Een ‘Ladies Day’ valt nooit in het water

Een ‘Ladies Day’ valt nooit  in het water

Ondanks de regenachtige omstandigheden bij de start van Leontien Ladies Ride Rotterdam Alexander is de tweede editie van de tocht rond de Maasstad een groot succes geworden. Toen de deelnemende dames namelijk van geen wijken wilden weten, sloten de weergoden schijnbaar teleurgesteld de hemelpoort en scheen er zelfs soms een zwak zonnetje.

Koud en guur was het. Rond acht uur was er dan ook nog weinig volk te bekennen op het Prins Alexanderplein in de Rotterdamse nieuwbouwwijk. De regen viel met bakken uit de hemel en organisator Michael Zijlaard stond met zijn handen in het haar. ‘Het is de eerste keer in vijf jaar dat het zo’n baggerweer is’, sprak de Nieuwerkerker ontgoocheld. Maanden voorbereiding leken –letterlijk- in het water te vallen.

Een uurtje later stopten de plensbuien echter vrij plotseling. De weg werd zelfs droog en de Expo Area stroomde langzaam maar zeker vol met opgewekte vrouwen. Zij lieten zich immers niet afschrikken door de weersomstandigheden en waren in groten getale naar Rotterdam gekomen. Bij de start kort na half elf vielen er nog wat spetters, maar de grote zondvloed was verleden tijd. Met stralende gezichten vertrok iedereen dan ook voor haar 35 of 65 kilometer. Ook bij Leontien, die voordien vooral beschutting had gezocht onder een roze handdoek, verdween de glimlach geen seconde van haar gezicht.

Toen een groot deel van de vrouwen later in de middag alweer terug was op het plein, waar inmiddels het feest al was begonnen, opende de hemel nog eenmaal flink zijn sluizen. Gedurende een tiental minuten zocht de menigte tijdelijk onderdak in het tentendorp waar alle partners van de Ladies Ride hun waar hadden uitgestald, maar keerde al snel terug naar de ruimte voor het podium. Daar klonk namelijk funky disco van Glenda Peters. De vrouwen waren de spetters inmiddels allang vergeten en dansten zoals altijd hun voeten bijkans stuk. Want de weergoden mochten slechte zin hebben, voor de deelneemsters aan Leontien Ladies Ride bleek de klimatologische tegenstander peanuts. Logisch, want zoals de immer geestdriftige Betty Bicycle al zong: ‘We are family. I got ALL my sisters with me.’ Daar kon en kan geen hogere macht tegenop!

Bekijk hier de foto's

Meer foto's vind je op wielerfoto.nl

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Het was zeker een goed georganiseerde dag en hebben lekker genoten. En lekker van de omgeving genoten,geen regen gehad onderweg, wel stond er een stevige wind. Toppie was het, tot volgend jaar. Mieke

Mieke van Vliet, 27 mei 2009

Heb voor de eerste keer mee gedaan ,en mijn dochter ging mee. Hebben fietsen gehuurd die topie waren. En wat goed geregeld allemaal klasse hoor. volgend jaar gaan wij weer mee doen en krijgen versterking van twee dames uit Limburg. tot volgend jaar.

Maria Spoelder, 26 mei 2009

Vorige week heb ik m`n 2de Ladiesride gereden, ondanks het niet al te beste weer heb ik net als vorig jaar de hele weg met een big smile op de fiets gezeten. Ik heb weer zo genoten van de rit! Vorig jaarheb ik 35 km gereden , dit jaar de 65 km rit, het was ondanks veel trainingen best zwaar, maar ik heb hem toch helemaal uitgereden. 7 juni ga ik ook Amsterdam doen, toch maar weer de 35 km. Iedereen van de organisatie, bedankt voor weer een geweldige dag, het was echt super!!

Gerda 25-5-`09, 25 mei 2009

3e keer dat ik mee deed.. eerste keer in den bosh met me zus 2e x rotterdam met nichtje en beste vriendin.. en dit jaar weer rotterdam met nichtje beste vriendin tante moeder en andere vriendin.. het was wederom weer een top fietstocht.. dit was de eerste keer dat we de 35 km deden.. vanwegen omstandigheden maar het was superr gezellig! als het allemaal een beetje mee zit en me zus in september in nederland is.. dan word het dit jaar nog een keer fietsen! maar dan nog een keer in den bosh! heerlijk vind ik het!

