De grens over met de Ladies Ride?

De grens over met de Ladies Ride?

Bij het lezen van sommige namen in deelnemerslijst word je nieuwsgierig. Tot hoe ver over de grens zijn de vrouwen bekend met het fenomeen Leontien en haar dolle-pret-rit-per-fiets door vier regio’s in Nederland? Andreea Margineantu, al sinds 2006 woonachtig en werkzaam in Nederland, doet er niet moeilijk over.

Leontien? Nee, daar had ze tot vandaag niet van gehoord. Zou deze leuke meid uit Roemenië de enige zijn onder ruim drieduizend vrouwen die deelnemen aan de Ride die geen benul heeft van de imposante wielercarrièr en de fysieke problemen die ze heeft moeten overwinnen?

“Het is me in de loop van de dag wel duidelijk geworden, vooral dat Leontien iemand is die aan een eetstoornis heeft geleden. Maar toen ik hoorde dat er hier een fietstoertocht zou worden gehouden voor vrouwen, heb ik me aangemeld. Het is toch ook voor het goede doel? Nou, mijn persoonlijke goede doel heet Lena, een vriendin van 32 uit Oekraïne die aan borstkanker lijdt. Voor haar heb ik de kilometers gemaakt”, verklaart de 28-jarige Oost-Europese P&O-manager bij UPC.

Dat sportieve combineren met een missie is Andreea wel toevertrouwd. Twee weken terug overbrugde ze het traject tussen Londen en Amsterdam grotendeels per tweewieler, ook al om een vriendin een hart onder de riem te steken. Die vecht een ongelijke strijd uit met multiple sclerose. “Ik reed van Londen naar Harwich, ’s nachts voer ik met de ferry naar Hoek van Holland en de volgende dag ging per fiets verder naar Amsterdam. 240 kilometer. Ja, dan waren de 35 van vandaag een makkie, ondanks de stevige wind.”

Tot slot komt Andreea met een aardige suggestie. “Over twee weken ga ik even terug naar mijn geboorteland. Ik wil best eens onderzoeken of er in Roemenië geen behoefte is aan een dergelijk evenement. Misschien wel in Lugos, de stad waar ik ooit woonde. Die wordt de ‘stad van de fiets’ genoemd omdat iedereen daar dat vervoermiddel gebruikt. Je hoort nog van me als het wat wordt. Oké?”  

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?