikerspiegel.   

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hoi Leontien, Ik eet altijd de gehele dag door volkoren brood en middageten. Nu sinds een paar maanden mag ik nog maar 3 keer per dag eten op mijn werk. Dit is voor mij een straf. Vanaf vorig jaar tot nu regelmatig last van mijn darmen. Kan dit een gevolg zijn van op andere vaste tijden eten? Normaal start ik met ontbijt, de rest van de dag brood en 's avonds middageten. Nu mijn ontbijt tussen 630/700 uur dan moet ik wachten tot 930. Ik heb dan allang weer honger en men geeft aan dat ik bij mijzelf moet gaan kijken hoe t kan dat ik zoveel klachten heb. Heb jij hier misschien een antwoord op. Ik heb geen overgewicht. Graag hoor ik van je.

desire, 25 maart 2015

mijn leeftijd is 54 jaar 1feb woog ik 107kg nu weeg ik 85kg ik heb botontkalking een hernia de overgang mijn methode met behulp en steun van een dieetiste is een goed dieet om de 2.30uur eten kleine beetjes wel veel groente en 2 st. fruit ,volkorenproduckten zorgen voor een gelijkmatige verbranden maar ook vettevis en soja vleesvervangers en soms een stukje kip .Verders Fiets ,wandel,zwem ik elke dag minimaal een uur in een pittig tempo en soms combineer ik het een 1/2 uur zwemmen en1/2 fietsen viseversa dit

Joke Akkerman, 10 juni 2009

Hallo Leontien Nou volkorenproducten eet ik al mijn hele leven. En het lukt mij niet op gewicht te blijven .Ik heb het aan mijn schildklier,die te langzaam werkt. En heb atrose in mijn rug waardoor ik niet goed kan sporten. ik wandel wel zo vaak als het gaat. En als ik de auto heb ga ik zwemmen.want ik kan niet het stuk lopen na het zwembad en dan zwemmen en teruglopen. dat is heel vervelend. Maar in mijn geval is dit niet voldoende. Op het ogenblik worstel ik hier heel erg mee. En zou graag wat kilo`s kwijt willen. Zou jij mij een tip kunnen geven. Nou bedankt alvast. Nog even groetjes van mijn man Will hij doet ook aan wielrennen en is behoorlijk fanatiek. Hij is een grote fan van jou en als jij in de buurt fietse dan was hij van de partij om te komen. Nou sucsses.

Diana Erkens, 26 mei 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?