Get in shape for the summer!

Get in shape for the summer!

Vandaag is het officiƫle begin van de zomer. Tijd om de strandpakjes weer uit de kast te trekken. Ben je in de wintermaanden een paar kilootjes aangekomen, geen nood. Hoewel er natuurlijk geen wonderen kunnen worden verricht in een korte periode, kun je met enkele simpele oefeningen je figuur al in binnen twee weken aanzienlijk verbeteren.

Met deze tien oefeningen train je effectief en snel je lichaam, zodat die bikini weer net iets beter staat. De trainingen zijn eenvoudig uit te voeren, veilig en je hebt geen dure apparaten nodig. Doorloop de sessie met series van tien.

Zijwaartse lunges
Goed voor de billen, onderrug en middel. Zak rustig iets door de knieën en strek een beenzijwaarts. Rek deze iets op. Buig niet te diep, want dan komt er extra veel spanning op je benen.

Spierballen kweken
Werkt voor de biceps en middel en verbetert stabiliteit. Til een knie op en balanceer op een been. Houd twee gewichtjes in de handen en strek je armen op en neer. Span daarbij ook de billen.

Achterwaartse push-up
Fantastisch voor de triceps en je kunt het vrijwel overal doen. Zet je handen achter je rug op de rand van het bed of een stoel. Buig je armen licht en druk jezelf op. Een achterwaartse push-up beweging zeg maar. Voel zelf goed aan hoeveel je kunt zakken. Niet iedereen heeft evenveel kracht en het gaat om de beweging.

Zwemmen
Heel goed voor de schouders en het bovenlijf. Ga op een bank of het bed liggen en zorg dat je armen uitsteken. Maak nu (eventueel met gewichten in de hand) een zwembeweging in de borstcrawlstijl. De gewichten mogen niet te zwaar zijn, want ook bij deze oefening gaat het vooral om de beweging van de armen.

Medicijnbal
Voor de hamstrings, het bovenlijf en de schouders. Ga in spreidstand boven de medicijnbal staan. Til deze met je handen op en strek je armen tot maximale lengte. Houd daarbij goed spanning op je billen en bovenbenen, door bijvoorbeeld licht door de knieën te zakken.

Bend it
Ideaal voor schouders, triceps en je bovenlijf. Gebruik hiervoor een elastiekband. Houd je armen strak tegen je lichaam en buig ze. Trek de band uiteen. Het is bij deze oefening zeer belangrijk de ellebogen tegen het lichaam te blijven houden.

Work that butt
Wil je een strakker kontje? Dan is dit de manier. Ga op de grond liggen en zet je voeten recht op de grond, dus met de knieën gebogen. Til je bovenlijf omhoog en laat het weer zakken. Een mega calorieverbrander!

Achterwaartse zwaai
We pakken weer de achterkant van de armen aan. De kunst bij deze oefening is de ellebogen op zijn plaats te houden en kracht te zetten met de armen. Ga licht voorovergebogen staan en beweeg een van de armen gestrekt achteruit. Herhaal deze ‘zwaaibeweging’ met beide armen.

Burn those legs
Voor de hamstrings en het bovenlijf. Maak een knielbeweging en zet druk op het gebogen been. Rek deze langzaam op tot je het een beetje voelt branden. Ontspan hierna weer en herhaal de buiging.

Superwoman
Perfect voor de billen, schouders en lichaamsbalans. Ga op je knieën zitten en strek een been naar achteren. Steek een arm naar voren, alsof je superwoman bent. Probeer zo te balanceren en houd het enkele seconden vol.

Aanvullende sport en voeding:
Wanneer je snel wilt verbeteren, kun je ook wat aanvullende oefeningen doen, zoals fietsen, spinning, joggen of zwemmen. Doe dit minimaal dertig minuten per dag. Let in deze periode natuurlijk ook op je voeding. Beperk de hoeveelheid suiker en eet in plaats van biefstuk een stukje kip. Eet daarbij vooral goede vetten en koolhydraten. Deze zijn gezonder en daarbij beter voor de geest. Schuw daarbij het vet in producten niet. Hierdoor voel je je sneller vol en voorkom je ‘overeten’.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hallo allemaal, Dit is mi een leuk bij effect v deelname aan de LLR (was super). Ben altijd blij met en geinteresserd in artikelen/info over wellness voor lichaam en geest. IDe oefeningen uit dit artikel heb ik meteen bij het lezen stuk voor stuk uitgevoerd om te ervaren hoe dat aanvoelt. Hoewel het natuurlijk een workout blijft is het goed bevallen en ben voornemens ze "regelmatig" gedurende 2mndn/streef dglks te doen. Het halfuurtje maakt dat het net goed uit te houden is en niet oeverloos/saai. Mbt de oefening legcrunch is nog nadere toelichting gewenst. In ieder geval bedankt en groet

Jocelin, 12 juli 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?