Corrie, debutante op leeftijd

Corrie, debutante op leeftijd

Leontien Ladies Ride is niet zomaar een fietstocht door een mooi stukje Nederland. De rit staat ook voor pure gezelligheid, creativiteit, humor, genieten én voor onnavolgbare, emotionele, ja dikwijls hartverscheurende verhalen uit het boezem van het steeds groter wordende vrouwenpeloton. Lees en kijk maar mee.

“Wat een kloteweer. Dit is toch niet zo”, moppert de bijna 81-jarige Corrie Vermeulen. De start van Leontien Ladies Ride is nog uren weg, maar de Rotterdamse stapt toch al enige tijd driftig rond in de Expo Area die op dit tijdstip van de dag nog erg dun bevolkt is. Ze is er dan ook goed op gekleed, met een regenjas die bijna tot aan de grond reikt. Pluvius zal haar niet klein krijgen.

Op de vraag – waarschijnlijk niet het juiste moment om te stellen – de hoeveelste keer ze van start gaat in de ‘pretreis’ van Leontien, reageert Corrie kort en krachtig. “De eerste keer. En ook de laatste keer”, laat ze er onmiddellijk op volgen. Huh? Vanwege dat buitje, dat straks wel weer verder trekt? “Nee joh, ik ben niet meer zo piep. In juli word ik 81. Kijk, vorig jaar reed ik nog op m’n fietsie naar mijn dochter in Nieuwkoop. Maar dat doen we nu maar niet meer, hè. Nou, ik ga verder op zoek, want ik moet hier ergens m’n spullen ophalen.”

De zondag is allang in tweeën gebroken, wanneer Corrie opduikt bij het tweede rustpunt op de route: restaurant Kaat Mossel. Ze keuvelt er op los met andere deelneemsters, inventariseert nog eens de inhoud van haar fleurige fietstassen, en vervolgt ogenschijnlijk probleemloos de tocht, terug naar Alexander.

En om 18.00 uur? Rond die tijd stiefelt Corrie nog steeds nieuwsgierig heen en weer in de Expo Area. Wedden dat ze een superdag heeft gehad?

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wat een wereldmens he, dat is mijn moeder, en die doet komend jaar weer mee want ze vondt het geweldig. Tot 2010 dus.

Astrid van Riel, 10 december 2009

niet alleen zij heeft een leuke dag gehad ik heb ook genoten

barbara, 18 mei 2009

niet alleen zij heeft een leuke dag gehad ik heb ook genoten

barbara, 18 mei 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?