Stacey, 24 mei 2009

Top en tot de volgende edities. Bedank ook het IcePower team voor hun inzet op deExpo en tijdens de ride. Mede door jullie inzet hebben wij ons heel verzorgd gevoeld, en niet aleen onze spieren ! Allen bedankt!

ger, 21 mei 2009

Voor de 2de keer meegefietst en wederom was het super geregeld en het was weer een TOPdag. Het weer was minder als vorig jaar, maar de sfeer was er niet minder om. Wij hebben met z'n allen de 65 km gereden en de laatste 5 km hebben we in de plensregen gefietst, maar ach, als verzopen katjes kwamen we voldaan over de finish! Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

Karin van der Giessen, 20 mei 2009

Wat een fantastische dag was het. Volgend jaar doen we weer mee, maar dan gaan we naar zwolle. Alles was goed geregeld, dat is zeker een complimentje waard.

lenie, 19 mei 2009

Onze eigen bovag vrouw wil ik bedanken 7 lekken banden waarvan jij er 5 heb verwisselt Nathalie je bent een kanjer en natuurlijk de andere monique,anoek en ? het was erg gezellig met jullie. gr dimara,pernilla en marion

dimara,pernilla en marion, 19 mei 2009

Het was zeker super! Goed georganiseerd! Wel jammer dat er aan het einde geen medaille of aandenken was! Is wel leuk voor de prestatie van alle dames! Enne bij de finish werden er foto;s gemaakt! Waar kan ik die terug vinden? Tot de volgende!

Helma, 19 mei 2009

Voor de eerste keer meegedaan met twee vriendinnen. Heel gezellig. Volgend jaar bij goed weer de 65 km. Petje af voor de organisatie.

Marja de Vleeschhouwer, 19 mei 2009

Voor de tweede keer meegedaan. Deze keer gingen ook onze buurtjes mee. We vonden het erg gezellig! Bij de start was het beter geregeld deze keer. Het ging een stuk sneller. De route was ook weer prachtig, leuk zo door het Kralingse bos. We hebben genoten en volgend jaar zijn we weer van de partij!!

Saskia en Jessica, 18 mei 2009

Ondanks het tegenvallende weer een fantastische dag.Jammer dat er toch een aantal dames niet zijn op komen dagen.Organisatie een dikke pluim.Volgend jaar zeker weer de 65 km.

sandra, 18 mei 2009

Ik deed dit jaar voor het eerst mee met mijn racefiets, natuurlijk de 65km. Echt gaaf ondanks het natte weer. Eerst op het fietsje van Oud-Beijerland naar Rotterdam. Dan even de Lady's Ride doen en tenslotte weer terug naar huis! Een goed tourtje. De route was adembenemend! Vooral het stuk bij Stolwijk, waar je langs het water rijdt met al die mooie boerderijen en prachtige landerijen. Dan vergeet je het rotweer toch wel even. De tijd vloog, totdat we bij Krimpen ineens letterlijk in de file stonden met de dames van de 35km! Maar wat een lol hebben we daar gehad! Ach.. tijd zat, toch? Voor mij was het een prachtig dagje uit. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij en wie weet kom ik in Zwolle ook wel met mijn zusjes. Mijn jongste zusje woont daar!

Rikkie Keller, 18 mei 2009

Namens alle DaDa-dames willen wij de organisatie hartelijk bedanken voor de super gezellige dag. Ook voor Stichting DaDa was het een bijzondere dag. De jongens en meisjes van DaDa hebben geweldig hun best gedaan bij het verkopen van onze loten. Volgend jaar doen wij zeker weer mee!

Annemarie - DaDa, 18 mei 2009

hallo na 2keer den bosch gefietst te hebben hebben wij in Rotterdam gisteren ook een fijne dag gehad route was super maar we miste wel de brabantse gezelligheid muziek en versieringen onderweg en de mensen massa bij de finisch.

gerda lia, 18 mei 2009

Collega's voor elkaar en met elkaar! Een geweldige dag met veel warmte en emoties. Mariska je bent geweldig!!!!!

Nicole Hesselink, 18 mei 2009

Blij dat het weer is gelukt de 65 km uit te fietsen; de route gaat door meer natuurgebied als vorig jaar en was prachtig; het voelde of de gehele route "tegen"wind gereden werd, maar toch voldaan om kwart voor 4 weer terug in het dorp!! Bedankt en tot volgend jaar

Ellie Burggraaf, 18 mei 2009

Het was weer gezellig, de start was veel beter geregeld dan vorig jaar en de route was ook beter. Top!!! Bedankt weer voor de gezellige en goed georganiseerde dag.

