Fit blijven tijdens je vakantie

Fit blijven tijdens je vakantie

Vakantie is een tijd om te vieren en dat doen we dan ook: we gaan lekker eten, drinken wat meer alcohol en genieten van de rust. Maar vaak balen we aan het einde van de vakantie van de pondjes die er aan gekomen zijn. Maar je hebt de keuze. Een aantal tips!

Lekker eten op een zonnig terras betekent niet dat je méér hoeft te eten. En shoppen hoeft niet helemaal de plek in te nemen van je normale sportuurtjes. Wat je nodig hebt is flexibiliteit, creativiteit en een nieuwe manier om je sportieve activiteiten te vervullen.

Het is verleidelijk om je bezoek aan de sportschool even te skippen om je vakantie inkopen te doen of te gaan barbequen bij de buren. Maar tijdens je vakantie heb je juist ook sportieve afleiding nodig om stress van je af te werpen en je genoeg energie te geven voor alles wat je meer doet omdat de dagen langer zijn. En natuurlijk om op 'bikini gewicht' te blijven. Als je problemen hebt om je gebruikelijke schema aan te houden in de zomer, maak dan gewoon een ander schema. Vergeet de regels, verlaag je standaarden en blijf bewegen:

Korte cardio training
Kies activiteiten die je kunt doen in een korte tijd en toch een hoge intesiteit hebben, al is het af en toe 5 of 10 minuten tussendoor: rennen, touwtje springen of fietsen bijvoorbeeld. Vergeet daarbij niet om ook een korte warming up van een minuut te doen!

Doe oefeningen wanneer het je uitkomt
Het kan heel simpel: neem zo vaak mogelijk de trap en parkeer je auto verder weg van je voordeur. Een handige stimulans is om een pedometer mee te nemen en er een uitdaging van te maken om zoveel mogelijk stappen te zetten elke dag. En het is lekker weer, dus doe wat klusjes in je tuin of andere klusjes buiten huis.

Maak het een familie aangelegenheid
Je hebt meer vrije tijd met je familie, dus maak er af en toe een gezellig actief uitje met het hele gezin van. Een partijtje voetbal vóór de barbeque, speel spelletjes met de kinderen wie het verst kan rennen of de meeste push-ups kan doen. Bouw op het strand een zandkasteel en ga daarna pas lekker achterover in je strandstoel. Laat je creativiteit zijn gang gaan!

Krachttraining
Geen tijd voor de sportschool? Doe dan alleen wat basis oefeningen, zoals push-ups, kniebuigingen, buikspieroefeningen en schaatsbewegingen. Oefeningen die je ook zonder de toestellen kunt doen dus. Dit hoeft ook niet veel tijd in beslag te nemen. Vergeet ook hier een korte warming-up niet!

Eet voor je naar een feestje gaat
Net als de bekende regel: geen boodschappen doen met een lege maag, gaat deze regel ook op: ga niet naar een feestje met een lege maag. Alle zoete lekkernijen, chips en andere snacks zijn veel makkelijker te weerstaan als je al wat gezonds hebt gegeten vooraf.

Gecontroleerd alcohol drinken
Natuurlijk moet je wel genieten van je uitjes en vakantiefeestjes, dus een drankje hoort erbij, maar vermijd de zoete drankjes en cocktails. Neem een glas water bij elk glas alcoholische drank. De meest calorierijke cocktail is trouwens de eierpunch, deze bevat zo'n 350 kcal.

Skip geen maaltijden
Tijdens je vakantie heb je meestal een onregelmatiger levensritme, wat vaak met zich meebrengt dat je ook onregelmatiger eet. Maar ook al denk je dan minder calorieën binnen te krijgen, niets is minder waar. Je vult het in werkelijkheid aan met ongezonde snacks tussendoor. Dus probeer je aan 3 maatijden per dag te houden.

 

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik geloof dat droge witte wijn de minste caloriën bevat.. geen zoete!!

Bo, 03 juli 2009

Omdat je door alcohol-inname veel vocht verliest.. vandaar de hoofdpijn in de ochtend, het vele plassen in de kroeg en de na-dorst. Dit voorkom je door tijdens het borrelen al continu 'bij te vullen'!

Bo, 03 juli 2009

Ook bij Leontien kom je van alles tegen wat je kunt doen om Gezond te blijven En natuurlijk is het altijd goed om die argumenten op te volgen Ik pak er maar eens een uit waar je het meest altijd van hoort en dat is Bewegen Zelf sta ik al 53 jaar op de Dansvloer met Stijldansen en al wat daar in zo,n priode van je Leven mee te maken kan hebben Ik denk dat ik ook Geluk heb gehad dat ik Gezond ben gebleven Bewegen is natuurlijk altijd goed maar voor je Gezondheid moet je ook het Geluk mee hebben Je hebt het nooit helemaal in de hand er zijn geen garantie,s Maar laten we in iedergeval met zijn alle hopen dat we Gezond blijven En hoop doet Leven

Joop Nuijten, 30 juni 2009

Mijn vriend is al voor de vakantie veel te zwaar. Ondanks alle goede voornemens , is hij zelfs weer zwaarder geworden. Hij houdt erg van een glas alcohol. Om hem te helpen een verantwoorde keuze daarin te nemen, heb ik voorgesteld een glas rode wijn te drinken in plaats van jaegermeister . Waar zitten de minste calorieen in ? Wie heeft er tips?

gerrie, 30 juni 2009

waarom is het belangrijk om met elk glas alcohol wat je nuttigt een glas water te drinken?

jeannette , 29 juni 2009
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?