Friese wijsheid langs de Maas

Friese wijsheid langs de Maas

Leontien Ladies Ride is niet zomaar een fietstocht door een mooi stukje Nederland. De rit staat ook voor pure gezelligheid, creativiteit, humor, genieten én voor onnavolgbare, emotionele, ja dikwijls hartverscheurende verhalen uit het boezem van het steeds groter wordende vrouwenpeloton. Lees en kijk maar mee.

Als krukken je dagelijkse metgezel zijn, moet het toch niet meevallen even de Ladies Ride te fietsen. “Oh, dat gaat best hoor. Die krukken gebruik ik al zes jaar, vanwege artrose (gewrichtsaandoening), je raakt ermee vertrouwd”, zegt Mieke-Irene Hoeneveld opgewekt. In haar mobieltje zoekt  de 32-jarige de nummers van haar twee fietsmaatjes die nog niet zijn gearriveerd bij Kaat Mossel, waar de lunchpakketten, appels en een nieuwe Hollandse haring (al dan niet met uitjes) op de duizenden deelneemsters liggen te wachten.

,,Ik doe de 35 kilometer, de anderen 65. Dit is mijn negende Ladies Ride. Negen ja”, verklaart ze al voordat om opheldering kan worden gevraagd, “want ik doe ze allemaal. Straks Amsterdam, dan Zwolle en Den Bosch. Samen met de twee die onderweg zijn. We zien elkaar alleen tijdens toertochten.”

Rotterdam Alexander bevalt Mieke-Irene wel, al moet ze erkennen dat het natuurschoon van Zwolle en Den Bosch deze editie overtreft. “Maar de dorpjes zijn leuk en langs de IJssel vond ik het erg mooi. En wat bovendien is meegenomen: de stevige wind. Daar wappert mijn Friese vlag lekker door”, aldus de opgetogen inwoonster van Wolvega.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

We zijn Mieke-Irene tegengekomen toen we de 35 kilometer hebben gefietst en ik heb diepe bewondering voor haar doorzettingsvermogen en zonnige karakter. Ga zo door meid. Girlpower op z'n best.

Erika van der Meulen, 17 mei 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?