Andy, 18 mei 2009

Wat een topdag, helemaal goud, ondanks het muizige weer heb ik alleen maar stralende koppie's gezien, met glimmende oogies! Geweldig vrouwen wat een energie er vrijkomt als jullie je "lichten" aan doen dat zelfs de regenstortbui op het feestplein er voor opzij ging. We are family :Heb enorm genoten !!!!!!!!!!!!!!! op naar Amsterdam Ladies! With love Betty Bicycle

Betty Bicycle, 18 mei 2009

Wij (Rachel, Irma, Alexandra en ik) deden voor de eerste keer mee en we hebben een geweldige dag gehad. We hebben de 65 gefiest, wat een mooie route! Zoveel vrouwen op één evenement vraagt om een goede organisatie, nou die was er zeker! Tot in de puntjes verzorgd. Bedankt en tot volgend jaar!

José den Adel, 18 mei 2009

Verleden jaar met mijn zus gereden, gisteren met nog 5 vriendinnen. Ondanks het mindere weer hebben we het zonnetje niet gemist. Je zag alleen maar vrolijke en lachtende gezichten. Wij zijn nl. het zonnetje zelf (haha) Het startpunt is een grote verbetering en ook het laatste stuk langs de Kralingse plas is veel leuker rijden. Alle vrijwilligers bedankt en Leontien ga zo door!! We hebben weer genoten. Tot volgend jaar!!!!!!!

cobie kootje, 18 mei 2009

Ik reed voor de eerste keer mee, de 65 km gestart met de wielrensters! Mooie route, beetje veel wind maar da's goed voor de beentjes! Met 2 1/2 uur binnen, heel tevreden. Op naar 7 juni maar dan met de "leenfiets". Hulde voor de organisatie, en de verkeersregelaars, gezellige enthousiaste mensen.

Caroline Wildschut, 18 mei 2009

Ik heb een fantatisch dag gehad door met mijn collegas 35 km gefietst te hebben,genoten van die dag en het rose van deze dag geeft mijn doorzettingskracht ,leontien bedankt voor je aandacht voor ons,als groep en de persoonlijke woorden je bent een tof mens! Mariska bedankt ,je bent een kanjer ,samen met jose!!

monique, 18 mei 2009

Het was weer supergezellig. Ik heb voor de 2de keer meegedaan met de Stichting DaDa. Fietsen voor het goede doel geeft je nog een extra stimulans als je in het dagelijks leven weinig tijd hebt om sportief te zijn. Tot volgend jaar!!!

Jolanda den Hartog, 18 mei 2009

Het weer was dan misschien minder dan vorig jaar, de sfeer was er zeker niet minder om ! We hebben met twee bedrijven teams van Rijnmond Business meegedaan en het was super ! Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Onze complimenten aan de geduldige en enthousiaste Leontien en aan de organisatie !

Erica van 't Zelfde, 18 mei 2009

WAT EEN SAAMHORIGHEID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wij hebben voor de eerste keer meegedaan en als het aan ons ligt zeker niet de laatste, wij sluiten ons aan bij alle reakties hiervoor.

Janie en Joke, 18 mei 2009

Voor de tweede keer meegedaan. Vorig jaar 35, nu 65 km. Helemaal te gek. Volgend jaar ben ik 'r weer bij in Rotterdam en misschien later dit jaar in Den Bosch.

Tineke, 18 mei 2009

Voor de vijfde keer meegefiets weer super. Op naar Amsterdam.

Ria van den Berg, 18 mei 2009

Dit jaar voor de 2e keer meegedaan en weer de 65 km gefietst. Deze keer met een aantal collega's van de Rabobank. Het was geweldig! Op 7 juni a.s. staat (samen met m'n zus) Amsterdam op de agenda hoor!

Suzanne Lebbink, 18 mei 2009

ik vond het gisteren weer reuze het fietsen ging ook b eter als vorig jaar zonder te smokkelen 1 uur eerder binnen dan vorig jaar. Kon alleen niet bij het slotfeest zijn daar ik gelijk naar huis moest had nog een verjaardag

gonnie van wijk-kapteijn, 18 mei 2009

De route was super mooi en alles was perfect georganiseerd. Dank aan de organisatie en de vrolijke vrijwiligers!

Marijon & Janny, 18 mei 2009

Met elkaar, voor elkaar. Wij fietsten als colega's voor collega's. Het was fantastisch! Leontien, Michael, Lars, Leon en Nicole; zonder jullie had het voor ons niet zo'n mooie dag kunnen worden. Ontzettend bedankt daarvoor! En Mariska, je bent een echte superwoman!

