Pas op je vingers!

Pas op je vingers!

Wanneer een getraind leger je nog niet bij je favoriete elektronische gadgets kan wegslepen, heb je misschien een probleem. Want al dat sms’en, knopjes klikken en scrollen kan op den duur voor blessures zorgen. Sommige zelfs met langdurige nare gevolgen.

Het Amerikaanse instituut voor handtherapie heeft al meermaals gewaarschuwd dat elektronische handheld-apparaten voor een toename van tendinitis en rsi-gerelateerde klachten zorgt. Dit betekent echter nog niet dat je mobieltje of iPhone het raam uit moet. Een paar veranderingen in je houding en ‘techniek’ kunnen een hoop problemen verhelpen.

Blackberry duim
Veelvuldig met je duim naar toetsen bewegen kan irritatie en pijn veroorzaken in de gewrichten.
Voorkomen:
Houd je Blackberry/iPhone vast met beide handen. Wissel daarbij van duimen tijdens het typen. Lang vasthouden is trouwens vragen om verkramping, dus ontspan regelmatig je hand. Mocht je duim toch pijn gaan doen, kun je deze met wat ijs behandelen. Ongeveer 15 minuten is daarbij voldoende.

Bluetooth oor
Dat je eruit ziet als een Star Trek-personage is niet het enige risico van een draadloze headset. De oordop kan namelijk bacteriën bevatten, bijvoorbeeld als deze op de autostoel heeft gelegen. De warmte en vochtige omgeving van het oor biedt de bacteriën vervolgens een prima groeiplek. Door je oor bovendien veel af te sluiten, krijg je ook meer oorsmeer. Hierdoor kan het gehoor zelfs tijdelijk afnemen.
Voorkomen:
Houd je headset schoon. Leg bijvoorbeeld een doekje in de auto met antibacteriële vloeistof. Wissel ook af en toe van oor.

Mobiele telefoonelleboog
Wanneer je telefoon constant tegen je oor is geplakt, is je elleboog langdurig gebogen en dus gespannen. Hierdoor krijg je minder bloeddoorstroming naar de zenuwen in je arm, waardoor deze gevoelloos kan gaan aanvoelen.

Voorkomen:
Wissel ieder vijf minuten van hand om het bloed, en dus ook het zuurstof, goed door te laten stromen. Ga vooral niet met de elleboog ergens op leunen, want dit klemt de zenuwen zelfs verder af.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?