Zomerse versnaperingen

Zomerse versnaperingen

In de zomermaanden is je eetpatroon toch iets anders dan normaal. Je zit sneller vol en de voorkeur gaat dan ook uit naar lichte hapjes. Daarnaast is de barbecue een fenomeen dat in deze periode weer hoogtij viert. Enkele tips voor de ‘zomermaaltijden en snack’.

Gazpacho Blanco

Een koele verfrissing
Soep is heerlijk als tussendoortje, voorafje of als hoofdmaaltijd. Voor deze soep hoef je maar kort in de keuken te staan en is daarnaast heerlijk fris bij deze zomerse temperaturen

Voor 4 personen
Ingrediënten:
750 gram pitloze witte druiven
2 komkommers, geschild, in dikke plakken
2 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
1 teentje knoflook, gepeld
1 liter magere yoghurt
Zout en peper
½ theelepel tabasco

Voorbereiden:
Was de druiven en halveer ze. Houd enkele druiven apart voor de garnering.

Bereiden:
Pureer de druiven. Voeg de komkommer, sjalotjes en knoflook bij de druivenpuree. Pureer het geheel zo dat de komkommer in kleine stukjes verdeeld blijft. Roer deze puree door de yoghurt. Voed zout, peper en tabasco toe. Koel de soep minimaal 2 uur. Serveer het gerecht gegarneerd met een trosje druiven.

Voedingswaarde per persoon: 220 kcal Koolhydraten 41 gram Vetten 0 gram Eiwitten 13 gram

BBQ-tips

Herken je het gevoel dat je zo lang moet wachten voordat de mannen iets gegrild hebben op de BBQ….Je pakt vast maar wat stukjes stokbrood met kruidenboter. Bedenk je wel dat 5 stukjes stokbrood met kruiden boter (310 kcal) gelijk staat aan 3,5 snee droog brood. Daarbij te bedenken dat je vaak wel meer dan 5 stukjes neemt. Heb geduld en vul liever je glas nog eens met bronwater. Wees zuinig met frisdranken en/of alcohol. 

Wat de sausjes betreft:
Kies bijvoorkeur de rode sausjes of probeer zelf eens een eigen variatie te maken op basis van magere yoghurt en wat kruiden. Scheelt ook weer een hoop calorieën.

Durf je variëren en te experimenteren:
Een maiskolf kan ook heerlijk op de BBQ. En wat dacht je van een vispakketje. Het advies is namelijk 2 keer per week vis op het menu. Groentepakketjes bieden ook veel variatiemogelijkheden, net zoals pakketjes met bijvoorbeeld ananas, banaan of appel.

IJs (W)eten
Niets is lekkerder in het zonnetje dan een ijsje. Toch bestaan er verschillende soorten, die ook een zeer verschillend calorieaantal hebben. Hier een overzichtje.

  

Soort

Kcal

Minuten fietsen*

Kleine roomijshoorn

430

         92

Grote roomijshoorn

660

         141

Sundae aardbeitopping

230

         49

Kleine milkshake

110

         24

Grote milkshake

260

         56

Magnum

310

         66

Raket

50

         11

Solero

60

         13

* gemiddelde voor een persoon van 70 kg

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?