José Rimmelzwaan, 18 mei 2009

Bijzonder,dat zoveel vrouwen saamhoorigheid neerzetten in een wereldstad als Rotterdam. Dat gevoel stroomt door al je vezels heen en het maakt je heel blij ! Iedereen BEDANKT !

Thea de Fonkert, 18 mei 2009

Ik deed voor de 2e maal mee in Rotterdam. Mijn complimenten voor de goede organisatie van dit evenement. Het parcours vond ik dit jaar toppie. Vooral in de omgeviong Berkenwoude. Langs de Kralingse plas ook leuk om te fietsen. Moeten jullie er zeker inhouden !!!

Karin Jongeneel, 17 mei 2009

MET ELKAAR, VOOR ELKAAR! Ik heb genoten!

MARISKA RDGG- DELFT, 17 mei 2009

lieve mensen,wat hebben we genoten!!!! geweldig dat we er voor elkaar en met elkaar dit hebben mogen doen. en dan de beker winnen,wat een geweldidige afsluiting van een mooie dag. lieve mariska,je bent een top meid. zoen,lenie

lenie kaptein, 17 mei 2009

Wat een geweldige dag zeg, en dat voor de eerste keer nou volgend jaar gaan we zeker voor de 65 km ondanks een nat pak in de ochtend heeft verder niets ons tegen gehouden de sfeer echt onwijs iedereen super bedankt!

Marleen, 17 mei 2009

Het was de eerste keer dat ik mee deed, maar het was helemaal top! Dit is echt Girlpower met een grote G. Mijn complimenten aan de organisatie. Ik ga in september in Den Bosch rijden.

Erika van der Meulen, 17 mei 2009

Heerlijk gefietst met en voor collega's van het Reinier de Graafgasthuis. Mariska, bedankt voor je inzet, je bent een kei en wordt nu in het zonnetje gezet!

Viola, 17 mei 2009

weer een topdag, organisatie beter als den Bosch, meiden ook bedankt voor de gezelligheid, op naar de volgende rit!

carla kooke, 17 mei 2009

Het was weer geweldig! Volgend jaar zeker weer van de partij in Rotterdam Maar nu eerst op naar Amsterdam (zijn benieuwd). Lianne en Josien, nogmaals bedankt voor de motivatie en het meetrekken, succes verder meiden!!

Anja & Monique, 17 mei 2009

ik vond het super vandaag! was mn eerste keer maar zekers voor herhaling vatbaar!!!!! toppie!

susan, 17 mei 2009

Ook wij van Team Follow Us voor de Stichting A Sister's Hope hebben een super rit gehad. Volgend jaar de 65 km!!!! Bedankt voor de goede verzorging ook!

Bianca en Janita, 17 mei 2009

Voor de 1e keer mee gedaan. Supergezeliige dag ondanks de regen en een lekke band. We hebben veel lol gehad met elkaar!

henny van huut, 17 mei 2009

We hebben echt een top dag gehad in Rotterdam Alexander! Organisatie was helemaal top geregeld, polonaise was echt het einde iedereen deed mee... Trouwens echt genoten van de jongens achter de VIP bar, mijn complimenten.... Volgend jaar weer!

Brenda, 17 mei 2009

Fantastisch georganiseerd. Alle vrijwilligers bedankt. Het was een leuke dag. 65 km. wind tegen leek het , maar toch genoten. Tot een volgende keer!!!!

carola, 17 mei 2009

Samen met mijn collega's van de Rabobank was het, ondanks het weer, een super dag!!! complimenten aan de organisatie....TOP!!! Volgend jaar weer....

Anne-Riek, 17 mei 2009

super, de rit ondanks de regen was weer geweldig. nu met 4collega's en volgend jaar de 65km.Ze waren zo enthosiast dat Amsterdam een optie is. Ga zo door, Een fan

wilma, 17 mei 2009

Het was de 1e keer dat ik mee deed. Maar ik vond het helemaal super!! Ik heb 35 km gefiets en ondanks het in t begin natte weer vond ik het onwijs leuk om mee gedaan te hebben... Tot volgend jaar en de 65km...

Corine de vetten, 17 mei 2009

Ik vond het geweldig om mee te doen en het was super gezellig hopelijk volgend jaar weer.

Saskia van der Zon, 17 mei 2009

het was een superdag, volgend jaar ben ik weer van de partij

ingrid de winkel, 17 mei 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?